Dobry vecer. Je tazke o tom pisat ale ako sa mam vyrovnať s rozchodom? Totiž to skončilo to tak ze bez vysvetlenia. Tazky ignor a neviem sa s nim ani spojiť. Vzťah trval 5 rokov. Je mi z toho hrozne ťažko :( dakujem za rady uz teraz😓
čo by som robila ja - vypla by som si mobil, aby ma nedráždil písať mu alebo volať. Asi by som sa odpojila aj z netu, ak by sa dalo. Nie je nič horšie ako sa potom spätne obzrieť a hanbiť sa za uháňanie niekoho, kto už nechcel. Prvé dni sú najhoršie, tie treba prežiť. Potom už bude lepšie. Obklopiť sa rodinou, priateľmi. A vydržať. Hovoriť si "Prežila som horšie, prežijem aj toto" Čas všetko vylieči.
Este pomaha najst si nove konicky a aspon 5x tyzdenne sa im venovat. Kamoske pomohli aj vychadzky vonku a myslienky sustredit na aktualnu cinnost nie ex
Ono to boli dlho (zvlášť keď človek ani nevie dôvod) môže to bolieť pár dní pár týždňov dokonca aj pár mesiacov ale jedného dňa sa zobudíš a zistíš že už ti je to jedno a zrazu sa dostaví ten oslobodzujúci pocit ❤️
Pomoze len cas. Zablokuj si ho zo socialnych sieti, zrus z telefonu, zo vsetkeho. Najdi si konicky. Spoj sa so starymi kamoskami, chod ak sa to uvolni na dovolenku...rob nove veci. Kde bude sanca stretnut novych ludi.
musis tusit co si mu spravila? pat rokov ved to ste dlho spolu tahali. och
tak zrejme tomu nieco predchadzalo a to ty vies, takze podla toho s apotom musis zariadit.. neverim tomu, ze len tak zrazu zmizol z povrchu zemskeho.. skus tu mozno rozpisat (ak chces), ako to bolo, moze sa ti zcasti ulavit a takisto ti tu mozno budeme vediet ponuknut iny pohlad na vec, ako to prijat, ako sa zachovat, co si uvedomit, nad co sa povzniest, pripadne, ze ti bude povedzme lepsie bez neho, ak tam boli nejake problemy..
Rozchod často nie je "len tak z ničoho nič " a niečo mu predchádzalo. Môže to byť aj nevera, ale často aj niečo iné. Možno Ti to dlhodobo hovoril, len si to nechcela počuť. Trávil s Tebou aktívne voľný čas, vyhľadával Tvoju prítomnosť, plánoval budúcnosť, mali ste rovnaký pohľad na Vás vzťah, bol s Tebou šťastný, uprednostnil Teba pred kariérou?
Môj bývalý ani po 8 rokoch aj po vysvetlení (nielen mojom) nepochopil, prečo nemáme spoločnú budúcnosť. Myslel si, že po tých 6 rokoch inak nebude. Veľmi dlho odmietal pochopiť, že vzťah je o symbióze 2 ľudí. Nemôže jeden len brať a druhý stále dávať. Nepochopil, nasledoval koniec. Keď začal robiť nátlak, prerušila som všetky možné kontakty, inak to nešlo.
Na šťastný vzťah treba dvoch, ktorí ho aktívne budujú. Ver, že na Teba niekto niekde čaká a budeš s ním šťastná. A minulý vzťah bude len "niekdajšia prístupná stanica". 🍀
Aby som to uviedla na pravú mieru. Viackrat sme mali krízu ale teraz to bolo len o ignorovani, bola som odkopnuta jednoducho ze on nič neriesi. Začínali sme spolu aj, byvat a vsecko s tym spojene. Prislo to náhle a necakane. Bez vysvetlenia nebolo to o tom "niesom stastny je koniec" ale zo dna na den sa namna vykaslal.nikdy som nepodviedla žiadneho partnera ani teraz tomu nebolo inak. Najviac boli ze je to bez toho vysvetlenia a stale neviem na com som😣
Mna to strasne mrzi lebo som odbila od seba všetkých ľudí kamarátky znamych. Snazila som sa a nakoniec to takto dopadlo. Hadam som si myslela ze ako dospeli ludia(obaja mame uz 28) si to vysvetlíme. Ja vobec neviem co mam robit ci cakat alebo sa na to vykašľať
dobre a aky bol vas posledny kontakt? posledne stretko, rozhovor, telefonat, sprava?
