Dievčatá, ženy, slobodné mamičky. Ako ste povedali otcovi svojho dieťaťa, že máte nový vzťah? Zoznámili ste ich? Som vlastne povinná povedať mu to ja? Totiž, s exom nie sme spolu 6 rokov (odkedy sa narodil syn). Mám priateľa už 10 mesiacov, doteraz sme to tajili aj pred malým - bol mu predstavený len ako môj kamarát, my sme sa na výletoch ani nedržali, nebozkavali....ale už som to malému vravela, veľmi sa tešil, lebo priateľa si obľúbil. A teraz nastáva otázka, kedze viem, že syn mu to skôr či neskôr v dobrej vôli prezradí...
Ex má/mal vzťah (videla som, akú mu raz volala "Láska"), nepovedal mi ani slovo, ale ja som sa ani nepýtala. Máme medzi sebou veľmi chladný vzťah. So synom sa vidí každú druhú sobotu a len v mojej prítomnosti. V minulosti trval na striedavke, ale kedze sa odsťahoval 200 km ďalej, súd mu nevyhovel. Bojím sa, že mi začne robiť naprieky cez syna, ale ja mám 30 rokov, ja ešte chcem žiť 🙈
Uz nieste spolu, je to tvoj zivot, tak ze nehovorit.
Nevidim dovod rozoberat s nim tvoj zivot
No, skôr či neskôr sa to dozvie. Takze to nechať plynúť, buď mu to povie syn alebo sa to proste dozvie? A tváriť sa potom, že normálka?
Veď to je normálka. Cítiš sa byť jeho majetkom, aby si si pýtala od neho povolenie? Či čo riešiš?
Veď ty nie si povinná mu vešať svoje vzťahy na hlavu, ani si pýtať povolenie. A syn asi už má trošku rozumu, aby videl, ako sa k nemu bude správať tvoj priateľ a aj ty.
Keď sa s otcom stretáva za tvojej prítomnosti, tak nemá kedy robiť naprieky. Nedovoliš to proste. A užívaj si život a on nech sa stará o svoju lásku. 😃
To kde by sme boli po rozchode, keby sme si každý krok museli hovoriť? Ži a nechaj žiť
Ale ja si nejdem pýtať povolenie. Chcela som len vedieť, či ho s tým upovedomiť alebo nie. Mali sme totiž dosť dlhý a ťažký súd ohľadom starostlivosti o syna (vyťahoval fakt zlé veci -otca alkoholika, bratranca, ktorý v minulosti lietal v drogách .. ). A proste bojím sa, že keď uvidí, že sme šťastní obaja (lebo aj syn sa viac teší na priateľa ako na oca), tak že mi to dá opäť vyzerať nejakým novým návrhom na súd .....
Nič mu nehovor, načo aj? Ak sa bude chcieť súdiť tak tomu aj tak oznamom nezabrániš.
Raz si súd mala, priklonili sa na tvoju stranu. Prečo by to bolo iné teraz? Možno aj syn bude môcť vypovedať, alebo aspoň sa vyjadriť pred koliznou.
upovedomiť ? načo...
Nechapem, co riesis. On ma vztah, do ktoreho ta nic, ty mas vztah, do ktoreho jeho nic.
Ex mojho muza bola prva osoba, s ktorou som sa z jeho strany zoznamila, presne kvoli detom. Ja osobne som za kamaratske vztahy, hlavne ist detom prikladom, ale chapem, ze nie s kazdym sa da vyjst.
a na to máš nejaký paragraf alebo podmienku, aby si mu to oznámila ??
Zatial mu nehovor nic. Pises, ze sa so synom vidi kazdu druhu sobotu v tvojej pritomnosti. Tak ked to syn nahodne spomenie, vtedy sa k tomu vyjadris.
Ak by chcel robit problemy, bude mat dost casu i potom. Zatial si uzi pokoj.
A načo mu vôbec niečo hovoriť? Ak by to syn mu náhodou spomenul a potom sa ex na to spýtal, tak ok, normálne povieš, ze máš novú známosť.
To úplne stačí, obaja predsa už máte svoj život, možno aj on má novú priateľku, a nehovorí ti to, tak z akého dôvodu by si ty mu mala to vešať na nos?
