Aký máte názor na to. Keď čakáte bábätko a ste poverčiví, že nekupujete tak skoro oblečenie ani nič bábätku. A moja kamarátka to nevie rešpektovať? Že keď zistí pohlavie, bude nakupovať aj keď som jej povedala nech nenakupuje nič, že to ma čas… ešte ma synčeka a že už teraz odláža veci po ňom, môjmu dieťaťu ..
Mala by si byt rada, ze sa tesi, ze cakas babatko. Povedz jej, nech ti odklada veci po malom a nech ti to potom na konci vsetko prinesie.
Kedy je pre teba inac vhodny cas na prinesenie veci pre dieta?
Vyrobíš si problém, kde nie je
Veď buď rada, ušetríš na oblečení a hračkách.
Veď to prijať nemusíš
Nemáme dobré skúsenosti s tým, že sa kupujú dopredu veci. Ani keď ich majú doma. Tak neviem, pre niekoho dramatické. Ale tiež som rešpektovala ju. Ja som rada, že sa tesi, ale mohla by to aspoň chápať, keďže sme na povery. Mne je jedno, či ušetrím alebo nie ..
Tak jej nepovedz pohlavie ci to je povinnost oznamit jej to? V podstate ani to, ze si tehotna si jej nemusela hovorit 😅 ty povercivost
@evcagabi aký máš problém?
Neverím poveram, ale keď sa na to pozriem čisto z tvojho pohľadu, tak to ze ona kupuje nejaké veci alebo odkladá predsa teba nezavazuje k ničomu a ani ju. Ja napriklad keď som aj chcela nieco niekomu náhodou kúpiť, stalo sa mi, že som to časom dala niekomu inému aj detské veci a to sa môže stať aj jej. Kúpi to, ale neznamená, ze to automaticky dá tebe.
Autorka ty mas problem, sama si si ho vyrobila ,nie kocka co Ti pise koment.
Odláža? To kde na sr sa pouziva?
Skús začať od seba a nenamysľať si také veci o poverách. Ak nechceš kúpiť, nekupuj, ani neprijímaj teraz veci od kamarátky. Ale popracuj na sebavedomí, sebaistote a pozitivite vo svojom živote.
Keď nemáte skúsenosti a neveríte poveram, tak ani sa nevyjadrujte. Ale čo som si myslela, na tomto koniku sú samé..
Dalsia taka. Ak nenadavame s tebou sme same…
Ja som len chcela názor od takých, čo majú tiež také povery ako my. A nie od niekoho, kto sa tomu smeje.
Kriste zenska vsak ty si nic nekupuj ale co Ta serie na tom ze nieco robi tvoja kamoska ? Ja nechapem ake ste niektore nemozne a vsetko Vas dokaze nasrat. To potom pekne nervy v rodicovstve zelam, budete ich potrebovat 😃.
Mimochodom ja som o 2 deti prisla ale fakt som sa nad pixovinami nepozastavovala..
A este napis ze my sme tu... lebo mame iny nazor
🥲😃
viac si uskodis ty, ze stresujes z toho bodicka, ako ta tvoja kamoska, ktora ho kupi... Povedz jej, ked chce, nech kupuje a odklada, len nech ti to nehovori, ze ti to nerobi dobre,
@ivik4 ty si veľmi zaujímavá pri každej téme. 😃 ja nechápem, čo sa nad tým vôbec zastavujete. MAJTE SA ☺️
Ty zalozis temu a NECHAPES ze to niekto komentuje,tym padom sa nad tym pozastavi.
Wau 😃😃😃
Ale chápeš, že je to len povera? Nejaké odložené oblečenie nespôsobí potrat? Ja chápem, že sa bojíš o dieťa ale kamarátka za to nemôže.
A ty mas aky problem? 😅
FUHA! A ty rešpektuješ svoju kamarátku a názory žien tu na tvoju otázku?
Skôr sa zamysli,prečo veríš poverám? Lebo ti to niekto povedal? Mama,svokra,pra babka?Tak je to pravda? Ľudia si volakedy nevedeli veci vysvetliť,tak si domýšľali sami povery.Ale dnes?keď si to vieš overiť,ako a prečo sa veci dejú?Keby si sa to nikdy nedozvedela,tak by si kludne nakupovala aj ty.Takze vyrieš najprv seba,či je tá tvoja povera ktorej slepo veríš založená na pravde a až potom kritizuj kamošku,ktorá sa len teší s tebou.
Ach zeny to co tu pisete ... Nechapem,preco je tak tazke respektovat zelanie niekoho. Ak poviem,ze si to neprajem,tak to ma okolie respektovat a nepodstrcat svoje nazory a domnienky. Kazdy nech si robi ako chce a nesnazi sa menit toho druheho. Pre mna je nepochopitelne,ze niekto nedokaze respektovat nazor,zelanie atd. Aj ked ja to robim inak,nebudem svoje zvyklosti niekomu podsuvat.
Mas super kamaratku ☺️ ak uz ma deti, vie ake je to super ked z krabice od susedy kamosky sesternice atd vytiahne tricko a teplaky a jej dieta nederie tie 18€ teplaky z lindexu na dvore aj s tou 50€ vetrovku bledomodrou, ale nici nieco co ma zadara a co potom “odpise” ked to maly zatrhne na smyklavke
Ja povedam neverim. Keby som bola tehotna nakupujem hadam aj od prveho dna. Ale,keby mi niekto povedal,ze si nezela nakupy,tak to respektujem a nezatazujem toho cloveka zmenou nazoru a podsuvanim svojich veci. To je podstata,ze kazdy sme rozdielni a musime sa respektovat. Nezelas si,ok,nebriem viac ta s tym nezatazujem.
Však tvoja kamarátka nič nenakupuje.
Len odkladá nosené. Ty si to predsa vziať nemusíš.
Sestra mala v pôrodnici spolubývajúcu ktorá mala vybraný kociar ale kupovali až keď porodila. My sme malému dali po pôrode červenú šnúrku alebo som mu dávala ponozku naopak. Každý má niečo. A mala by to kamoška rešpektovať. Ale zase keď ti to nenosí domov nerieš to, proste sa teší. Povedz jej nech si to nechá u seba a potom ti to prinesie. Ale zase lepšie je mať pripravené a doma oprane veci pre bábo ako to chystať keď budeš doma po pôrode s babom. My sme pre malého prali asi 3 dni plus ozehlit všetko, odložiť. Budeš potrebovať minimálne veci pri odchode domov a k tomu vajíčko na cestu. Nemôžeš proste všetko zháňať a kupovať po pôrode. Voľakedy si v rodine posúvali všetko a keď to máš od koho dostať tak fajn ale keď nie tak si vezmi ze za 3 dni co budeš v nemocnici to bude musieť všetko manžel zariadiť.
Ďalšia dedinská sliepka, čo verí na kraviny🙈
Však nech kupuje a nechá si to doma. Ak by sa malo niečo stať stane sa či nakúpi alebo nie.