Poraďte prosím. Srdce ma ťahá za niekým s kým nemáme veľmi čas byť spolu, zároveň sa páčim viacerým iným. Ako každý, mám nejaké priority, čo sa mi na mužoch páči, vyhráva ten chalan s ktorým randiť je tahsie. Pri tých ostatných chémia nie je asi až tak...okrem vizuálnych požiadaviek na partnera, mamtpredstavu ako by som chcela fungovať vo vzťahu. Mať taký ten klasický zivot, užívať si tak trochu vo dvojici popri práci, občas niekam ísť, nejaký výlet, nejaké randenie, spoločne časom bývať...srdce ma ťahá k tomu, čo okrem toho že milý, je aj pekný a ľúbim ho, ale neviem či to bude napĺňať moje potreby...na druhú stranu, aby som bola šťastná potrebujem sa zamilovať a ja už som. Zamilovať sa viem do málokoho a trvá to. Nedá sa tráviť čas, nebyť zamilovaná a chcieť potenciál. Seba treba dávať na prvé miesto, ale tu sa vo mne bijú viaceré veci... láska, chémia, trávenie času, potreby teraz a do budúcna...ako by ste mi poradili? Čo robiť, aby som zlepšila svoj stav, potreby, pocity, kvalitu dňa...
Nuž, máš v tom akosi chaos 🙂 Kalkuluješ a keď už používaš priveľa rozumu, môže to byť na škodu... Ja som tiež mala veľa známostí 🙂 Ale nie naraz, samozrejme, ale nikdy to nebolo ono... Buď sa dobre bozkával, buď bol pekný, buď bol dobre vzdelaný... ale keď som si položila otázku: ČO AK PRÍDE NIEKTO LEPŠI? Tak bol koniec... beng, chalan ostal nešťastný... A keď som spoznala toho pravého, s ktorým som sa vedela hodiny a hodiny rozprávať, to bolo dôležité - rovnaké hodnoty, niečo ma vedel naučiť, názory... nemusia byť rovnaké záujmy, ale rovnaká viera, rodinné vzťahy, rozprávanie o starých rodičoch, priatelstvách, vzdelanie... Jednoducho som vedela, že sa s ním cítim dobre, a toto je ono.. .TO PROSTE VIEŠ! 🙂 SRDCE AJ ROZUM... Netreba riešiť, čo ak časom niečo príde... vždy sú na to dvaja.. a láska a city a sympatie a kontabilita.. musí byť vzájomná 🙂
Nehnevaj sa ale ja by som ta teda nechcela 😅 uvazovanie jak 14 rocne dieta
Zatiaľ ľúbiš len sama seba...
Sediet musi kazdy aspekt, potom vo vztahu, ak pridu problemy, budu sa ovela lahsie riesit s clovekom, s kt si rozumies '100percentne'.
Tahsie 🥹tažšie. Kasli na chalanov venuj sa škole sebe. Svoje potreby by si sa najprv mala naucit naplnat sama. Ten co sa ti pâči no nema moc čas sa stretavat ,nelubiš ho si len zalubena do svojej predstavy co o nom
Mas. Ved ho ani moc nepoznas. Je fajn ze sa pacis aj inym ale to neznamena ze automaticky sa budu pacit oni tebe. Ide z teba chaos, Nemas expiracnu dobu tak klud. Raz budes mat vztah s muzom co bude splnat tvoje poziadavky aj zalubenost tam bude.
Klasika. Každý ta chce, ale ty chceš práve toho, ktorý nechce teba. Takýmto zmyslanim tvoju budúcnosť nevidím ružovo.
V prvom rade dospej, a radšej začni rozmýšľať rozumom ako tými naivnými predstavami o princovi na bielom koni. Ľúbiš niekoho kto nie je reálny. Su to len tvoje predstavy, zidealizovala si si niekoho koho zrejme ani poriadne nepoznáš. A kvôli tomu možno stracas príležitosť spoznať skutočne dobrého muža.
@bellugia nie, to neriesim a znamost mam len jednu...len si neuzivame zivot tak ako by sme mohli
@simona20201309 ja som pisala, ze niekoho lubim s kym funguje vsetko, len ten priestor zit zivot nie je taky velky. A aj ked samu seba zamestnavam, mali by sme si zivot uzivat viac, kym pridu deti...naproti tomu som spomenula inych, ktori ma balia, ale chyba chemia, hoc cas by tam bol...
