Hrozne sa mi páči meno Alex. Ale aby to mala v živote
na Slovensku jednoduchšie moja otázka znie ako to sformulovať do rodného listu ako Alex alebo Alexa?
Priezvisko bude končiť ová, čiže to by malo byť jasné, že to je dievča. Ale tak všeobecne 🙂 viete poradiť čo by bolo lepšie ?
Poznám iba Alexov chlapcov. Dala by som Alexandra, aj keď na to si sa nepýtala.
Na Slovensku je Alex chlapcenske meno. Je otazne, ci ti ho zapisu pre dievca.
Poznám dievčatko s menom Alexia ??
@thereisabear aj ja poznám veľa žien/deti s menom Alexandra, ale volajú ich Sandra alebo Saša a to nechcem, inak by mi to nerobilo problém 🙂
Môže byť Alexia alebo Alexis, tie zapíšu, poznám oba prípady.
@beata_k a keď je priezvisko bez ová, čiže na Slovensku mužské tak ho zapíšu a v tom je nejaký rozdiel? Teda podľa čoho usudzujú, že je chlapčenské? Je na to nejaký zoznam alebo tak prosím?
@petronelag viem sa informovať niekde či mi ho zapíšu ešte predtym ako porodím?
Ja som tiež chcela Alexu (Alexa), ale manžel mi to zatrhol. 🤷♀️ Sestra tiež reagovala, že je to tá umelá inteligencia. To mi vôbec nenapadlo. To už aby sme nedali ani Alicu, lebo tá je zas na farme. 😀 Takže to by som neriešila. Ale manželovi sa to nepáčilo, tak doteraz nemáme na 100% vybraté a to mam termín za 18 dní. 🤦♀️
Na matrike by vedeli povedať aj dopredu , ale na SK je Alex meno pre chlapca.
My sme dali meno Alexia, volame ju Alex
To si musis zistit na matrike
Môj syn má v triede dievča a volá sa Alex,takže zápisu ti ju tak, ale aj tak ju všetci volajú Sasa
V ČR má Leoš Mareš dcérku a volá sa Alex. Takže dosť možné, že aj na slovensku by ti to zapísali.
ak dobre viem tak alex je muzske meno alexa zenske, tak su zapisane na slovensku. mne opacne meno na matrike nechceli zapisat
Alexa, play Despacito.
Uplne rozumiem tvojim obavam. Alex je fajn podla mna.
@monsterablue Niektoré mena sú uni, môžu ich mať, aj ženy aj muži, Jedno dievčatko poznám, čo ju zapísali ako Alexis, najlepšie je si to na SK zistiť. Možno aj Alex je také.
Máme v rodine Alexu
Ale žijú v zahraničí číta sa ale dlhšie Aleeexa ... Ale píše sa Alexa
Pekné mení
@monsterablue V zahraničí sa tie mená používaju, tá známa mi hovorila, že aj tenistka Serena Wiliams má dievča a volá sa Alexis Olympia.
Ja mám malú susedku Alex. Úplne v pohode. Kopec Alexandier tak volajú. Takže si myslím, že je lepšie dať jej normálne meno aké bude používať. Moja dcéra má tiež skrátený názov mena.
@rebrambora alexa, what weather will be today? Alexa, turn of the lights 😀 presne to mi napadlo, ked som si to precitala.
Ja len k tomu, že všetky Alexnadry volajú Saša, ja poznám aj Alexandry, ktoré volajú Alex alebo Alexa, tak ako sa oni samé predstavujú 🙂
Dcera ma spoluziacku Alex, tak to ma uvedene. Mama ju vola Alexka.
@alexandra383 Alexia,je pekne
Leoš Mareš má dcéru Alex
Prosím ta ja mam Elišku a hovoria jej Ela raz mi tak už rupli nervy ze Ela už nepovie nik 🤣. no a Saša je aj chlap ale je z Ukrajiny dcerin spolužiak tak ma tata, bývajú tu cca 6 rokov,, ak sa bavia v škole tak doma počujem spolužiačka ich sa vola Alexandra hovoria jej Saša aj jeho táto je Saša,, myslím ze nikdy nevieš aké meno kto bude prezyvat
moja sestra má Alessiu , ale teda nežije na Svk . Ja mám Alexa chlapca
@zuzulka558 aj na Slovensku je bežné,že Alexandra volajú Sašo,a Alexandru Saša,ale ak si niekto vyslovene želá aby ho volali tak ,či onak tak sa to dá dosiahnuť normalne
Alexa je ta umela inteligencia, nie? S ktorou musis hovorit po anglicky 😀
Alex je obojpohlavne meno, a urcite zvolit verziu Alex, ako Alexa