Ved on ma evidentne tiez vztah, po 6 rokoch by bolo cudne, keby nie.. tieto vztahy sa "oznamuju" v momente, ked ide smer spolocne byvanie a svadba, lebo to ovplyvni aj spolocne deti, prejde do funkcie "dalsi rodic" v domacnosti... inak to nechaj plynut...
ale veď nie ste spolu? Prečo riešiš či a kedy sa to dozvie. Ty máš právo na svoj život, tak isto ako on, tiež ti nemusí vešať na nos s kým chodí
TY nemáš čo ex hovoriť načo to je dobre. Mate spolu len syna a každý si riešite svoj život. Len syn vás spája.
On Vám tiež nevešia svoj osobný život na nos a nič o sebe nehovorí. Platí to aj opačne. Vy voči nemu nemáte žiadne povinnosti.
Ja som teda môjho ex o ničom neinformovala ani keď som si našla priateľa a dokonca ani keď som sa vydávala. Je to môj život a nie som povinná ho o tom informovať.
Vy dvaja máte spolu riešiť len veci týkajúce sa syna. Nie svoje súkromne životy. Držím palce 💕
Prečo by si mu to mala hovoriť, ved to je tvoja súkromná vec
Vobec nie si povinna mu nieco vysvetlovat. Ked sa spyta tak mu povies a ked bude chciet, tak mu ho predstavíš. Alebo ked pride pre maleho a bude tvoj priatel doma, tak by som ich predstavila. My si nosíme deti, takze mame na seba aj cisla aj si tykáme. Nikto nerobil ziaden problem. Naopak za tesime, ze si nasli normalnych partnerov a vieme, ze o deti je postarané v kazdej domacnosti super.
Ja viem presne ako to myslíš, tiež som to najprv tajila, ale neoznamovala som mu nič. Proste to zistil. Bolo mi úplne šuma-fuk, čo si on myslí, on mal doma svoju "princeznú" ale áno samozrejme, že mal ku tomu pripomienky a nepáčilo sa mu to. Lenže on aj hneď po rozchode mi tvrdil, že si nikoho nenájdem, keby on len vedel 😂😂😂 my sme od seba tiež 6rokov a minulý rok sa stretli s mojím už vtedy manželom a bolo to OK, nedovolil by si nič pred inými do mňa. Tiež máme za sebou veľmi ťažký rozvod, ale on za malým vôbec nechodí, nekomunikuje s ním. Raz za čas napíše.
Nie nemáš mu to povedať ty. Nrch mu to povie syn radšej a možno otcovi povie ze ujo je dobrý - akurát sa dozvieš ci ex bude huckat proti malého...aspoň uvidíš na com si. Od synceka. Syn ti klamat reakciu otcovu nebude. Keď bude normálny ex povie ti ze otom vie od malého a ze je rád. To ze mu to oznámis ako matka on si môže vselijak vysvetliť žiarlivosť urazený alebo ze" co ja stým mam" ....
Ty isto vies " o tom ktorú mal alebo si snou robí intímne chvíľky ked aj má isto ti to nevešal povinne na nos ze ahoj matka mojho syna mam inu zenu..... to urcite. nevieš nemáš ani šajnu ako dlho alebo co bolo. A to je realita. Všetko dobré prajem 🪻
No dobre a ak mu to oznámis akože ty prvá tak myslíš že to, že sa váš syn teší viac na priateľa ako na otca ho bude srat menej? Ak je jesitny je úplne jedno kedy sa to dozvie.. nevidím dôvod aby si mu vravela o svojom živote, ries s ním len dieťa, iba to máte spoločné..
Vlastná skúsenosť, netreba oznamovať ako ženy píšu. Tvoj život. Môj ex sa dozvedel od syna tiež, normálka.
Cez telefón. Normálne ze mam partnera a budem s nim žiť. To je cele.
Aj on má. Dokonca s nou aj dieťa.
Ved život ide ďalej..
Vôbec by som svoj nový vzťah s ex-om neriešila ... načo, ste od seba, obaja máte právo zaľúbiť sa znova, nájsť si nový vzťah ... či?