Chodíte s kamarátmi na výlety?

10. máj 2024

Ahojte, keďže leto pomaly za rohom, zaujíma ma či chodíte s kamarátmi na výlety cez leto?
Mám 1 naj kamošku, deti máme rovnako staré. Často sa stretávame vo voľnom čase. Napadla nás taká vec žeby sme cez leto mohli ísť niekam spolu na výlet samozrejme aj s deťmi. Máme na myslí 1 dnove výlety v okolí. Alebo keby sme aj našli niekde ďalej lacné ubytko tak aj na prespatie 1-2 noci.
Alebo žeby sme jedna druhej počas dovolenky postrážili deti na striedačku, keďže vykryť si dva mesiace prázdnin je ťažké.
Lenže môjmu manželovi sa tento nápad nepáči, povedal mi či som normálna, že on s takým niečím nesúhlasí. Že rodina má byť spolu a nie aby žena išla na výlety s kamarátkou.
Mám aj kamaráta chlapa lenže s ním som musela obmedziť kontakt lebo manželovi sa to nepozdávalo.
Nič sa mu nepáči v poslednej dobe. Chce len aby spolu sme boli a všade spolu chodili. A keď neideme nikam tak aby sme spolu boli doma. S nikým ma nechce pustiť. A keď sa stane že pôjdem tak sa hrá na urazeneho a nehovorí so mnou. Čo si o tomto myslíte, som ja tá divná keď ma napádajú takéto myšlienky na leto? Alebo manžel moc preháňa?

pluss
10. máj 2024

manžel preháňa nie moc ale až cez čiaru...si svojprávna a môžeš si chodiť kam chceš kedy chceš a s kým chceš .... to že sa to nepáči jemu je len a len jeho problém a on sa s tým musí vysporiadať vo svojom vnútre a tebe nech ani nenapadne sa tomu podvoliť...to by bola cesta do záhuby a totálneho majetníctva

stellarstar
10. máj 2024

Ty si jeho majetok? In nechodí ani na pivo?

joesvk
10. máj 2024

Podľa mňa ty rozmýšľaš normálne.
On nenormálne.

Ako sa s tým popasuješ,ako nastavíš hranice-kedy ustúpiš a kedy ustúpi on -to je už na tebe

viestta
10. máj 2024

On si mysli, ze si nesvojpravna alebo, ze ta vlastni? On nechodi sam vobec nikde? Ak nechodi, najradsej sedi doma, moze strazit deti a ty mozes chodit vyvetrat hlavu sama. Alebo chod s detmi a on nech sa doma zduva

lonely66
10. máj 2024

tak hádam si sa vydala preto, aby ste mali rodinu a ako rodina aj trávili čas, že? ale zase v prípade, že on je celý deň v práci a ty máš kamarátku (ženu), ktorá má podobne staré dieťa a idete spolu na 1-dňový výlet, na tom nevidím nič zlé. ani na vzájomnom strážení detí v prípade, že si potrebuje jedna niečo vybaviť (lekár, úrad, nákupy) a dieťa v pohode ostane s kamoškou. toto by mal muž akceptovať. pochopila by som to jedine v prípade, ak muža chceš nechať doma a uprednostníš kamarátku. ale toto asi nebude ten prípad.

danyelia
10. máj 2024

Ahoj, treba nájsť nejaký kompromis - raz pôjdeš Ty s kamoškou a deťmi, potom zase choďte s mužom a deťmi ako rodina, občas pošli muža s kamošmi niekam, inokedy vy ako rodina s mužom a kamoškinou rodinou...Neviem, zase ak plánuješ celé leto behať s kamarátkami po výletoch a muža nechať samého doma, tak chápem, že sa mu to nepáči. Aj to stráženie detí je také, že z časti chápem jeho nesúhlas. Možno nechce mať cudzie dieťa/deti ,,na krku,, a tiež má obavu tie svoje zveriť nejakej Tvojej kamoške. Veď zisti presne, čo mu na tom vadí a skúste sa dohodnúť, aby ste boli spokojní obaja...

katka700
10. máj 2024

Ak je tvoj manžel typ čo rád chodí na výlety, baví ho plánovanie a vymyslanie výletov tak chápem že sa bojí aby neostal "odstrceny".
Ale ak je typ čo je rád doma, je divné že ťa nechce pustiť. Však mu daj na starosti deti, do ruky zoznam čo treba navariť, upratať, porobiť a choď akože pomôcť mame/sestre. Nabudúce ťa s deťmi rád pustí na výlet a bude rad že má doma kľud.

viestta
10. máj 2024

@lonely66 aj clovek, ktory zije v pare ma narok na svoj cas, cas, ktory stravi ako sam rozhodne a tak ako jemu vyhovuje. Aj rodic ma pravo travit cas len sam a po svojom, moze cas travit sam s detmi, rovnako ako ho moze travit s celou rodinou. A je jedno ci sa jedna o zenu matku alebo muza otca. Psychohygienu potrebuje kazdy rovnako ako travit cas s rodinou. Treba to len dobre vybalansovat k obojstrannej spokojnosti cestou kompromisov a ustupkov.

