Chcem darovať dom a rozísť sa

17. aug 2022

Dobrý deň,
Priateľ kúpil dom ale napísal ho celý namna, chcel naše dieťa a mňa zabezpečiť.
Chcem sa s ním ale rozísť už nezvládam jeho nálady a keď ho vidím, nemám si s ním čo povedať okrem neustáleho hadania sa, už som dosť dlho verila že sa to zmení, ale je to horšie a horšie s nami. Tak chcem sa rozísť, zakial dcérka nevníma takéto problémy ( ma rok ).
Otázka znie, môžem mu dom darovať darovacou zmluvou späť bez toho aby on súhlasil?
Lebo on ma týmto vydiera on vie že ja by som si ten dom nenechala a ze dokiaľ bude dom namna tak neodidem. A navrhla som mu že dám vypracovať nové zmluvy a prepise sa naňho a nechce ani počuť.
Lenže ja som čestný človek, ja si ten dom nechať nechcem keď sa rozideme, chcem mu ten dom prepísať.
Nemá žiadne podlžnosti, prečo by ten dom nechcel na seba, riadne robí a všetko riadne platí, len dôvod prečo ho namna napísal bol že chcel nás zabezpečíte keby náhodou sa niečo mu stalo.

doriiis
17. aug 2022

Ja by som ho predala...peniaze 50/ 50 a dovi

vero96
17. aug 2022

predaj za sumu, za akú on kupil- alebo ak má väčšiu hodnotu predaj za viac a to čo mu patrí pošli jemu a zvyšok si nechaj + preved peniaze na jeho účet, zbaľ sa a dovi.

lenuska9999
17. aug 2022

Tak ho napíš na dcéru a odstahuj sa. Dcéra bude mať dom keď bude veľká

autor
17. aug 2022

@doriiis lenže mne ten dom je ľúto predať, veľmi sa tu nadrel každý boží deň a stále aj dre. Ja som zasa taka ľútostiva bohužiaľ 😞

doriiis
17. aug 2022

Tak ho predaj jemu

autor
17. aug 2022

@doriiis 😀 😀 😀 ďakujem že si mi zdvihla náladu aspoň ty dnes ❤️

doriiis
17. aug 2022

Ako cim?...normalne mu daj navrh na to nech dom odkupi....nebud hlupa a vytlc z toho nieco

autor
17. aug 2022

@vero96 práveže nemáme ho ešte 5 rokov, bola by tam veľká daň. A to ešte stále prerábame ale koli refinancu sa robil nový znalecký posudok a už teraz ma hodnotu o 100 tisíc väčšiu než sme ho kúpili. Jedine počkať ešte 3,5 roka

alex49
17. aug 2022

Napíš dom na dcéru a hotovo

autor
17. aug 2022

@doriiis tým ze mu ho mam predať, došlo mi to smiešne 😀 to by mi srdce nedovolilo, ved ho kúpil, cely prerobil a poviem ti mega moc sa tu narobil, či v dome alebo na celom dvori.

zivotgombicka
17. aug 2022

Tak proste odíď a dom zatiaľ nerieš, keď bude vidieť, že to s tým odchodom myslíš vážne, možno sám prejaví záujem o darovaciu zmluvu 🤷

doriiis
17. aug 2022

A? Pointa? Ved by to bolo jeho...robil na svojom.Na to ze ho chces opustit si k nemu az moc mila

lubkavargova1
17. aug 2022

neda sa darovat nieco niekomu ak to jednoducho nechce.

autor
17. aug 2022

@zivotgombicka lenže jeho rodina mala problém s tým keď kúpil dom a kúpna zmluva bola namna, oni povedali že ho o ten dom o*ebem...a príde k nim z igelitkama... dodnes ma to raní nakoľko ja by som srdce na toto nemala, nikdy by som to nespravila a dosť ma to urazilo. A on vie že pokiaľ by som ten dom neprepisala nanho tak že by som neodišla.

0silvia0
17. aug 2022

Obdarovany musi dar prijat, na darovacej zmluve su oba podpisy, aj darcu aj obdarovaneho. Ak dar neprijme, tak si tam kde aj teraz...

autor
17. aug 2022

@0silvia0 no sak práve toto viem, ale že či náhodou neexistuje nejaká cesta ale asi nie..

lubkavargova1
17. aug 2022

nie, neni ziadna klucka...to je akoby tebe niekto chcel nieco darovat co zduse nechces. Tiez by si suhlasila a cela bola happy? Pochybujem

monkasponka
17. aug 2022

Netreba sa drzat hmotnych veci. Jeho problem že na teba prepisal dom. Najlepšie predat a polku mu poslat.

autor
17. aug 2022

@doriiis som, lebo on je inak ako človek dobrý, šikovny a navyše je to otec môjho dieťaťa. Len medzi nami to už dobre neni. Ale on neni žiadny hajzel, ktorý by sa nevedel správať. Len chyba je v nás ako v partneroch.

maranco
17. aug 2022

Predstav si ho, že je iba nájomník v tvojom dome. Vlastniť ho budeš ty, a on tam bude bývať a starať sa oň. Ak sa umúdrite tak vlastníctvo budeš potom riešiť.

autor
17. aug 2022

@lubkavargova1 ani keď mi udelil generálnu plnú moc ? V zastúpení to nemôžem prijať v jeho mene ?

h2
17. aug 2022

To vážne napísal dom celý na teba? Keď je len priateľ? To kto takúto blbosť spraví? A ešte sa naťahujete, komu bude patriť, ale nie tak, že ho obaja chcete, ale tak, že ho nechce ani jeden? Tak vieš čo? Daruj ho mne. Keď ho nikto nechce.

tomikejt
17. aug 2022

Ja by som proste odišla.. a hotovo. Však on časom pochopí že rozchod myslíš vážne a bude súhlasiť s darovaním.

zivotgombicka
17. aug 2022

Pozri, čo si pomyslí jeho rodina, ti môže byť jedno, keď sama vieš, že nemáš postranné úmysly. Dar teraz nechce, takže moc nezmôžeš. Ak odídeš, môžeš si žiť po svojom a dom sa isto časom porieši. Prinajhoršom to po tých 5 rokoch od jeho kúpy predáš a vyplatíš ho, ale neverím, že by sa po tvojom odchode neozval aj sám 😀

lubkavargova1
17. aug 2022

to uz je zneuzit e doslova to zavana trestnym cinom...toto nech ta ani nenapadne. To si potom este horsie vychcana ako tvoj priatel.

sasa1310
17. aug 2022

no ak ho vlastníš menej ako 5 rokov, tak pri predaji ešte budeš daň z príjmu platiť. Takže bacha na to

babovka2321
17. aug 2022

Ja by som povedala, ze by ste mohli skusit aj manzelsku poradnu, ked je to len o hadkach a naladach...

autor
17. aug 2022

@h2 tak blbosť ako blbosť, niekto spraví blbosť, že napíše. Ale tak on chcel zabezpečiť mňa s dcérou keby náhodou sa jemu niečo stalo, lebo vie že jeho rodina by mi ani omrvinku nedala keby náhodou.
A ja niesom z tých ktoré by teraz vyhadzovali mu veci a chceli ho ošklbať ja mu to chcem spravodlivo vrátiť. 🙂

autor
17. aug 2022

@sasa1310 áno to som písala vyššie že tam by bola veľká daň lebo už teraz ma o 100 tisíc väčšiu hodnotu ako sme ho kúpili.

sasa1310
17. aug 2022

okrem toho, ak tam je hypotéka náhodou, nemôžeš prehadzovať vlastníctvo ako sa ti chce