Ahojte, pomenovali by ste svoju dcerku menami Vierka alebo Ivetka?
Mne sa tie zdrobneniny velmi pacia, ale tie zakladne tvary (Viera / Iveta) vobec.
Viem, ze je to na mne, pytam sa lebo ma to zaujima.
Dakujem🙂
Po svete beha tolko Brankov a Janiek, ze mozes dat kludne aj tu zrobnelinu... A z tych dvoch asi Iveta. Aj Ivanka prrsla v Amerike 😌
Ano. Pekne mena. Lepsie ako Jesica, Vanessa, Sharona a cojaviemco ako z osady.
slovenske mena su krasne. zrovna vcera som sa s kamoskou o tom bavila. mne sa velmi pacia Zuzanka, Katarina, Anička, Michaela..
@stanulienkat presne tak
@leuska0910 obidve sú pekné, asi by som vybrala to, ktoré sa viac hodí k priezvisku
Ale ty im chces dať do rodného listu "Ivetka" ? to sa bude v práci na dôležitom poste predstavovať ako Ivetka namiesto Iveta?
Radšej si vyber meno čo sa ti páči aj bez zdrobnelin
Mne sa pacia obe 🙂 Ani jedno sa neda povedat skaredo co je je fajn 🙂
@leuska0910 júj...ani jedno...prečo prave tieto?
Poznám aj Vierku, aj Ivetku... a obe sú super. Krásne mená. Ivetka sa tiež volala moja bábika, takže k tomu menu mám ešte väčšiu citovú väzbu 🙂
Radsej Iveta
Mne sa páčia naše klasické mena(mame Matúša a Júliu)ale týchto dvoch,ani jedno...nemáš ešte iné meno v zálohe?
@leuska0910 mne sa ani jedno nepaci 🤷
@leuska0910 určite nie, celý život vysvetľovať, že nie som Viera ale Vierka... Chúďa dieťa
pomenovala by som ju viera alebo iveta, ale doma volala vierka/ivetka. oficialne zapisane zdrobneniny mien mi pridu fakt trapne. stara koza, manazerka alebo ja neviem, riaditelka a drb, na vizitke "janka"...
Lepšie ako Lara, Zara, Lola, ...posledne som počula Loriana
viera/iveta, a ak musi byt zdrobnenina, tak bianka
A hlavne, nie je náš veľa, keď zakricis ivet, tak ver, že na ihrisku sa neotoci ďalších 10 zoiniek, neliek, zariek....
mne sa tiez velmi paci meno ivetka
@leuska0910 z týchto dvoch verzií ešte skôr ta Vierka, Ivetka je už fakt moc nasilu do papierov pre dospelú ženu, ale osobne by som tiež hľadala ďalej. Ak sa ti páčia tieto jemnejšie verzie, napada má napríklad Lenka, Eliška, ale keby prejdes kalendár, nájdeš určite aj ďalšie
@leuska0910 Obe mena su pekne. Nechaj zakladny tvar. Nikto ich v detstve (podla mna ani v dospelosti) nebude volat inak ako Vierka/Ivetka a v dospelosti ocenia, ked sa nebudu musiet predsstavovat zdrobneninou.
mne sa páči Vierka ale ako zdrobnenina. Poznám jednu veľmi zlatú pani volá sa Vierka nie Viera a to meno jej veľmi pristane.
Obe sú pekné, ale dala by somIvetu. A doma ju volala Ivetka. Do rodného listu by som určite nezapisovala zdrobneninu mena.
@leuska0910 Viera nie, ked uz tak Veronika. Tu mozes oslovovat aj Vierka, ak sa Ti to paci. Iveta, Ivana, Ivona by som dcere nedala, oslovovali by ju zdobninou v skolke, ale v skole, puberte a neskor pravdepodobne vo vsetkych variantach Iva.
@leuska0910 určite by som ich tak nepomenovala, hlavne nie v zdrobnenine. Vysvetľovanie neskôr v dospelosti. A je to aj divné že Ivetka Vierka. Určite by s tým ani ona nebola stotožnená, keby si ma do papierov písať zdrobneninu. Skus si ešte prejsť kalendár, je tam veľa pekných klasických mien 🙂
Mne sa nepáčia, ak tebe áno, tak ich daj, ale normálne Viera, Iveta...tie zdrobneniny sú strašné. A keď už tak radšej Iveta.
Inak mňa moc neberie argument, že je to lepšie ako Jessica a Zoe...áno, možno, ale samo o sebe je to slabý argument pri výbere mena. Ale autorke sa tieto mená páčia, tak je to OK.
Vierka 🙂 100x lepšie ako Mia, Lara, Lejla, Zara, Zoe a podobné.. teda moj názor. Ja mám od malička vybrané pre dcéru Svetlanka 🙂 a kazdy sa mi za to smeje :D
@snazilka_bio_mamka Kazde meno, co daju rodicia dietatku z lasky, je pekne. Ono e to tak vzdy, ze sa zacudujes, ked to meno prvykrat pocujes, ale potom to beries normalne (mam kamosku Csillu napr - uplna pohoda, ani sa nezamyslam). Ja som svojej babike v detstve dala meno Viktoria. Vtedy v 80.r bolo uplne divne to meno, kazdy sa cudoval, ake divne meno som jej dala. Ked som "vyrastla" uz bolo tolko Vikiniek, ze uz som ho svojim detom nedala. 😂😂
Nie. Vierka, Ivetka, Beatka, Lenka, Zdenka... všetko mi to evokuje staršie usadlé panie z nejakej zapadnutej kancelárie