Inšpirácie - mená pre deti

kikasom
24. feb 2021

Ahojte, prosím vás inšpirujte ma peknými menami pre dievčatko aj chlapčeka. Ďakujem 😊

h2
24. feb 2021

@kikasom Veď napíš aspoň niečo viac. Nejaké kritériá. Ináč si môžeš rovno otvoriť kalendár a čítať zaradom.

cookie29
24. feb 2021

@h2 minule ked tu niekto hodil "kriteria" tak si z neho robili srandu 🙂

h2
24. feb 2021

@cookie29 Tak ale napísať, že poraďte mi akékoľvek meno? Veď každému sa niečo iné páči. Asi to boli vtipné kritériá. 😀

iwuska10
24. feb 2021

my cakame dievčatko, vybrali sme meno Valentína, pre chlapca sme mali vybrate Alan

kikasom
autor
24. feb 2021

@h2 neboj, kalendár som si už pár x prelistovala, ale žiaľ ma neoslovilo, žiadne meno, preto som oslovila vás, či má neinspirujete možno aj iným menom, ako je v našom kalendári.

kikasom
autor
24. feb 2021

@h2 možno práve z toho akéhokoľvek sa mi zapáči 😉

lemra
24. feb 2021

Olivia, Ruženka Jurko.Zuzka,Bystrík, Radovan

h2
24. feb 2021

@kikasom Rada by som pomohla, ale my sme dali meno z kalendára.

natalala
24. feb 2021

@kikasom dievcenske Zara, Ina, Mila, Emilia, Amelia, Olivia, Natalia a chlapcenske Oliver, Dominik, Hugo, Samuel, Filip. Neviem no je to vec vkusu a zalezi aj ake bude mat priezvisko. Ak typicke slovenske, drzala by som sa klasickych mien ak nie, tak mozete povymyslat aj “exotickejsie”. Urcite najdete nieco co sa vam zapaci, my mame Zaru a uz si neviem predstavit, ze by sa volala inak 🙂

zdencaaaa
24. feb 2021

Vyber meno ktore bude sediet aj s priezviskom

cookie29
24. feb 2021

Cyril, Gorazd, Vojtech, Vratko, Rafael, Hugo, Gabriel, Armand, Loévan, Noah,
Chanel, Garance, Inna, Felixia, Quiterie, Sixtine

mamanadruhuu
24. feb 2021

Dievčatko Amélia (Aminka) , Melánia(Meli) , Izabela (Belá), Kristina (Kristínka) .. A chlapčenské Daniel (Danko) Adam (Adamko), Lukáš(Lukáško), Matúš (Matúško)..

Väčšina kamaráti ek volila zahraničné mená dievčatko Angela (Andžela) meniny že na Angeliku, Elisabeth (Elizabeta), chlapčenské Liam, Dan...

Ja som za slovenské mená 🙂

kikulienka94
24. feb 2021

Ja som veľmi chcela chlapčenské meno Patrik ale priateľovi sa nejako nepáči, takže bude zrejme Richard (priateľ sa stále snaží presadiť meno Servác, ale povedala som, že ak pri pôrode umriem, tak jedine vtedy :d)
Dievčenských bolo na výber dosť veľa, tam by sme sa sa istotne tiež nezhodli :D ale mne sa veľmi páči Alica a ak nie, tak Helena

mamicka2005
24. feb 2021

Artur a Zoja

h2
24. feb 2021

@kikulienka94 Helena som mala aj ja vysnívané. Krásne meno, dnes sa už dáva málo. A veľmi dúfam, že pri pôrode neumrieš. Nielen kvôli Tebe, ale aj kvôli malému Servácovi, to je fakt meno za trest. 😀

masha185
24. feb 2021

@kikasom ja mam dcérku menom Tajana ale uvažovala som aj nad menom Luna

kikasom
autor
24. feb 2021

@kikulienka94 môj syn sa volá Patrik a meno mu dal tato 😊 ani vtedy som nevedela vybrať meno 😄

h2
24. feb 2021

@kikasom No vidíš, aspoň nejaká informácia. A si s tým menom spokojná? V tom prípade by som povedala mužovi, že keď minule tak dobre vybral, nech aj teraz vyberie on.

