Od malička chcem pre dcéru meno Mária , neviem prečo ale stále ma to k tomu menu ťahá . Mužovi sa to tiež páči . Moja babka bola Mária a aj jeho babka je Mária dokonca, len ma odrádza "skomolenina Mariša , Mariška" ako si hovoria staršie tety . Mám aj kamošku Máriu a hovoria jej tak .. čo myslíte ? Nechcem zase aby sa naša dcéra v dospelosti kvôli tomu cítila zle .
Poprípade poraďte nejaké pekné slovenské meno . Nechceme žiadne zahraničné to sa nám nepáči .
@hipuska práveže tej kamarátke to vadí , jediná s mužom jej hovoríme celým menom Mária . Tak preto má napádajú také myšlienky . Aj mne sa veľmi páči toto meno . Ešte neviem čo mi rastie pod srdcom ale vnútorný pocit mi vraví stále že to bude dievčatko ☺️
Mne sa páči napríklad Michaela
Myslím že Marisa ostalo pri starých tetkach, dnes už tak decka asi nehovoria... Mne by to nenapadlo hovoriť Márii Marysa 😀
velmi pekne meno a ak ho das dcere, tak ju aj tak volaj a kludne aj upozorni ludi, ze ona je Maria a nechces ziadne "skomoleniny" mena. My mame Annu a aj sama ked bola mala, okolo 3 rokov upozornila ludi, ked jej povedali Anicka alebo Anka. My sme ju volali iba Anna, pretoze tak sa nam to paci a jej tiez. Uz ma 15 a ludia si zvykli volat ju tiez Anna. ZIadne zdrobnelinky, alebo one formy mena. Staci slusne upozornit a normalni ludia to pochopia 😉
Krásne meno, aj moja babka bola Mária ♥️ keby mam dcéru dala by som, ale mužovi sa to nepáči. Mariška podľa mňa hovorili staršie generácie, dnešne deti a teda generácie po nás to podľa mňa ani poznať nebudú také oslovenie. A druhá vec - kto chce, nájde si škaredé oslovenie na hocijaké meno.
Daj Máriu ♥️
Mam kamarátku Máriu a všetci ju volajú Mária alebo Majka. Tiež mame v rodine malé dievčatko Máriu a volajú ju Maruška alebo Mária. Je to o tom ako naučíš okolie, aby ju volalo. A ze ju niekto v škole názve škaredo? Bohužiaľ, ale to sa stane pri akomkoľvek mene..
A inak je to krásne meno. Ak sa vám s mužom paci, neriešte okolie. 😉
Mariša, to fakt? Moja mama je Maria a nikdy jej nikto nepovedal Mariša, vsetci ju volaju Maja.
Nepoznam ziadnu Mariu, ktorej hovoria Marisa. A to tych Marii teda poznam naozaj vela. Vzdy oslovujeme Majka, Maruska, Marienka. Nikdy nie Marisa
@nelca84
@diewcatqoo ono asi záleží z ktorej časti Slovenska pochádza človek , pretože u nás sa Márii bežne vraví Mariša , Mariška.. 🤷🏻♀️
Je to krásne meno
@rosalie1411 áno je , od malička keď som sa hrávala s bábikami tak každá bola Mária 😁 Mne sa nepáči žiadna zdrobnenina proste Mária a máš pravdu budem musieť naučiť okolie že to je Mária a žiadne zdrobneninky a zkomoleninky a keď bude dospela už to je na nej čo sa jej bude páčiť a čo nie 🙂 už len či to teda bude to dievčatko
dajte meno aké sa vám páči a ľudí treba v prípade nevhodnej varianty upozorniť /a neskôr to učiť aj dcéru/
Moju sestru vsetci volame Marika, moja mama je Maňa, moja teta Marienka, bratrancova zena Maria, spoluziacka Maja. Vsetkych volame tak, ako ich volaju od malicka. Ak sa niekto predstavi ako Maja/Majka, uz bude Majka. Ak sa niekto predstavi ako Marika, bude Marika. Tak ako ju budete volat vy, alebo tak, ako ona sama bude chciet, tak ju bude volat aj okolie. A mozno sa jej Marisa zapaci, vsak aj to je krasne. A vy ju stale mozte volat tak, ako chcete, kamarati ju budu i tak volat len tak, ako im dovoli. Inak sesterka je Marta. My ju volame odmala Maťa a kamarati Tuška. Nik z rodiny ju nikdy ako Tuška nepredstavil, samej sa jej to v istom case zapacilo, tak ju tak ludia volaju. Reaguje na obe a je to super 🙂 nerieste somariny do buducna, co bude, ked bude, v detstve stale mozte upozornit, ze nie Maruska, ale Maria (alebo inak). A ludia si zvyknu. A v puberte a dospelosti si sama povie, ako chce, aby ju volali.
ja zijem na dedine, a tu stari ludia volaju Mariu ako Marinka, Marja. No mladi uz volaju Maja, Marienka, Maria ...je to rozdiel teda 🙂
Je to krásne meno
Mam maličkú Máriu a všetci ju tak volajú, ak povedal niekto inak, upozornili sme. Je to krásne meno...