@luzzia posledný telefonát pred par dnami kde mi bolo povedané ze nema chut sa somnou bavit a riesit to. Som sa pytala ci je to rozchod tak mi nikto nic nepovedal
riesit co? mali ste nejaky konflikt, ktory si ty chcela prediskutovat?
@luzzia nehadali sme sa ani sme nemali žiadny konflikt. Ja som u svojej mami on ani neviem kde je. Tak mi jednoducho povedal ze nema chut uz nic riešiť a ani mi to nijak nevysvetlil odvtedy sa s nim neviem spojiť
a preco si prerusila vsetky kontakty a kamaratky? ved vztah nie je o tom, ze sa na vsetkych vykasles a partnera das na piedestal a vsetko sa kruti okolo neho 🙄 Inak toto robi kopec zien, aj z mojho okolia. A potom ked sa rozijdu su osamele. A zas som zazila aj take co mali svoje zaluby, kamosky, aj partnera a partner sa na nich vykaslal , lebo ze maju kamosky a on nie je alfa a omega 🙄
Su muzi, ktori toto urobia. Hovoria si, ze sa im nechce zbytocne celit nasledkom (slzy, dozadovanie sa vysvetlenia), nemaju na to nervy. A casto uz maju tajne inde novy objav, pred ktorym vystupovali ako nezadani a beuzhonni. Takze ona o tebe ani netusi.
V realite je fakt, ze za tym “nechce sa mi, nemam na to nervy” je len skryty strach zo zodpovednosti.
Takito nie su ziadna vyhra do zivota.
Styl “nemam na to nervy” ako ospravedlnenie zbabelosti su schopni potom pouzit v roznych zivotnych situaciach, z ktorych maju stres ich riesit. A bud ich hodia na teba, alebo ta v nich nechaju osamote.
Nema zmysel ho vyhladat a dozadovat sa. Ak uz ho pritlacis k muru, je mozne, ze si aj nieco vymysli, len aby ta mal z krku. Spociatku mozno nieco neutralne, ale ak to budes chciet riesit, ze to prekonate, ty sa zmenis, bla-bla, tak kludne tresne cokolvek, co ta odrovna (alebo ti taku vec splechne hned, bez snahy byt najprv slusny). Jemu uz na tom nezalezi, ako sa budes potom citit, hlavne, ze uz zmiznes.
Je to druh zbabelosti.
Ibaze tebe sa moze stat, ze to budes roky a roky riesit, co ti splechol, lebo to budes brat za pravdu.
Preto takehoto chlapa ma zmysel nechat tak a nepytat sa preco.
Chcel utiect? Nechaj ho bezat. V podstate ti urobil sluzbu, aj ked to asi este nevidis a chyba ti.
Navyse, ak si to nebodaj rozmysli a vrati sa (a bude mat vysvetlenie, ze mal iba problemy/krizu/zle obdobie a potreboval byt sam. Alebo dokonca, ze ty si nola na pricine.), uz by som ho naspat neprijala. Ani za nic.
Lebo tym zisti iba tolko, ze nech ti urobi cokolvek, ty to statocne znesies, pochopis, odpustis a naozaj ti moze robit cokolvek. Ze si trenovatelna ako pes.
Chvilu by bolo dobre, a potom by rychlo prestal brat ohlady uplne.
Ako si olutovala odstrcene kamosky, tak by si olutovala strateny cas, za ktory si to s nim este aj tak skusala.
