Meno Alex/Alexa pre dievča

4. nov 2023

Hrozne sa mi páči meno Alex. Ale aby to mala v živote
na Slovensku jednoduchšie moja otázka znie ako to sformulovať do rodného listu ako Alex alebo Alexa?
Priezvisko bude končiť ová, čiže to by malo byť jasné, že to je dievča. Ale tak všeobecne 🙂 viete poradiť čo by bolo lepšie ?

zmrzlinka2021
4. nov 2023

Alexa je ta umela inteligencia, nie? S ktorou musis hovorit po anglicky 😀

Alex je obojpohlavne meno, a urcite zvolit verziu Alex, ako Alexa

thereisabear
4. nov 2023

Poznám iba Alexov chlapcov. Dala by som Alexandra, aj keď na to si sa nepýtala.

beata_k
4. nov 2023

Na Slovensku je Alex chlapcenske meno. Je otazne, ci ti ho zapisu pre dievca.

vakatko
4. nov 2023

Poznám dievčatko s menom Alexia ??

autor
4. nov 2023

@thereisabear aj ja poznám veľa žien/deti s menom Alexandra, ale volajú ich Sandra alebo Saša a to nechcem, inak by mi to nerobilo problém 🙂

petronelag
4. nov 2023

Môže byť Alexia alebo Alexis, tie zapíšu, poznám oba prípady.

autor
4. nov 2023

@beata_k a keď je priezvisko bez ová, čiže na Slovensku mužské tak ho zapíšu a v tom je nejaký rozdiel? Teda podľa čoho usudzujú, že je chlapčenské? Je na to nejaký zoznam alebo tak prosím?

autor
4. nov 2023

@petronelag viem sa informovať niekde či mi ho zapíšu ešte predtym ako porodím?

misuliks
4. nov 2023

Ja som tiež chcela Alexu (Alexa), ale manžel mi to zatrhol. 🤷‍♀️ Sestra tiež reagovala, že je to tá umelá inteligencia. To mi vôbec nenapadlo. To už aby sme nedali ani Alicu, lebo tá je zas na farme. 😀 Takže to by som neriešila. Ale manželovi sa to nepáčilo, tak doteraz nemáme na 100% vybraté a to mam termín za 18 dní. 🤦‍♀️

petronelag
4. nov 2023

Na matrike by vedeli povedať aj dopredu , ale na SK je Alex meno pre chlapca.

alexandra383
4. nov 2023

My sme dali meno Alexia, volame ju Alex

beata_k
4. nov 2023

To si musis zistit na matrike

sorciera24
4. nov 2023

Môj syn má v triede dievča a volá sa Alex,takže zápisu ti ju tak, ale aj tak ju všetci volajú Sasa

lauriik
4. nov 2023

V ČR má Leoš Mareš dcérku a volá sa Alex. Takže dosť možné, že aj na slovensku by ti to zapísali.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kacena4
4. nov 2023

ak dobre viem tak alex je muzske meno alexa zenske, tak su zapisane na slovensku. mne opacne meno na matrike nechceli zapisat

rebrambora
4. nov 2023

Alexa, play Despacito.
Uplne rozumiem tvojim obavam. Alex je fajn podla mna.

petronelag
4. nov 2023

@monsterablue Niektoré mena sú uni, môžu ich mať, aj ženy aj muži, Jedno dievčatko poznám, čo ju zapísali ako Alexis, najlepšie je si to na SK zistiť. Možno aj Alex je také.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
patriciavojto1
4. nov 2023

Máme v rodine Alexu
Ale žijú v zahraničí číta sa ale dlhšie Aleeexa ... Ale píše sa Alexa
Pekné mení

petronelag
4. nov 2023

@monsterablue V zahraničí sa tie mená používaju, tá známa mi hovorila, že aj tenistka Serena Wiliams má dievča a volá sa Alexis Olympia.

anna_anicka83
4. nov 2023

Ja mám malú susedku Alex. Úplne v pohode. Kopec Alexandier tak volajú. Takže si myslím, že je lepšie dať jej normálne meno aké bude používať. Moja dcéra má tiež skrátený názov mena.

queen_mary
4. nov 2023

@rebrambora alexa, what weather will be today? Alexa, turn of the lights 😀 presne to mi napadlo, ked som si to precitala.

lindous
4. nov 2023

Ja len k tomu, že všetky Alexnadry volajú Saša, ja poznám aj Alexandry, ktoré volajú Alex alebo Alexa, tak ako sa oni samé predstavujú 🙂

luciah187
5. nov 2023

Dcera ma spoluziacku Alex, tak to ma uvedene. Mama ju vola Alexka.

rorino
5. nov 2023

@alexandra383 Alexia,je pekne

mnamko
5. nov 2023

Leoš Mareš má dcéru Alex

zuzulka558
5. nov 2023

Prosím ta ja mam Elišku a hovoria jej Ela raz mi tak už rupli nervy ze Ela už nepovie nik 🤣. no a Saša je aj chlap ale je z Ukrajiny dcerin spolužiak tak ma tata, bývajú tu cca 6 rokov,, ak sa bavia v škole tak doma počujem spolužiačka ich sa vola Alexandra hovoria jej Saša aj jeho táto je Saša,, myslím ze nikdy nevieš aké meno kto bude prezyvat

danielahamar
8. nov 2023

moja sestra má Alessiu , ale teda nežije na Svk . Ja mám Alexa chlapca

rorino
8. nov 2023

@zuzulka558 aj na Slovensku je bežné,že Alexandra volajú Sašo,a Alexandru Saša,ale ak si niekto vyslovene želá aby ho volali tak ,či onak tak sa to dá dosiahnuť normalne