Meno je krasne, ale ja osobne by som ho dcere nedala prave preto, ze bolo casto pouzivane v starsej generacii. No vyber mena je na vas, ak sa paci aj tebe aj muzovi, tak nevahajte. A prezyvky bude mat pri akomkolvek mene. Ja som inak mala spoluziacku Mariu a ona to meno nemala rada…no zauzivala sa u nej prezyvka Ria.
Ja jednu kamošku s týmto menom volám Mery, všetci ju tak voláme, ďalšiu voláme všetci Marika, inú Majka, a zase ďalšiu Mimi. Jednoducho sú to rôzne zaužívané skratky, samoosebe meno je taka klasika, ale úprimne, mne sa až tak veľmi nepáči. Dcére by som ho nedala.Ale mne sa osobne nepáčia také "typické"mená, ako Anna, Katarína, Helena,a top je u mňa Barbora, to mam husiu kožu pri tom mene. Neviem prečo, je to len výlučne môj názor.
@zuz1177 práve preto mne sa páči . Že tieto pekné slovenské / české mena upadajú do zabudnutia . Teraz má väčšina detí zahraničné mená, čo nechápem zase ja . A osobné sa mi to k slovenským priezviskám nepáči a je to čudné.
Sesternica je Maria a odmalicka ju jej rodicia volali Marika, a tak ju zacali volat aj ostatni a dnes je uz dospela a fakt za cely zivot jej nikto nijak inak nepovedal 🙂 Takze je to na tebe, ako naucis ludi a ako sa potom bude ona predstavovat ludom. Mam kamosky, ktore su Marie, ale volame ich Majky, Maje, lebo tak si to zelaju, a tak sa predstavuju 😉
A meno Marina? Tiez je klasicke slovenske a nebolo az tak pouzivane v predoslej generacii
podla mna je to starsou generaciou. Poznam 3 dospele zeny v mojom veku. Volaju sa Maria. Len jedna chce aby ju volali Maria a tak sa aj predstavuje. Dalsie volame Majka. Je to pekne a mile. Ako budete malicku volat vy, tak ju budu volat aj dalsi. S dcerou do skolky chodilo dievcatko a vsetci ju volali Maja. Prislo mi to take zvlastne kym som nezistila, ze jej mama je zo zahranicia a aj ju pokrstili Maja. 🙂 - dievcatko bolo s tym uplne ok. Kludne to meno dajte. Je to pekne meno.
Moja sesternica je Mária a všetci ju voláme Mariša . Má 35 rokov a voláme ju tak odmala , je to pre nás úplne prirodzené a aj pre ňu , nikto sa u nás nad tým nepozastavuje. Jej dcéra je Mária a tiež ju voláme Mariška aj okolie ju tak volá .
Kamoška sa tak volá. Volajú ju Mária, príp. Marika alebo Maja. Krásne meno.
Mariška jej povie snad len nejaky teeneger ako narazku na konope nie?
Na Mariu je tolko prezyvok aku jej date taku bude mat, to ze sa tvoja kamaratka ne ie proti prezyvke obradit nech teba pri vybere mena neobmedzuje
Keď sa páči vám dvom, nie je o čom 🙂 podľa mňa je to krásne meno.. volala sa tak moja babka aj mama a mamu volali ria, mne sa tá prezývka moc páči..
Tak takto rozmyslat nemozes desiatky mien sa daju skaredo povedat… mne v skole jeden vravel hena bena pena (henrieta som) 😜nemam z toho ziadnu traumu.😅
Maria je pekne meno sla by som do toho🙂
Nepoznám 1 mariu, čo by jej hovorili Mariša. Spolužiačky sme hovorili Mária. Aj tete tak hovoria. Alebo Majka. A to ma 60r. Druha teta je Maňa. Aj kolegyňa. Ona chce aby ju tak volali. Mojej babke hovorili Marka, Maruška.
Mária je krásne meno. Kebyže mám dcéru, tiež ho má. Ako ju začnete volať, tak ju budú volať aj ostatní. Aj ked detstve sa deti prezývajú všelijako. Anna bude Anča, Števko bude Pišta....a neviem si predstaviť dospelú ženu, ktorej by vadilo že ju niekto osloví Marisa. Je to talafatka