Chcela som dať Juliana, páči sa mi viac Julianka ako Julka. Ale rozmýšľam či jej tým neskomplikujem život, že si aj tak bude každý myslieť, že je Júlia a budú ju volať Julka. Čo myslíte ? Prípadne sú tu mamičky, ktoré majú Julianku ? Ako im zvyknú hovoriť ľudia z okolia ? Viem,že kým bude maličká budeme ju volať doma a v rodine ako sa nám páči , ale potom neskôr v živote,aby nemusela každému vysvetľovať ....
Obe mená sú krásne 💗. Minule som čítala jeden článok, kde sa spomínalo práve meno Juliána, že patrí medzi tie, ktoré sa na Slovensku trochu vytrácajú.
Mne sa paci Juliana. Za cely svoj zivot som stretla len 1☝️ Tak ci tak ju budu volat Jula. Ci Julka alebo Juliana🤷♀️
Juliana ,krásne a uz takmer nevídané meno ❤ moja milovaná starká sa tak volala ❤ všelijako ju volali len nie celym menom, ale dá sa krásne Julianka, Julinka, Juli, Lia ale to uz je ine meno 😊
Juliana je nadherne, aj my sme toto meno mali vo vybere 🙂 take pre malu vilu 🙂 pacilo sa mi aj to ze ma viac variant - okrem julianky aj julka ci lianka/lili, ak by sa nahodou slecne neskor pacilo nieco ine ako rodicom aj ked mne sa tiez paci najviac vo forme julianka
Mame mesačnú Julianu. 😊 Volám ju Julianka alebo Juli, moja mama ju vola Liuška, niektorí Julinka. Julka jej ešte nik nepovedal. 😅 Keď som vyberala meno, Júlia sa mi tiež páčilo, ale Juliana je oveľa zriedkavejšie a príde mi také vznesenejsie 😉 a tiež sa dá volať viacerými tvarmi než Júlia.
Juliana bola princezná vo filme Plavčík a Vratko. Mne sa to meno veľmi páči. Takisto aj Júlia, ale Juliana je o štipku krajšie. 🙂
Mne sa napriklad Julia paci velmi a Juliana vobec. Ale ako Julia, nie Julka.
Ja som chcela Julianu ale manžel chcel len Júliu ...tak máne Júliu a voláme ju Júlia, Julka, Julinka, Juli 🥰 s menom som viac než spokojná 🥰
Ja som bola rozhodnuta ze chcem Julianku.... no mam dvoch chalanov.... ale Julianku má sestra.... aj v skolke mali chlapci Julianku.... a volali ju Julinka
Mám neter, 12r Julianku ❤️ nikdy nebol nikde problém, voláme ju Juli, Julianka ...
Juliana je nadharne meno. Môžete ju volať Julinka, Juli, Julianka, Anka ale aj Annie, Jules.
Ja som Juliana ... doma ma volali Nana, muž ma volá Julianka, ocko ma volal Julinôčka, medzi kamarátmi, v práci ma volajú Džuli, mala som jednu kolegyňu, tá ma volala Juliša ... ale často sa mi stáva, že si ľudia skracujú moje meno a volajú ma Júlia, nemám to rada, meno Júlia sa mi nepáči.
Za mňa Juliana, mam neter a je to krásne meno
Mala som spolužiačku Julianu na VŠ a nikomu nenapadlo jej povedať Julka. Volali sme ju proste Juliana 🤷♀️ btw, Juliana je za mňa krajšie ako Júlia.
Juliana
my mame neterku Julianku je prvacka a deti v skole ju volaju Jula a ona je nestastna
Ak bude mať dlhé priezvisko tak Júlia, a ak kratšie tak Juliana.
Ja mám Juliánu. Voláme ju všelijako, len nie Juliánka. Páčia sa nám, aj jej, všetky obmeny mena. Svokra ju volala Juliška, či Julečka. 😀
Julianu chcem ja ak by som mala este dievcatko🙂
Moja svokra je Juliana, deti ju volaju babi Juli. V rodine Julka. Moj otec ju vola Džuli.
Posledná bosorka - krásny starý film o panne Julianne.
My máme Julianu. Voláme ju Julianka, Julinka alebo Juli. V škole ju volajú aj Julka, no jej to nevadí. Nemá rada, keď jej niekto povie Júlia a teda neverili by ste, ale povedala jej tak niekoľkokrát učiteľka a potom samozrejme aj niektorí podarení spolužiaci. Ale nejako som ju doma utešila, že aj Júlia je pekné meno, tak nech sa netrápi.
Ja som Juliana, moja mamina Júlia, obidve nás volajú Julka. A mám dcéru Julianu a ju všetci volaju Julinka. Takze pri oslovovani je jedno podla mna ci Julia alebo Juliana. Mne sa viac paci Juliana. A nikto ma nikdy nevolal Jula. Niektore deti Juja a to mi prischlo 😅
@anonym Nemyslím si, že niekto bude skracovať Julianu na Júliu. Akože Julka, Juli, to áno. Ale ak niekto vola celym oficiálnym menom, tak tým správnym, ak teda vie ktoré to je (ak nevie, stačí povedať, upozorniť..) 🙂
@zuzka102 presne suhlasim. Skor ludia nevedia, ze existuje meno Juliana a preto pouziju Júlia. Takisto som vzdy opravila, ked sa stalo a takisto som velmi rychlo zariadila na zakladke, aby ma Jula nikto nevolal 😂
Jasne ze JULIANA!Posobi to tak krasne starosvetsky a kedykolvek ju mozes volat aj Julia.Ale Juliana je krasne,honosne az princeznovske meno.
Juliana je krajsie. Mame v rodine. Ale aj tak ju budu volat Julka, Juli ci dokonca Dzuli… tomu nezabranis.