Ahojte. Ideme takmer na mesiac preč. O kvety sa nám postará ochotná pani susedka. Staršia pani. Čo by ste jej kúpili alebo ponúkli za to? Pomôcť v domácnosti nechce, na nákup tiež vraj nepotrebuje... Nosíme jej zvycajne niečo male na pamiatku alebo niečo čo sa po ceste neroztopí. Ale nič za to nechce 😁
Darcekovy kos s tym co ma rada a hodi sa jej.
Ak nejaké stredomorie, vždy nosím olivový olej v plechovke. Ale to za týždeň, teraz som doniesla olivový olej, cukríky, baklavu. Za mesiac by som kúpila napríklad 2 tie olivové oleje a doma niečo k tomu, obľúbenú kávu, čokolády lepšie (ak nezje dá deťom) a tak.
@mia2906 my sme kupili velku drevenu debnicku a naplnili ju vselijakymi trvanlivymi potravinami (kvalitny olivovy olej, tuniak,... ) a aj takymi, co by si zvycajne nekupila (belgicke pralinky, zavarana spargla…). Tesila sa aj z tej debnicky, uz si nespominam, ake s nou mala plany, ale zabodovala.
Gel na pranie, toto mi nikto este neodmietol 🤣
@mia2906 to vážne až takto? to koľko tých kvetov máš? Koľko to trva poliať desať kvetináčov raz za tyzden a vybrať schránku? Ja som polievala kvety viackrát nikdy som nic nedostala 😂 no musím prehodnotiť a oznámiť že si prosim po mesiaci darčekový kos🙂)) trochu skromnosti a menej hystérie. Ale tak aspoň jednu koko tyčinku si na budúce budem pýtať 🙂)))
@zeldia ja napríklad polievam kvety každý deň. V lete keď je horúco. Tam, kde mám samozavlazovacie, každý druhý. Podľa mňa, poďakovať sa niečím za službu je aj o prejave vďaky a úcty voči tomu druhému človeku. A to nie je len poliať. Ísť, odomknut, napustiť krhlu, zamknúť. No celkom dosť času to zaberie
@anjelicek26
@eeffka
@simsalabim ahojte. Ideme k. Moru a potom do hor.. Olivový olej je fajn nápad. Cukrovinky ani čokoládu nemôžme, po ceste sa nám všetko roztopí v aute, zvyčajne máme ešte posledný den celodenný výlet a v aute by sa všetko roztopilo. Prací gél hmm netuším či by s tým bola ok, aké používa. Víno určite nepije. Kaderníčka nieje zlý nápad, ale čo ak má svoju obľúbenú a inú nechce. Tiež chodim len k jednej 🤣 ťažko sa to odhaduje noo...
A keď sa jej spýtam čo potrebuje, povie že jej nič netreba, že to spraví rada že aj tak je doma😁
@zeldia Ako to je neslušné, ak ti nedali nič. Len myslieť na to, že kedy som poliala, že treba znova je tiež robota. A hlavne ochota, myslím, že o pár rokov takú susedu väčšina ľudí mať nebude. Lebo dnes každý hľadí len na seba, ochota nulová k druhému, uzatvorený vo svojej rodine. Mám tiež staršiu susedu, ktorá to samozrejme a s radosťou urobí, ale ak nebude ona, tak neviem. Rodinu mám daleko a okolo keby som to povedala mladším, budú po mne pozerať ako keby som im zjedla obed, čo od nich chcem, pričom robota možno dokopy na 15 minút do týždňa aj s cestou ku mne a čas by aj mali.
@mia2906 Tak jej kúp tie olivové oleje 2, jeden na varenie a druhý taký lepší na studenú kuchyňu. A ja som často premýšľaľa kúpiť aj utierky na riad, bývajú aj také pekné ako ručne maľované, často aj ľudové motívy danej krajiny, to by sa jej mohlo páčiť, by si nejakú vystavila v kuchyni.
Ak celý život používa slnečnicový ci raciol,tak olivový posunie....ja by som doniesla niečo praktické napr.utierky s vysivanim z onej krajiny alebo hrnček.
@marsmykkok noo tak toto je fajn nápad. Niečo do kuchyne s motívom 🙂
@zeldia my máme napríklad len v dome cez 40 kvetináčov, niektoré potrebujú raz za 2 týždne pohnojit, iné nesmieš polievať priamo ale len do podmisky, niektoré potrebujú listy navlhčiť atď 🤷♀️ je s tým roboty. A to nehovorím o cca 140 priesadách či už v kvetináčoch alebo tých ktoré sú zasadené v zemi. U nás polievanie zaberie každý deň zhruba hodinu.
@mia2906 my keď chceme potešiť dávame domáce ovocie, zeleninu, sirup, džem, kompót atď. To nikdy nesklame. Ak nepestuješ dajú sa kúpiť takéto veci, k tomu nejaký kvalitný sprcháč, káva alebo dobrý ovocný sirup. A na druhy deň po príchode by som upiekla napr. Bublaninu a prišla doniesť, pokecat s tetou ak je sama a venovať jej chvíľku času nech ma s kým pokecať. To niekedy starších ľudí poteší viac ako čokoľvek iné🙂
Ja by son kupila nejake fajnovejsie veci na jedenie a spravila nejaku debnicku s tym. My led sme davali za tyzden susede, tak som kupila taky pekny hrncek keramicky a nejake slovenske speciality ( taky mix sladke a slane), boli sme vtedy v Tatrach a isli sme potom naspat do Rakuska. Tak to sa jej pacilo.
Nejaku zvlastnu dobrotu, co nemava kazdy den. Marlenku, nejaku speci Milku, k tomu nejaku peknu orchideu.
Ja by som sa jej poďakovala presne tým, o čo sa bude starať 🙂 prosto kvetmi, ale asi nie rezanymi, skôr v kvetináči, prípade ak má záhradku, tak by som jej nakúpila asi na ďalší rok semienka nejakých nových druhov rastlín, možno práve z tej spomínanej dovolenky 🙂
Ved jej nemusis kupovat a nosit cokoladu z dovolenky. Normalne kup v tescu velke merci k tomu darcekovu sadu lepsej kozmetiky a kyticu
Poukážku na masáž
My takto chodime susede polievat zahradu kazde leto cely tyzden kazdy den..a nedostavame nic ani nic necakam
Nejakú poukážku do potravín, kde chodi nakupovat
Fľašu kvalitného medu a oštepok...kúpite kdesi po ceste na SK
Mesiac pravidelnej udrzby je podla mna top servis, ktory zasluzi odmenu... co tak kadernicku domov (jej zaplatit) po dohode? Rovnako kozmeticky darcekovy kos alebo sladkosti a vinko v darcekovom kosi fakt nikdy neurazi...