Nápadníkov, o ktorých hovoríš by som neriešila vôbec, keď tam nie je úprimný zaujem, chémia, zaľúbenosť a bolo by to vlastne iba z rozumu… skôr by som sa zamerala ako riešiť s (asi) súčasným partnerom to, že nemá čas… je to objektívne alebo sú to viac menej výhovorky? Naozaj je tak veľmi vyťažený? Alebo je workoholikom, čo nevie pustiť prácu z hlavy a ťahá nadčasy aj keď nemusí? Alebo ste ďaleko a veľa času zaberá cestovanie? Neviem, to teraz len tak hádam, keďže nepíšeš presne, ale nech to ke akokoľvek, hľadala by som možné riešenia tejto situácie (samozrejme, musíte chcieť obaja)… píšeš o randení a užívaní si života pred tehotenstvom, ale teda aj keby si v tomto povolila, tak keď prídu deti a on stále nebude mať čas na rodinu, dobehlo by ťa to znovu si myslim
Mas sa rozhodnut hlavou. Ist pred. Odmlcat sa. A premyslat hlavou!
no máš v hlave a všelikde inde dobrý guláš. Najprv sa vyrovnaj sama so sebou a dospej, až potom hľadaj chlapa. A mimochodom, čo znamená slovo "tahsie"?
Si zrejme mladučká a preto máš naivné predstavy o vzťahoch. Máš frajera a balia ťa ďalší? Namiesto trávenia voľného času s nejakými nápadníkmi sa venuj sebe, partnerovi a rozmýšľaj predtým ako si s niekým začneš.
laska a vztah nie je matematika. ZIadny nie je na 100% dokonaly. na druhej strane, na co by si bola s niekym, koho nelubis a nie je tam "chemia"?
@danica2711 nauc sa citat s porozumenim
@januska12323 nikde nepisem, ze travim cas s nejakymi napadnikmi, len ze mi nadbieha viacero muzov
@simca06022011 kym lubim jedneho, jasne ze sa nezalubim do ineho...co sa tyka zhodnotenia chemie, ano moj je pre mna najpritazlivejsi, ale poukazujem aj na to, ze nie len chemia je dolezita a ze v laske to byva aj ako s tunelovym videnim...ak sa na niekoho dlho "pozerame" zacne sa nam pacit aj fyzicky, hoc ta prvodna chemia nie je na 100, ale len na 80%, opat ma prosim neberte doslovne...samozrejme moj je pre mna najpritazlivejsi, lenze zivot sa ma zit poriadne, clovek si ho ma uzivat...zit naplno s clovekom na ktorom mu zalezi...
Nezvyknem sa zapájať do takých diskusií ale ja mám pocit, že len skrátka priveľa premýšľaš. A to ti hovorím ja, ktorá si každý aspekt svojho života vždy rada kalkulovala, a aj tak to bolo vždy úplne inak. Môj muž patril k ľuďom ktorých som nikdy nemusela a nespĺňa požiadavky, ktoré som si nastavila a teraz ich po čase, ako ide život spĺňa všetky. Skvelý otec, manžel, vždy ma podporí a stojíme pri sebe v ťažkých chvíľach, o tom to je. A nepremyslam nad tým, či ten život žijem naplno, každý deň.
A kde je vôbec problém s tým ktorého ľúbiš? On nechce s tebou tráviť čas či ako?
No len vieš aby si so život poriadne neužívala tak m, že si ho užívať nakoniec nebudeš. Lebo lásku nenájdeš na každom rohu, kopec žien poznám co si užívali, konkrétne napr moje spolužiačky naplno a dnes sú samé. Lebo užívanie, láska a vztah sú úplne iné veci. Život nie je len zábava. Láska nie je len " byt spolu každú voľnú chvíľu". Všetci máme niečo, v každom "vztahu" kde budeš takto premýšľať a porovnávať si niečo nájdeš. A zrazu to nebude "život na plno". Proste podľa mňa príliš riešiš. Chceš si užívať, žiť, mať správneho partnera... to je ok. Lenže nie len tvoja predstava je dôležitá.
