Ako ste dokázali opustiť manipulatívnu osobu?

melissa_19
1. sep 2022

Mám 19 môj problém začal keď mi zomrel otec rok a pól dozadu zo samoty a zúfalstva som sa dala do vzťahu vtedy pohode týpkom.. Zo začiatku bolo všetko super no postupne sa to začalo zhoršovať.. Najprv vyhrážky jemné útoky.. Neskôr sa ma dotýkal čoraz viac a bola som jeho majetkom, aktuálne bývame spolu na byte kde nejeden krát som skončila dosť zle.. je to psychicky fyzicky dokonca musím plniť "manželsku povinnosť" aj keď ma to bolí... Nemám nikoho a som len sama už dlho sa odhodlávam ho opustiť no nejak to nejde prešli ste si niečím podobným? Ako ste to dokázali?

pribinak
1. sep 2022

@melissa_19 oslov niektoru organizáciu na pomoc týraným ženám

nnnuuunnn
1. sep 2022

Keby mam 19, zbalim si igelitku a už ma niet 😀

melissa_19
autor
1. sep 2022

@pribinak Je to vôbec týranie ? Ja neviem, je mi ho ľúto pretože vždy ho k tomu vyprovokuje teda skoro vždy jeho drbnuta mamička samozrejme ho nechcem obhajovať najviac sa bojím toho že skončim niekde na ulici že si nenajdem prácu ako prežijem ten mesiac- dva kým si pracu najdem kym dostanem prvu vyplatu

lucikc20
1. sep 2022

Mne osobne prišiel do života úžasný chlap a konečne po 4 rokoch som sa odpútala už od svojho terajšieho ex.

melissa_19
autor
1. sep 2022

@nnnuuunnn hej no, to som si vždy myslela aj ja len kam 😅

melissa_19
autor
1. sep 2022

@lucikc20 tak ja ho doma medzi 4mi stenami nenajdem :D

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
rodinka
1. sep 2022

@zoro9836 nemá kam ísť

viestta
1. sep 2022

@melissa_19 každý vynuteny sex je znásilnenie, aj od partnera aj od manzela. Každý utok je týranie. Týranie nie je len bitka, týranie môže byť psychické, finančné. A áno si tyrana žena, ak nemáš kde ísť tak hľadaj pomoc u organizácií, ktoré túto pomoc poskytujú.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pribinak
1. sep 2022

@melissa_19 áno, manipulácia je forma psychického týrania

mimirka32
1. sep 2022

@melissa_19 a preco si nenajdes pracu aj teraz? Potom by sa ti lahsie odchadzalo

svetlonos
1. sep 2022

Ahoj,
vies nemecky alebo anglicky ? Ak ano, zbal veci odid na chvilu do centra pre tyrane zeny a najdi pracu ako operka v Rakusku. Je to blizko, budes mat pre zaciatok trochu penazi a strechu nad hlavou. Hlavne s takym clovekom nebud, to je jedno kto ho vyprovokuje. Prajem ti vela stastia.

nnnuuunnn
1. sep 2022

@melissa_19 akože kam? Hociaka ubytovňa, prenájom jednej izby. Stačí, že máš prácu.

spadnutaslivka
1. sep 2022

@nnnuuunnn to si myslíš, kým to nezažiješ.

@melissa_19 bez pomoci odídeš ťažko, lebo on na teba vytvára psychický nátlak. Buď si nechaj pomôcť nejakou kamarátkou, ktorá ti pomôže odísť, hlavne aby ti bola psychickou oporou do začiatku a vymeň si telefónne číslo, odstrihni ho naživo aj na sociálnych sieťach, vyhýbaj sa miestam, kde by si ho mohla stretnúť. Začiatok je ťažký, ale potom už bude dobre. Nesmieš s ním komunikovať, aby ťa nemohol nijako vydierať a vytvárať u teba pocit viny. Ak nemáš kamarátku, tak sa ozaj obráť na organizáciu, pomôžu ti.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
melissa_19
autor
2. sep 2022

@mimirka32 nedovolí mi to ved ja nemam ani telefon ani sim kartu nie ešte aby som mala prácu

melissa_19
autor
2. sep 2022

@spadnutaslivka Asi mi fakt nič iné nezostáva skúsim to a uvidíme...

melissa_19
autor
2. sep 2022

Ste všetky veľmi milé ďakujem za podporu aspoň mi to dodalo kúsok odvahy 🙂

0silvia0
2. sep 2022

@melissa_19 a odkial teraz pises? To si akoze uvaznena v jeho byte? Nechodis von? Okrem otca ktoreho uz nemas, nemas inu rodinu? Stari rodicia, tety atd?

melissa_19
autor
2. sep 2022

@0silvia0 Mám notebook ktorý mi kúpil otec inak by som nemala ani ten.. Chodím sem tam k mame.. ktorá býva nedaleko len ona ma veľa svojích starostí a nemá mi ako pomôcť inak mám rodinu ale otočili sa mi chrbtom

0silvia0
2. sep 2022

@melissa_19 mama ta moze aspon na mesiac ubytovat do prvej vyplaty. Urcite nebud s takym debilom a manipulatorom.

mk22
2. sep 2022

Keby moja 19r dcéra príde za mnou s akýmkoľvek problémom.. Urobím všetko preto aby som jej pomohla.
Ona to vie, som prvá za kým ma prísť, nech sa udeje čokoľvek.
Verím ze mama by ta nenechala stat pred dverami.
Na mesiac, dva.. Teraz cez notb otvor si profesiu a vo svojom meste, okolí popozeraj prácu na začiatok čokoľvek.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
domak2
2. sep 2022

Skus pohľadať prácu s ubytovaním

melissa_19
autor
2. sep 2022

@mk22 ťažko sa hľadá práca ak ti nemajú spätne kam zavolať 😅

melissa_19
autor
2. sep 2022

@0silvia0 tak ona ma 2 malé deti ledva prežíva a včera mi naznačila žee by to proste nešlo no

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
melissa_19
autor
2. sep 2022

@zoro9836 Ona to vie už dlho

mk22
2. sep 2022

@melissa_19 ak si neporiadis telefón tak si v podstate nemáš ako nájsť prácu lebo ti nikto nebude mať kde zavolať.
Takže začni tým ze si po riešiš stary telefón a budeš hľadať prácu. Kto chce, hľadá spôsoby, kto nie, hľadá dôvody.
Ako prepáč ale máš 19r, nikto ta nemôže nikde držať násilu zamknutu.