lucia0211
10. máj 2024

Manžel moc preháňa…čo ja by som dala za takú kamarátku ako ty …veď keď on nie je doma tak ty sa máš čo s dieťaťom unudit na smrť ??Nech nemyslí on len na seba mu povedz !!

jajo1
10. máj 2024

ty nie si divná, divný je tak akurát tvoj muž ... áno, chodím s kamarátkami na výlet, chodili sme s deťmi, teraz už chodíme samé, keďže deti vyrástli. A veruže chodíme aj na dlhšie ako na jednodňové a chodíme často spoločne aj na poznávačky do európskych miest. Lenže rovnako tak chodí aj môj manžel so svojou partiou športových nadšencov, dokonca zo začiatku vzťahu chodil môj muž viac, keďže je vášnivý lyžiar a mne ako nelyžiarke bolo mnohokrát pohodlnejšie zostať doma. Všetko toto je ale vyvážené množstvom spoločného času, ktorý spolu trávime ako rodina. Takže máme doma bežne zaužívané aj spoločné dovolenky/výlety/akcie, aj výlety bez partnera s kamarátkami/kamarátmi.

lakebabe
10. máj 2024

Manžel prehana svadba neznamená ze musíte byť spolu 24 hodín denne. Bežne chodíme na chaty a vylety len baby a ktoré majú deti ich vezmú. Zas nie každý víkend až muž sedi sám doma.
Ale u nás bežné funguje že každý trávi čas aj samostatne

autor
10. máj 2024

@stellarstar Nie nechodí na pivo ani nikam inam. Stále je doma s nami.
@joesvk Väčšinou ustupujem ja ale občas aj on.
@viestta Nechodí sám nikde, on je skôr taký domased. Ani ho to nebaví vymýšľať programy kam ísť, všetko vymýšľam len ja.
@lonely66 To stráženie navzájom sme mysleli tak že keď kamarátka bude v práci jej dieťa bude u nás a keď ja budem v práci moje dieťa bude u nej a takto strážiť deti. Nie neuprednostnujem kamarátku, často manželovi ustupujem a nikam neidem aj keď ma volaju. Som doma len nech je kľud.
@danyelia To stráženie manželovi to môže byť jedno, on strážiť cudzie dieťa nebude lebo bude v práci. A na výlety chodíme s manželom pravidelne. On sám s kamarátmi nepôjde lebo žiadnych kamarátov nemá. Preto chce aby som ani ja nemala. A keď mu poviem že zoznámim ho s kamaratkinym manželom tak o tom nechce ani počuť. On nechce spoznať ani nových ľudí.
@katka700 Práve že jeho nebaví vymýšľať a plánovať výlety. To robím všetko ja. Aj na to už mal pripomienky že stále niekam chodíme že potom nestíha doma porobiť. Keď sa ho opýtam čo porobiť povie že len tak oddýchnuť si.
@lucia0211 Toto nás len teraz napadlo s kamarátkou, začali sme sa častejšie stretávať sa kvôli deťom aby sa zahrali spolu a sadli sme si aj my. Pár krát boli aj u nás doma, aj my u nich. Ale aj to keď je manžel doma nemôžu ku nám dôjsť lebo mu to vadí akákoľvek návšteva mu vadí.

lucia0211
10. máj 2024

Tak akože vadi mu návšteva ??Prepač ale je to obýčajny sebec..

slavomira236
10. máj 2024

Ano chodim s kamoskou jej dcerou a mojim detmi..syn je s jej dcerou spoluziak ked isli parkrat s muzom na vylet brali aj mojho.

lonely66
10. máj 2024

@viestta no.... tak ešte raz a pomalšie....

rozoznávala som vo svojom príspevku dve veci:

1. muž je doma, má záujem o výlet s rodinou, ale žena uprednostní kamarátku. celé zle. to je môj názor

2. muž je v práci, príde večer o 20:00, manželka má doma deti, ktorým prospeje výlet, má kamarátku, ktorá je ochotná a celá šťastná absolvovať 1-dňový výlet spoločne, muž pindá, zase zle, tentokrát zo strany jej muža.

Mne by sa tiež nepáčilo, keby som mala záujem ísť niekam s mužom, som doma, neviem, čo so sebou a teším sa na spoločne strávený čas a muž by mi zahlásil, že ide radšej s kamošom, lebo....

takto som to myslela. náročky som to rozdelila odsekmi, aby si si to všimla 🙂

marianarem
10. máj 2024

No manzel je asi taky typ, ze sa naviaze na jednu osobu a ta je prenho potom vsetko, nic ine nepotrebuje, asi len to, aby aj ta osoba bola rovnako naviazana nanho. Taki ludia su, poznam takych aj ja. Ale tak zase musi sa aj vediet prisposobit, ustupit, nemoze sa vsetko robit len podla jeho idealnych predstav. Proste mu povedz, ze musia byt zohladnene potreby vas obidvoch, musite sa nejako.dohodnut a musi vyjst v ustrety aj on, aj ty. Nech sam navrhne nieco, s cim je ochotny sa zmierit.

