Ahojte, prosím vás inšpirujte ma peknými menami pre dievčatko aj chlapčeka. Ďakujem 😊
my cakame dievčatko, vybrali sme meno Valentína, pre chlapca sme mali vybrate Alan
Olivia, Ruženka Jurko.Zuzka,Bystrík, Radovan
@kikasom dievcenske Zara, Ina, Mila, Emilia, Amelia, Olivia, Natalia a chlapcenske Oliver, Dominik, Hugo, Samuel, Filip. Neviem no je to vec vkusu a zalezi aj ake bude mat priezvisko. Ak typicke slovenske, drzala by som sa klasickych mien ak nie, tak mozete povymyslat aj “exotickejsie”. Urcite najdete nieco co sa vam zapaci, my mame Zaru a uz si neviem predstavit, ze by sa volala inak 🙂
Vyber meno ktore bude sediet aj s priezviskom
Cyril, Gorazd, Vojtech, Vratko, Rafael, Hugo, Gabriel, Armand, Loévan, Noah,
Chanel, Garance, Inna, Felixia, Quiterie, Sixtine
Dievčatko Amélia (Aminka) , Melánia(Meli) , Izabela (Belá), Kristina (Kristínka) .. A chlapčenské Daniel (Danko) Adam (Adamko), Lukáš(Lukáško), Matúš (Matúško)..
Väčšina kamaráti ek volila zahraničné mená dievčatko Angela (Andžela) meniny že na Angeliku, Elisabeth (Elizabeta), chlapčenské Liam, Dan...
Ja som za slovenské mená 🙂
Ja som veľmi chcela chlapčenské meno Patrik ale priateľovi sa nejako nepáči, takže bude zrejme Richard (priateľ sa stále snaží presadiť meno Servác, ale povedala som, že ak pri pôrode umriem, tak jedine vtedy :d)
Dievčenských bolo na výber dosť veľa, tam by sme sa sa istotne tiež nezhodli :D ale mne sa veľmi páči Alica a ak nie, tak Helena
Artur a Zoja
@kikulienka94 Helena som mala aj ja vysnívané. Krásne meno, dnes sa už dáva málo. A veľmi dúfam, že pri pôrode neumrieš. Nielen kvôli Tebe, ale aj kvôli malému Servácovi, to je fakt meno za trest. 😀
@kikulienka94 môj syn sa volá Patrik a meno mu dal tato 😊 ani vtedy som nevedela vybrať meno 😄
Jonáš, Ábel, Albert, Viliam
Teuta, Teodóra, Salma, Luna
@mamanadruhuu, co sa tyka tych "slovenskych" mien 🙂:
Amélia (Aminka) - starogermanske
Melánia(Meli) - grecke
Izabela (Belá) - hebrejske? Spanielske?
Kristina (Kristínka) - grecke?
Daniel (Danko) - hebrejske
Adam (Adamko) - hebrejske
Lukáš(Lukáško) - biblicke, latinske a grecke
Matúš (Matúško) - biblicke, hebrejske
a este par rokov a aj ti Kevinovia, Sarloty, Angely &co budu "slovenske" 🙂
@h2 ano a? v tomto ponimani, ako pisem budu o par rokov slovenske aj tie mena, ktore nam dnes pripadaju exoticke...
inac keby niekto hladal skutocne slovenske mena, zopar som nasla (neoverene):
Súčasné slovenské mená
Preberme najskôr slovenské mená súčasné. Podľa kalendára sú tie mená nasledovné:
Agáta, Blahoslav, Blanka, Blažej, Blažena, Bohdan, Bohdana, Bohumil, Bohumír, Bohuš, Bohuslav, Bohuslava, Boleslav, Bonifác, Božena, Božidara, Branislav, Branislava, Bystrik, Ctibor, Dagmara, Dalibor, Daša, Dobromila, Dobroslav, Dobroslava, Dorota, Drahomíra, Drahomíra, Drahoslav, Drahoslava, Dušan, Dušana, Elena, Jarmila, Jarolím, Jaromír, Jaroslav, Jaroslava, Kamil, Kamila, Kazimír, Kvetoslava, Ladislav, Lesana, Lesia, Levoslav, Libuša, Ľubica, Ľubomír, Ľubomíra, Ľuboš, Ľuboslav, Ľudmila, Ľudomil, Ľudovít, Milada, Milan, Milena, Milica, Miloš, Miloslava, Milota, Miroslav, Miroslav, Miroslava, Mojmír, Natália, Pankrác, Pravoslav, Prokop, Radoslav, Radovan, Rastislav, Ružena, Sabína, Servác, Severín, Sláva, Slavomír, Slavomíra, Stanislav, Stanislava, Svätopluk, Svetlana, Svetozár, Tichomír, Urban, Václav, Vavrinec, Viera, Vieroslava, Vít, Vitazoslav, Vladimír, Vladimíra, Vladislav, Vlasta, Vlastimil, Vojtech, Vratislav, Vratko, Zdenka, Zdenko, Želmíra, Zlatica, Zlatko, Zoja, Zora, …
@kikasom tak daj meno po niekom koho obdivujes. Niekto obdivuje matku terezu a dcéra sa vola Terezka, niekto máš rad futbalistu messiho a syn je preto Leo, alebo nejaký nadšenec madony dá dcére meno Lola. Niekto obdivuje matovica tak syn bude Igor. Sused sa naštve a dá synovi meno Richard
Inšpiráciu okolo teba je kopec. Stačí sa len zamyslieť
@kikasom Veď napíš aspoň niečo viac. Nejaké kritériá. Ináč si môžeš rovno otvoriť kalendár a čítať zaradom.