Poznáte nejaké zaujímavé, nezvyčajne slovanské mená?
Neviem, či nezvyčajne, ale poznám len jednu jedinu zenu s tým menom: Vlastimila
Bohumila, Beľana, Bratomila, Veselina, Vsemila, Vseneža, Dobrodeja, Ždana, Želana, Zabava, Krasomila, Ľubava, Ľubomila, Ľudmila, Milaša, Milena, Milolika, Miložena
Čistomil
Tych cisto slovanskych ma moc nenapada...
Milica "vcielka"
Milena "mila"
Svetlana "svetla, jasna"
Valeria (silna, zdrava)
Zora (vychod slnka)
chlapcenske mozno
Boris "bojovnik"
Branko "ochranca"
Znama ma deti so slovanskymi menami (muz asi psychoš) dievcatko sa vola Sláva a chlapcek Svätopluk 😶🤭
Vesna, Lada, Zora, Lesana, Želmíra, Dobromila
Bystrík, Jerguš, Severín, Vavrinec, Tichomír, Zlatko
@a_andrejka4 ked da niekto slovanske mena, je psychos?
Živana, Krasava, Svätožizňa, Radana, Miroslav - toto sú mená ktoré nosíme ja o moji súrodenci... Všetky sú slovanské.
@mistymay33 nie ale dat synovi meno Svätopluk v dnesnej dobre mi nepride uplne ok 😅 a uz som pisala v inej diskusii o nom že on je fakt psychos kvoli veciam, co robil na vl. svadbe
@liloastitch naozaj?
@trema áno naozaj. Máme k tomu aj druhé " normálne" ale tieto mená máme všetci ako prvé zapísané.
@a_andrejka4 Svätopluk je náhodou veľmi pekné meno. Spomedzi slovanských mien jedno z najkrajšich. Znie vznešene.
Pre mňa zatiaľ nič neprekonalo meno "Mstislav" ;)
mam kamosa Ctibora a je to pre mnas jedno uzasne znejuce meno, a paci sa mi aj Svatopluk. uplne v pohode.
@a_andrejka4 mne zase naopak, Svätopluk pride normalnejsie meno ako napr. Tobiasko, Matiasko, Mateo, Noelko a pod… a necitim sa pri tom ako psychoš.
@asenet No, Spytihněv bolo meno jedného z prvých doložených českých kniežat, Bořivojovho syna, takže to môžu vnímať aj historicky. Asi ako Maďari Attilu (hoci ten nebol Maďar, ale Hun). Bořivoj by mal byť švagor veľkomoravského Svätopluka, krstil ho podľa legendy sám Metod. A Spytihněvovou matkou bola Ľudmila, prvá česká svätá.
Gejza, Alfonz, Gašpar, Emil, Blažej,Perla, Ida,Albín, izidor, Irena , Zoltán, Danica, Jela , Vasil, Berta, Prokop, Božidara, Jozefína , Štefánia , Oleg, Bystrik, Cecília, Vratko, Filomena, Silvester 🤷🏽♀️
@liloastitch a ty si ktorá? 🙂
Ja učím a prešlo mi rukami kopec mien. Aurel, Bernard, Miloslav, Gizela a veru aj Filoménu poznám. Nič z toho mi nepríde čudné. je to len otázka zvyku.
@liloastitch veľmi zaujímavé mená..a volajú vás ktorým menom, prvým či druhým?