katka700
10. máj 2024

Takže s nim máš trčať sama doma lebo jemu sa nikam nechce, s kamarátkou ťa "nepusti" a nikto k vám nemôže chodiť lebo jemu to vadí? Nepracuje náhodou ako člen vezenskej stráže a nevie rozdiel medzi prácou a rodinným životom?
Nechápem 🤔
Veď to že chceš ísť s deťmi na výlet a on chce radšej ostať doma neznamená že sa máte menej radi. Občas môžete mať každý vlastný program.

la_dolce_vita
11. máj 2024

Bud rada za taku kamosku! Najma ak je muz pecival. Ja som vzdy mala a mam kamosky a je to zmena ako byt len s partnerom. Aj pre dieta je to fajn. Nerobis nic zle. Ak mu budes ustupovat, bude to len horsie a casom budes uplne izolovana.

ckocka
11. máj 2024

Divné je že to sama nevieš a musíš sa pýtať tu. Zrejme si tvoj manžel vybral dobre.

oskvarka
11. máj 2024

Tak ja mám rada aj tie čisto rodinné dovolenky a je to rozhodne iné ale tiež mám takúto kamarátku. Chodievame aj takto aj na výlety aj na prespavacku aj na dovolenky... A je to super ak sú deti kamoši veľmi si to užijú...a zase si viem potom nájsť aj na muža čas...ale on chodieva s nami...kamarátkyn muž nie lebo nemá také zgrupovanie rád... 😂 Ale pohoda viac dospelakovh prestriedaní sa pri deťoch deti majú kamošov ennudia sa a kamoška mi večer postráži deti a ja môžem s chlapom vyst na zmrzku a prechádzku...super

autor
11. máj 2024

@lonely66 Ja neuprednostim nikoho. Muž chodí do práce dôjde domov o 16tej cez týždeň ale cez víkendy býva doma. Keď chcem niekam ísť ja ho musím prehovoriť aby sme išli. On väčšinou chce byť len doma. Preto sa mu nepáči nápad čo sme si vymysleli s kamarátkou.
@katka700 Presne tak, on nechce aby som mala zvlášť program s niekým iným. Buď ideme spolu na výlet alebo neideme nikam a sme len doma.
@ckocka Pýtam sa aj na riešenie ako to riešiť lebo sama neviem.
@oskvarka My na dovolenky nechodíme, len v rámci SR na jednodňové výlety. A kamarátkou tiež len na taký výlet by sme išli keby sme išli. Ešte neviem musíme si to premyslieť.

panonia
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elenajezova
11. máj 2024

Áno, my chodíme občas...

viestta
11. máj 2024

Autorka, jednoducho mu oznam, ze na vylet s detmi pojdete. Moze sa rozhodnut ci pojde s vami alebo nepojde. Ked nepojde pojdes s kamaratkami alebo len s detmi bez neho. Nebudete s detmi sediet doma len preto, ze pan je domased. Deti potrebuju zazitky. A kludne sa vyber na dovolenku, hoci aj na tyzden. Bud pojde s vami alebo ostane doma polievat kvety.
O tom, ze ty netravis cas sama bez neho a bez deti ani nepises, ale ani na tom nie je nic zle, ak jedno popoludnie v tyzdni venujes iba svojim konickom a on sa postara o deti. Tak isto aj on moze ist jedno popoludnie von bez teba aj bez deti. To, ze on sedi doma a konicky nema je jeho problem, nie tvoj.

lonely66
11. máj 2024

no... a nepísala si ty náhodou tu už? veľmi podobná situácia. muž chce byť doma, ale aj žena má byť doma....
mimochodom, prečo si si ho brala, keď on je domased a ty nie?

autor
11. máj 2024

@viestta Tak na týždňovú dovolenku nemôžem ísť niekam do zahraničia, nemám na to finančne a sama d deťmi ani netrúfam tak ďaleko ísť. Sama netravim čas, buď sme spolu všetci alebo len ja s deťmi.
@lonely66 Nepísala no čítala som podobnú diskusiu. Prečo som ho brala nevedela som že bude takýto.

viestta
11. máj 2024

Na tyzdnovu dovolenku mozes ist aj niekde na Slovensko na chatu, alebo s kamoskou prenajat chatu. A to, ze netravis cas sama bez ostanych, to tiez nie je dobre. Ani pre ostatnych z rodiny ani pre teba.

princezna_bosorka
12. máj 2024

s takym chlapom by som asi nebola....a preco by si akoze nemohla ist niekam s kamaratkou/kamaratom, ked jemu sa nechce?

autor
12. máj 2024

@princezna_bosorka Neviem prečo nemôžem ale neľúbi sa mu to. S kamarátom som musela obmedziť stretnutie lebo sa mu nelubilo že to je chlap a chlap a žena nemôžu sa kamarátit. A teraz aj kamarátka mu začína vadiť.

viestta
12. máj 2024

Nelubi sa mu to, lebo je to nevyzrety jedinec, ktory si mysli, ze si jeho majetok. Ziarli a nevdoveruje ti, To je vsetko. Je na tebe ako s tymto faktom budes dalej pracovat