Eliáš alebo Félix

8. jún 2022

Vôbec si neviemm vybrať. Manžel povedal, že tentokrát výber mena nechá na mna, keďže dcérke sme dali meno, ktoré navrhol on (Ella).
Eliáš by mohol byť Elo a Félix by mohol byť Felo. Páčia sa mi veľmi obi dve mená až rozmýšľam, že bude mať dve mená 😩 Eliáš Félix... Hodili by sa tieto mená spolu?

zojanka
8. jún 2022

Ani jedným nič nepokazíš, obe sú pekné. Ale nedávaj obidve, načo... nech vybere dcéra z tých dvoch keď sa nevieš rozhodnúť

july0
8. jún 2022

Eliáš Félix to by ma nenapadlo 😀

es2021
8. jún 2022

Felix sa aj mne pacilo, podla mna je super, len u muza nepreslo 😊 Osobne by som nikdy nedala dve mena, naco, ale ved ako sa vam paci.

kuriatkocervene
8. jún 2022

Obe spolu sa mi nehodia ... obe sú pekné, ale keď už máte doma Ellu, už by som asi Eliáša nedávala, môže sa to mýliť 😀 Félix je pekné meno, tiež som chcela dať, no akurát sa na Félixa narodil 🙈

ichbinich
8. jún 2022

Nehnevaj sa, ale take pekne meno ako Felix a spravit z toho Felo? 😉
Ja mam Felixa prave z toho dovodu, ze sa vlastne neda skomolit 😉

Ak sa nevies rozhodnut, tak podla vyznamu - Fleix znemena "stastny" a Elias znamena moj Boh je Jahwe""

marianarem
8. jún 2022

Eliasa by som k Elle nedavala. Elo a Ella sa ti moze mylit a aj oni by nemuseli vzdy dobre rozumiet, na koho volas.

dori92
8. jún 2022

Ak chcete spraviť z Felixa - Fela, tak to dajte určite radšej Eliáša 😂😂

pribinak
8. jún 2022

2 mena určite nie, ale dala by som Eliáš, budete má Eli a Ela

Felo? To je strašneee, to fakt nie. Radšej potom Jožo, Jano, alebo Mišo. Ale Felo fakt nie

emm_i
8. jún 2022

Prepáč, ale napadlo mi FELO PELO... ospravedlňujem sa, ale prosím, nevolajte ho FELO, keď bude dieťa...

ninka30
8. jún 2022

Ja mám Eliáša a voláme ho Elík 🙂 Chalanov mám dvoch Tobiáš a Eliáš.

mrva
8. jún 2022

Elias znie vaznejsie a honosnejsie. Felix znie trosku ako meno pre macku 🤷‍♀️

luxus10
8. jún 2022

elias ale bez š,...askor filip ako felix...felix je pekne ale rozmysli ako by si ho volala....ixo....

ichbinich
8. jún 2022

@luxus10
Neviem, ja mam Felixa a volam ho Felix, od narodenia. Preco by som ho mala volat inak? Je to jeho meno. Vsak sa nevola Barnabas, ze by to bolo treba skratit 😀 A aj keby mi nejaky Barnabas povedal, ze sa vola Barnabas, tak by som mu tak hovorila...

kalendark
8. jún 2022

Máme Felixa, voláme ho Félix alebo Felixko, nijak inak, všetci ho volajú pekne

thereisabear
8. jún 2022

A nechceš opäť nechať výber na manžela? 😉
Eliáš aj Félix nie sú zle mená, ale dokopy určite nie a už vôbec nie Elo ani Felo, to je ako za trest.

aurora33
8. jún 2022

Určite Eliáš. Je to nádherné meno 🙂

ivangeline
8. jún 2022

My mame Felixa a znama zas Eliasa. Za mna obe su fajn.

yoo_saerom
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
yoo_saerom
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
8. jún 2022

@ichbinich Mne sa tá prezývka veľmi páči, ale samozrejme by sme ho volali aj normálne Félix.😅

raja95
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ichbinich
8. jún 2022

OK, proti gustu ziaden disputat, ako sa hovori 😉
Tak sa potom skus rozhodnut podla vyznamu, co ti je blizsie.

Inak ELO = Electric Light Orchestra, som si teraz spomenula 😀

kingstonka
8. jún 2022

Félix sa mi páčilo vždy, ale spraviť z toho Felo by mi nenapadlo.

sincerity
8. jún 2022

Určite nie spolu. Máme Eliáša a voláme ho Eli alebo Eliáško. Elo nie. Pri Elle by som dala Felixa.

ivka225
8. jún 2022

Fellatiáš

merrymajer
8. jún 2022

Eliáš je krásne meno 😉

basska_b
8. jún 2022

Elias, co som si vsimla, davaju skor veriaci. Mne sa z tychto viac lubi Felix. Ella a Elo sa vam bude motat, aj samotne deti mozu zle pocut koncove pismenko a bude chaos

lintu
8. jún 2022

Elo a Felo... postrach ulice 😈

Ach jo. Nechcete skúsiť radšej niečo tretie? Manžel aké mená navrhuje?

evaachesa
8. jún 2022

A čo tak radšej Prudencius = Pruďo/Prďo? 😌 Bol to samozrejme žart. 😏
Už dlho som nepočula horšie zdrobneniny mien ... Prepáč, ale ak ho chcete volať takto, radšej mu vyberte meno, ktoré sa nedá zhovadiť.... dieťa vám bude isto vďačné. 😏

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
9. jún 2022

To, že sa vám nepáčia tie skratky mi nevadí, lebo mne sa veľmi páčia a Felixa a Eliáša, tak zvykli reálne volať... Nie je to z mojej hlavy. Ja som túto diskusiu založila iba preto, lebo neviem, že ktoré z nich si mám vybrať a nie kvôli tomu, aby som čítala, že aké hrozné prezývky a bla bla...