kikasom
autor
24. feb 2021

@h2 no však už mu vravím, nech rozmýšľa nad menami 😄 a áno neviem si predstaviť, že by sa volal inak 🤗

zitaje
24. feb 2021

Jonáš, Ábel, Albert, Viliam
Teuta, Teodóra, Salma, Luna

cookie29
24. feb 2021

@mamanadruhuu, co sa tyka tych "slovenskych" mien 🙂:

Amélia (Aminka) - starogermanske
Melánia(Meli) - grecke
Izabela (Belá) - hebrejske? Spanielske?
Kristina (Kristínka) - grecke?
Daniel (Danko) - hebrejske
Adam (Adamko) - hebrejske
Lukáš(Lukáško) - biblicke, latinske a grecke
Matúš (Matúško) - biblicke, hebrejske

a este par rokov a aj ti Kevinovia, Sarloty, Angely &co budu "slovenske" 🙂

h2
24. feb 2021

@zitaje Za toho Viliama sa určite prihováram, mám jedného doma a aj on sám je s tým menom spokojný.

h2
24. feb 2021

@cookie29 Všetci chápu, ako je to myslené, ak sa povie "slovenské" meno. Nejde o pôvod mena, ale o to, či má slovenskú podobu, či je na Slovensku bežne používané.

zitaje
24. feb 2021

@h2 dala som mená, ktoré som ja sama chcela, ale neprešli mi 🙂 Viliam je určite super u nás aj vo svete 🙂

h2
24. feb 2021

@zitaje Presne tak, to meno pozná celý svet.

cookie29
24. feb 2021

@h2 ano a? v tomto ponimani, ako pisem budu o par rokov slovenske aj tie mena, ktore nam dnes pripadaju exoticke...

inac keby niekto hladal skutocne slovenske mena, zopar som nasla (neoverene):

Súčasné slovenské mená

Preberme najskôr slovenské mená súčasné. Podľa kalendára sú tie mená nasledovné:

Agáta, Blahoslav, Blanka, Blažej, Blažena, Bohdan, Bohdana, Bohumil, Bohumír, Bohuš, Bohuslav, Bohuslava, Boleslav, Bonifác, Božena, Božidara, Branislav, Branislava, Bystrik, Ctibor, Dagmara, Dalibor, Daša, Dobromila, Dobroslav, Dobroslava, Dorota, Drahomíra, Drahomíra, Drahoslav, Drahoslava, Dušan, Dušana, Elena, Jarmila, Jarolím, Jaromír, Jaroslav, Jaroslava, Kamil, Kamila, Kazimír, Kvetoslava, Ladislav, Lesana, Lesia, Levoslav, Libuša, Ľubica, Ľubomír, Ľubomíra, Ľuboš, Ľuboslav, Ľudmila, Ľudomil, Ľudovít, Milada, Milan, Milena, Milica, Miloš, Miloslava, Milota, Miroslav, Miroslav, Miroslava, Mojmír, Natália, Pankrác, Pravoslav, Prokop, Radoslav, Radovan, Rastislav, Ružena, Sabína, Servác, Severín, Sláva, Slavomír, Slavomíra, Stanislav, Stanislava, Svätopluk, Svetlana, Svetozár, Tichomír, Urban, Václav, Vavrinec, Viera, Vieroslava, Vít, Vitazoslav, Vladimír, Vladimíra, Vladislav, Vlasta, Vlastimil, Vojtech, Vratislav, Vratko, Zdenka, Zdenko, Želmíra, Zlatica, Zlatko, Zoja, Zora, …

h2
24. feb 2021

@cookie29 Myslím, že veľa Čechov by nesúhlasilo, že toto sú "pravé slovenské" mená. Nechápem, načo toto vôbec riešime. Autorka nepísala, že chce pôvodné slovenské meno. Ani, že také nechce.

pribinak
24. feb 2021

@kikasom tak daj meno po niekom koho obdivujes. Niekto obdivuje matku terezu a dcéra sa vola Terezka, niekto máš rad futbalistu messiho a syn je preto Leo, alebo nejaký nadšenec madony dá dcére meno Lola. Niekto obdivuje matovica tak syn bude Igor. Sused sa naštve a dá synovi meno Richard
Inšpiráciu okolo teba je kopec. Stačí sa len zamyslieť

h2
24. feb 2021

@pribinak 😂😂😂