Vezmi to ako poucenie, nauc sa vdaka tomu tento typ muzov rozoznavat a nauc sa, ze pre ziadneho nema zmysel menit svoj zivot radikalne (pokial zrovna nie je tvojim svetom partia kriminalnikov a nezodpovednych ludi). Bud ta prijme, aka si, alebo vam to fungovat nebude.
Ked sa zacnes prisposobovat jeho poziadavkam a on tvojim nie, tak je vzdy zle. A hoci ten vztah s roznym krivkanim vydrzi rozne dlho, stastna v nom budes tretinu casu z toho, co si odplaces. Na kazdu peknu chvilu budu pripadat minimalne dve zle.
A pred tym poslednym telefonatom bolo co? Skus popisat posledne obdobie s nim. Nieco sa muselo stat, nehovoril o rozchode uz skor? Nemohol mu niekto nieco nakecat? Ked sa takto po 5r vztahu odmlcal bez vysvetlenia?
Co je to za don chuana,ze kvoli nemu si sa vybodla na kamaratky? Asi ten vztah nebol celkom dobry a urcite rozchod nepride len tak. To su nahromadene veci za cele roky a posledne mesiace. Vsak ti jasne povedal,ze nechce nic riesit. Neries ani ty,nedufaj,ze sa vrati a ber to ako sancu od zivota,ze si sa zbavila takeho chlapa. Nech si je kde chce. Viem,ze to boli a hlavne take nevypovedane. Ja som raz dostala podobne kopacky a bolo to hrozne obdobie,ale som poucena a uz viem,co by som robila. Chod na.prechadzky,bud vela na slnku,citaj,najdi si konicky. Cas vsetko zahoji
Tak 5r je dlha doba, aby ste si vedeli slusne povedat, ze vam uz vztah nevyhovuje a ze sa chcete pohnut dalej. Ma ta ignoracia a nedvihanie telefonu pricinu? Nejak sa mi nezda, ze len tak by to urobil. Kazdopadne, ked je to bez odozvy nechala by som to vychladnut , t.j uz mu nevolala a cas by som vyuzila na vsetky mozne aktivity a kamosky.
Rozchod nikdy nie je "z minúty na minutu". Skus pouvažovať, ake boli tie týždne, dní predtým. Obvykle muž naznačuje, ale žena "nechce" pocut. 5 rokov je dosť, vravíš, zeboli aj krízy, možno sa to už nakopilo a proste praskol dverami. Iste, je dobré to pre debatovať, ale muži sú často takí, že "načo riešiť" rýpať sa tom, nechcú slzy, prosby, krik, výčitky, tak berú, že jednoducho to žena pochopí, keď sa už viac neozvu. Určite ho teraz nenahanaj, nevypisuj, nevolaj, keď je to také hrr, tak on vychladne, a sam príde s prosikom, ospravedlnenim. Ak ale vážne chce to skončiť, nijako ho neuprosís, akurát sa mu sprotivis. Venuj sa sebe, obnov kontakt s kamoškami, teraz už sa da vybehnúť vonku, cvic,určite máš záľuby, koníčky. Využi ten čas, bud na "zdokonalenie" keď sa možno vráti, alebo jednoducho na otvorenie k novému životu,
Treba nám tu napísať celu pravdu ,bo takto ti tu ťažko poradíme .Ako píšeš ,,nechcel nič riešiť ,,takze pravdepodobne tam bolo problémov a už nemal na to nervy ,takto reagujú chlapi zial .Bo určite nezdupkal bez vysvetlenia a teraz ignoruje bez príčiny .Poznam to ,no vždy tam tomu niečo predchádzalo a ako sa vraví ,,bez vetra sa ani lístok nepohne,, :-/
Prepáč, ale keď aj s ním rozprávaš takým štýlom ako tu píšeš, že opakovane nepovieš celú pravdu, odpovedáš na otazky zahmlené, neurčito, tak ani sa nedivím, že ho. prestal s tebou riešiť a vysvetľovať ti niečo. Asi máš takú povahu, ale mňa to ruší len pri tomto čítaní a neviem si predstaviť takto komunikovat vo vzťahu.