Plus treba myslieť aj na seba samého, vedieť zvládnuť veci aj sam, sam si užívať a byť apokojny. Neviem ako by ma rozhodilo, keby môj vyvolený mal čas iba 2x do týždňa napr docestovat sem. Ako by to vplyvalo na zivot? Absolútne nijak. Toľko záujmov som pred dieťaťom mala ze mi ani neprišlo nič ako strata času a už vôbec nie komplikácia:D
A k tvojmu užívaniu si. Život chystá toľko prekážok a rôznych "etap", že mne fráza život si treba "uzivat" príde Proste trápna.
@sashabb ale chce
@simca06022011 ja nepisem o kazdej volnej chvili. Ja som rada, ze mam svoj osobny priestor. Ale uzivat si zivot neznamena byt len sama so sebou, ale aj s partnerom. Nevies o com hovorim. Ty si zjavne predstavujes uzivanie si inak, ale cely zivot by si mala zit naplno, na to nezabudaj.
:D ok
Inak to je zitie naplno žiť v pochybnosti a musieť vyberať medzi láskou a užívaním si? A ďalší co? Pri tom ten pocit nebude?
Autorka, ja len chcem vedieť (prosím neber to nejak v zlom), ale úprimne ma to zaujíma, ako si predstavuješ užívať život a žiť ho naplno. Možno ťa nechápeme, lebo každá si pod tým asi predstaví niečo iné, možno je to skrátka subjektívna záležitosť. Podľa mňa je asi teda dôležité, aby ste vy a partner mali rovnakú predstavu, pripadne dohodli kompromis. Viac asi neporadím.
@vladi4444 uzivat si zivot treba, tak sa ma zit, stastne...ano, casto si studentky (niektore vyssie komentujuce) predstavia party...ja by som rada s priatelom obcas len tak isla na wellness bez vacsieho planovania, obcas do kina, niekam von, rada by som sa pri nom uz zobudzala...zatial takto vo dvojici, kym sa nebudeme citit na dieta...ale s nim sa nateraz vsetko planuje velmi dlho, je casovo velmi vytazeny...vyssie mi radia robit si program, ale ja si program robim stale, coz je super, ale nie niekolko rokov...casu mam skutocne viac, po praci volno, chcela by som trosku aj zit osobny zivot, aj vo dvojici...
Myslím si, že cítiš, že nie si jeho priorita a to je to, čo ťa primälo k tomu premýšľať nad inými možnosťami. V živote sa mi osvedčilo v podobných situáciách menej tlačiť, dať priestor, zamerať sa inde (koníček, kamarátka, dobrovoľníctvo, štúdium). A buď sa ukázalo, že sa druhá strana trošku viac rozhýbala alebo naopak to išlo do stratena, ale myslím, že to bolo aj dobre, pretože to nemalo budúcnosť. Pobavilo ma, že expiračná doba v jednom komentári. No, asi nemá význam sa stresovať, že starneme, zrejme si veľmi mladá... Ale nebudeš mať rovnaké možnosti v 20, 30, 40, 50, 60 a 60+. Bude sa to meniť.
Prvá vec je, že kým si oficiálne zadaná, nad inými možnosťami sa nepremýšľa. Je úplne jedno, kto ťa balí, aj keby to bol najväčší sexoš sveta a gaťky by ti pri ňom samé lietali, najskôr si treba uzavrieť jedno a až keď si voľná, vtedy sa rozmýšľa nad inými. Toľko k tvojej úvahe z úvodu 😁 no a keď tvoj oficiálny na teba nemá čas, treba riešiť s ním dôvody, pre ktoré ho nemá a aký kompromis viete robiť.
@thoughtfulweirdo Nazov diskusie bol prepisany a obsah diskusie neznie ako pises. Ja nad inymi moznostami nepremyslam. Pisem, ze ma mam vela napadnikov.
@amyamyamy mame vela inuch starosti, ale lubime sa. Toho casu spoluny mohlo byt viac... rodine mam krasne zeny, aj sa o seba staram, zeny v mojej rodine su stale ziadane...casom si vsak zalozim rodinu a vydam sa.
Anonym, píšeš, že vyhráva ten, s ktorým je najťažšie randiť. To znamená, že nejaká "súťaž" tam prebehla, keď jeden vyhráva 🙂 a predsa som ti poradila aj k tvojej položenej otázke.
Mne to vychádza tak, že by si mala hľadať ďalej. Ten, čo ho ľúbiš, je nepoužiteľný... a tí ostatní síce použiteľní sú, ale ich neľúbiš. Hľadaj ďalej.