Čaute baby,
sme s priateľom necelý polrok, zatiaľ spolu nebývame, ja mám svoj byt, on svoj, ja som rozvedená, on už 4 roky s manželkou nežijú, ale stále nie sú rozvedení.
Na začiatku som to nejako neriešila, poznám pár takých ľudí, ale už tomu nejak nechápem, prečo sa nerozvedú. Napadajú vám nejaké logické argumenty, prečo sa nerozviedli? Žijú od seba už dávno, deti si striedajú, všetci ich blízki vedia, že už nie sú pár...
Cítim, že ma to žerie, pri debate o veci mi povedal, že im sa to len za ten čas nechcelo riešiť s právnikmi, po súdoch, ale veď rozvod nie je taký problém.
Čo si myslíte?
Vďaka.
Tak ako sa chlapovi nechce do svadby, nechce sa mu ani do rozvodu. Vybavovacky, sud, dohody, poplatky, papiere, rozdelenie majetku, vyplacanie,... Stoji to cas a naklady, pokazia si kvoli detom este ako tak fungujuce vztahy s ex.
@desore s tým majetkom aj mne napadlo, ale neviem, to je taký problém sa dohodnúť a podeliť si to? Jeho bývala je z veľmi bohatej rodiny, nie je odkázaná na majetok po mužovi
@liljana tak on mi povedal presne to, že sa im to doteraz nechcelo nejak riešiť...deti vedia, že spolu nie sú, vedia, že otec má priateľku a mama ich mala už tiež za ten čas partnera
Penazi nikdy nie je dost. Spomen si na tieto slova, ked sa budu rozvadzat. Ak ma ona dost z rodiny, to este neznamena, ze mu nieco daruje z toho, co by mohla dostat.
Ked mu budes dostatocne dlho ohryzat usi a pomozes s vybavovackami, tak ho mozno do rozvodu dokopes. Potom budes mat dalsi problem. Ako ho dokopat do dalsieho problemu, svojej svadby. 🙂
nema osobu kvoli ktorej by to urobil ak taku najde ostatne veci vyriesi
žiju vo ,, voľnom ,, manželstve.. mozno predtym mali ,,voľny,, vztah.. mozno aj s tebou je tak.. ,,navoľno,, ženiť sa asi nechce tak načo sa rozvadzať.. ked to ,,manželom vyhovuje a neprekaža.. ved ty si v podstate ,,niekto treti,, a manželke nevadiš🙂
@liljana Vieš čo, snažím sa to brať realisticky, ale neviem už čo si myslieť. Plánujeme aj budúcnosť, možno spoločné dieťa, ale mne vadí ak bude stále ženatý s inou
Môjmu manželovi sa tiež nechcelo s ex rozvádzať, aj keď už boli od seba. Rozišli sa slušne, nerobili si žiadne problémy, na majetku sa dohodli sami, tak ani jedného to netlačilo riešiť súdne. Až keď si obaja našli nových perspektívnych partnerov, potom videli význam sa aj súdne nechať rozviesť. A ja sa ani nečudujem, z duše neznášam akékoľvek vybavovačky, podávať žiadosti, niekam ísť, vždy všetko odkladám, ani do svadby sa mi kvôli tomu nechcelo a ešte aj po zmene mena toľko toho meniť 🤣
@loginexistuje No veď toto vo mne vrie. Ja som riadne rozvedená, lebo nechcem ísť do vzťahu s mužom a povedať mu, že ja som ešte vydatá, ale nie sme spolu. A toto ma nejako začína vnútorne zožierať, lebo to vo mne vyrýva otázku, že to so mnou nemyslí vážne a to ma ničí, lebo ja ho úprimne milujem
Delenie majetku. Plus teda papierovačky, súdne pojednávanie atď, aj keď v mieri ale absolvovať to treba. Ale ak nájde tú pravú, tak s tým zrazu problém nebude. Inak nevolá sa Richard? 😃
@thoughtfulweirdo
@sissy27 nie je Richard :D a teda začína si myslieť, že mňa neberie ako pravú, a to ma zožiera. A poslednú dobu nemôžem cítiť ani tú jeho ex.
No ale na zlé dvere štekáš… jeho ex ti nič neurobila, ani ho nedrží v manželstve. Nie ona je na vine tomu, že ty si si začala so ženáčom, ktorý sa nemá k rozvodu… kľudne si si mohla nájsť aj panica, ale vybrala si si tohto. Takže ak TEBE niečo nevyhovuje, tak je na tebe to zmeniť.
@viestta Neviem už, čo si myslieť.
Vieš koľko je okolo toho roboty? Nájsť si právnika, riešiť deti, výživné, vyporiadanie BSM. Veľa času aj peňazí a doťahovačiek. Osobne by som za tým naozaj nič iné nehľadala.
stale to nie je ex ale jeho manzelka a teda ja si myslim ze milenka by si nemala robit dieta so zenatym milencom
@sissy27 Ja nemyslím to, že nie sú ešte rozvedení. Len ona by ho možno aj chcela späť. A často vyvoláva, aj za sprostosti, hrá sa na sladkú, atď.
Nuz to, ze je zenaty, si mala doteraz riesit. Mozno vie, ze by si ho uhanala do svadby. Keby chcel, uz je davno rozvedeny. Boze, kde na tych chlapov chodite...
Pohodlnosť, nechuť čokoľvek riešiť,lenivosť
Ženy, na začiatku vzťahu som mu povedala, že ja som rozvedená, on mi povedal, že to zatiaľ ešte neporiešili, ale teda bola som uňho xkrát, trávim uňho často víkendy, nemá tu stále ŽENU doma, nebývajú spolu, aj tie deti vedia, že rodičia spolu už nie sú, rodičia majú iných partnerov atď. Ja ho do svadby netlačím, ja sa už vydávať neplánujem, mala som jednu gigant svadbu, riešili sme buducnosť len z hladiska bývania, časom bábo, ale nijaké tlačenie...
@puklica13 tiež mám ten pocit, na jednej strane som tým prešla a sčasti chápem, ale za 4 roky si to nevyriešiť? neviem už
Tak napr. Môjho brata nechceli rozviesť aj napriek tomu že každý mal iného partnera v tej dobe. Odpoved bola že sú ešte mladý a že sa môžu dať ešte dokopy. A aj sa tak stalo…
@3petka Myslím, že u nich nebol žiadny pokus o rozvod.
Ešte raz - ty si si vybrala ženatého, ktorý sa nemá k tomu aby svoju situáciu riešil, resp takto mu to vyhovuje. Že ex vyvoláva za hovadiny? Tak nech si ju on uprace ak mu to vadí. Ak mu to nevadí a nevadí mu ani to, že tebe to vadí - no, sme zase na začiatku, čo si si vybrala to máš…
Nepotrebuje sa rozvádzať lebo nemá dôvod. Plné brucho prázdne gule má, uprataný byt tiež, deti má, svadbu mal, čo by ešte mal chcieť? Dôvod na rozvod by preňho bol vidina nového manželstva alebo vnútorný pocit mať vo vzťahoch poriadok.
Po pol roku ani nesranduj, že plánuješ dieťa so ženatým.Nejaky dôvod to má.A nie nie sú to žiadne extra vybavovačky deti majú podelené, výživné asi platí bol by to jeden termín pojednávania.Ako majú rozdelený majetok môže byť v tom háčik?
A kvôli deťom si budú písať a volať ešte xy rokov potom možno kvôli vnúčatám tá minulosť deti, ex tam bude vždy.
Spolocny majetok. Plus zadne dvierka otvorene.