Zariad si svoj zivot, venuj sa viac sebe, obnov kontakt s kamaratksmi, uzivaj si chvilu samotu, ci odisiel, ci.ho nejaka zlakala alebo potreboval "cerstvy vzduch" alebo "novy vietor do plachiet" ci "zmenu" a ta je z masa a kosti (nova zena) to ti ziaden z nas nepovie pokial ho nepozna. ...ale cakat ns odpoved je niekedy uplne zbytocne...niekedy tak muz/zena stratia uplne zbytocne roky uvahami s hypotetizovanim co by bolo keby miesto toho aby zili (chodia ako ziva mrtvols a prezivaju zo dna na den a cakaju kedy sa na motirore pc v maily ci na displeji telefonu objavi cislo....a casto zbytocne! Co mozes urobit? Uzivat si slobodu, venovat sa sebe, rodine a priatelom, pracovat na sebe a mozno casom pride na to, ze urobil chybu....,mozno mu tu moznost nedas, ale bude z teba celom ina, krajsia, stastnejsia a spokojnejsia zena.....ktora sa tesi z priatelov a prilezitosti zazit nieco nove a krajsie
toto vyzerá ako "ghosting". Skús si o tom niečo načítať, je to čoraz častejší jav vo vzťahoch... :/ nebudeš v tom sama
kašle on na teba? Kašli aj ty na neho. to bude to najlepšie čo ti môžem odporučiť... žiadne prosenie o návrat, ani o vysvetlenie. Načo. Jemu sa isto uľavilo a ty sa musíš s tým vyrovnať...
Prečo ste za 5 rokov neposunuli vzťah už niekde inde na vyššiu úroveň? Dieťa, svadba, spoločné bývanie ....?
@katkati ja sa k tomu vyjadrím len takto. Veľmi ťažko tu napíšem celý vzťah 5 rokov dennodene. Neviem kto by to tak dokázal napísať, ale tým ze sme spolu 5 rokov viem aký je poznám ho, a takto sa teda nikdy ne choval. Už dnes sa mi ozval, ale neviem co mam robit ďalej pretože mám pocit ako by som bola len nejaká náhrada, keď sa nudi, keď je smutný. V momente keď je v jeho živote všetko fajn tak ja som na poslednom mieste. Ale nemala som pocit ze by to ochladlo medzi nami ako hovorim, ja som tolerantná, stále hľadám kompromis. Dokonca sa ani nehadam ak sa niečo zlé deje skôr rozumne sa chcem porozprávať. V každom vzťahu keď sa niečo pokazí môžu za to obidvaja a plne viem a rešpektujem že ak neviete celý proces 5 rokov ťažko mi tu napise niečo konkrétnejšie. Ja som sa hlavne pýtala ako to zvladnut pretože ak by som tu pisala všetko čo sa stalo počas tých rokov to by bolo nesmierne na dlho. Nechcem uz fungovať takym stylom ze ak ja potrebujem pomoc ju nedostanem, musím všetko zvládnuť sama. A ak ju potrebuje on niečo sa v jeho živote pokasle tak ja pre neho tu mam byt nonstop. Ďakujem ženy za pomoc, ste super a zlaté že takto reagujete aj keď ma nepoznáte! Som rada ze tu je taka komunita. Ešte raz vďaka ❤️
A vlastne čo ti povedal ,prečo ti nebral telefón a ignoroval tá?
Ak ti nevyhovuje takato vztahova hojdacka a nevies na com si a nemas v nom dostatocnu oporu tak to ukonci. Vztah je o komunikacii, spolocnych cielov, podrzania sa v tazkych chvilach ...ako budete riesit ak vam vzniknu skutocne problemy ak budete mat rodinu?
Je mi to ľúto. Ale keď vás ignoruje, tak tam môže byť už niekto iný.