Páči sa vám meno Félix? Mne sa páči veľmi, aj jeho význam ale máme klasické slovenské priezvisko tak neviem či to nebude ako päsť na oko...
No keď môže byt Félix Slováček 😉
Za mna topka. Ale ja nie som objektívna
Ale uznavam že Félix Čuraj alebo Félix Papuča 👎
Jasne ze ano, chcela som ho dat synovi, ale muzovi sa to nepacilo. Tak nakoniec sme sa dohodli na inom
Ešte ďalšia vec, nemôžem si pomôcť ale rada dávam ľuďom pekné prezývky, hlavne deťom ale ťažko sa mi hľadajú zdrobneniny pre Félixa. Napáda mi jedine Felinko.
Mne sa to meno páči 🙂 Výber mena je na rodičoch a musí sa páčiť hlavne vám
@soleil_ ahoj, my máme Felixa s krátkym e, je to krásne meno a úplne mu pasuje,
Som za slovenské mena no trochu neobvyklé.
Keď potom v škole vyvolajú Peťka Samka, Emu, Ninu, sofiu otočí sa 15 deti,
Ale každý ako sa mu pači😉
Ak budeme mat syna..tak bude najskor Felix...kedzw ma vybrat manzel ale mne sa to meno nepaci. :(
v pohode...môže byť...
Už mám doma Olivera, druhý bude Félix (alebo Denis) ❤
@soleil_ Nie. Podla mna to vobec nebude past na oko len preto ze mate slovenske priezvisko. Ved Felix nie je az tak cudzokrajne.
Pre mna je najma dolezite aby sa foneticky hodilo k priezvisku... aby sa to dobre vyslovovalo alebo pisalo. Napriklad taky Felix Fiala by sa mi nepacil.
Pekné meno s pekným významom 😉
Nie
Nebude to vadit. Cez moje oci preslo mnoho priezvisk veruze a jedine, co mi kedy prislo fakt ze off bolo Armand Medveď. Inak som uz videla vsetko a veru ludia maju vselijake priezviska... Ako Stodola, Cimra, Palenik, Mäsiar, Potok a podobne...ako vravim, vselico som uz videla. A okrem toho Medveda bolo vsetko uplne v poriadku. Ja neviem, aj Felix Krumplicka alebo Felix Zajacik, Felix Mráčik, je v konecnom dosledku v pohode... Kym sa to vyrazne foneticky nebije s priezviskom (nie vyznamovo, len cisto na pocutie, ze je to krkolomne alebo daco..tak je to pohoda)
Poznáme Felixa, zdrobnene ho volajú Fedko
nie, nepaci...
@soleil_ asi zalezi od konkretneho priezviska. Napr taky Felix Brezovsky je podla mna uplne v pohode. A meno sa mi paci.