Dievčenské meno Dorota

michaelamomla
10. feb 2022

Ahojte,

cakam dievcatko a velmi sa mi paci meno Dorota. Na druhej strane mam obavy, ci ju nebudu viac volat Dora ako Dorota. Prosim vas, nemate v okoli skusenosti s tymto zenskym menom?

Dakujem

es2021
10. feb 2022

@michaelamomla v skolke sme mali dievcatko s tymto menom a volali ju vsetci Dorotka. Asi zavisi ako to dieta predstavite a tak ju budu volat.

emm_i
10. feb 2022

Mne sa meno Dorota (Dorka) veľmi páči 🙂 Ja by som ho dala mojej dcére 🙂

vinx
10. feb 2022

@michaelamomla Moja dcéra má najlepšieu kamarátku Dorotku,väčšinou ju všetci stále volajú Dorotka,niekedy Dorota,nikdy nie Dora,a to ma už 14 rokov .
Mne osobne sa to meno veľmi páči.

nenne27
10. feb 2022

@michaelamomla mam v skole 2 Doroty. Su uz dospele a spoluziaci ich volaju jednu Dorotka a druhu Dora - Dora sa tak predstavila a tak sa jej to paci. Ja ich oslovujem Dori, Dorotka, Dorka

danieli
10. feb 2022

Pozname 2 Dorotky a tak ich aj oslovuju, mensiu aj Didi, momentalne je to celkom oblubene meno, mne sa pacia ine mena, zda sa mo tvrde

kate_cs
10. feb 2022

@michaelamomla podľa mňa je to krásne meno, sama som ho zvažovala a napríklad mne oslovenie “Dora” nepríde hanlivé, alebo škaredé. Všetko záleží od okolia a ľudí, každé jedno meno sa dá “pokaziť”.
Dokonca som stretla ženu, ktorá sa volala Dóra a vôbec mi to neprišlo tvrdé, alebo škaredé.

blah24
10. feb 2022

@michaelamomla za me ne, na me je to hrozne tvrde jmeno. A pripomina me to postavy z pohadek, vetsinou byli zle

jjanulienka
10. feb 2022

Ja mám Dorotku ❤️ Za mna najkrajšie meno ☺️
Voláme ju všetci Dorotka, ale občas jej povieme aj Dorota aby bola na to zvyknutá, že sa môže stat, že ju tak niekto volať bude. Ja som Janka, a vždy ma tak všetci volali a keď mi niekto povie Jana tak sa mi nožík vo vrecku otvára 😅
Preto ju radšej na to pripravím 😅😅

tatianamaria
10. feb 2022

Ja mám dcérku Dorotku a všetci ju volajú Dorotka. Niektorí jej v škole hovoria Dorot. Nikto ju nevolá Dora.

dzina007
10. feb 2022

Poznam deticky ktore volaju Dorka ale aj Dorotka. Vobes s tym deti v skole problem nemaju aby ju volali Dorotka

jjanulienka
10. feb 2022

@tatianamaria aj moja kamarátka ju vola Dorot😬 ja jej ešte hovorim Dorotes😅 moj švagor Dorči😅😅🤦‍♀️

lalulola
10. feb 2022

@michaelamomla krásne meno, tiež som si ho vysnívala ak by sme mali druhé dievčatko...Dorotka 💜

sono2
10. feb 2022

@michaelamomla pekne.
Mne sa ľúbi tento štýl mien

mariaveronikag
10. feb 2022

v škole som mala kamarátku Dorotku a volali sme ju Dorotka, Dorka, ona sa neskôr predstavovala ako Doris. Nikdy jej nikto nepovedal Dora. A je to krásne meno

carodejkadorot
10. feb 2022

ja som krstena Dorota - volajú ma Dorča, Dori, Dorka, Dorotka, Dorot, Doti, ja som nikdy nikoho neopravovala a každého nechala, aby ma volal ako chce, mám kamošku, ktorá ma volá Dorota a od nej mi to vôbec nevadí 😄

renka30
10. feb 2022

Krasne meno, mame jednu na ulici. Nikdy som nepocula, ze by jej niekto povedal Dora. Iba Dorka, Dorotka, Dori

yollanda
10. feb 2022

Pre mna je meno Dorota nepekne. Každá negatívna postavička v rozprávke bola Dora. Navyše u nás nadavali decku “ty Dora sprosta”. 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
Za mna nie

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
aalt
10. feb 2022

@michaelamomla krasne meno, v nedelu mali meniny. Dorotka, Dorka, Dori, Doti ...

tatianamaria
10. feb 2022

@yollanda ale nie každá. Je veľa rozprávok, kde je Dorotka tá dobrá postava. Napríklad čarodejník z krajiny Oz, Anjel Pána, kráľ a husiarka a mnohé iné.

tatianamaria
10. feb 2022

@yollanda a ešte aj u nás tak nadávali, ale ako sa mi narodila Dorotka, tak prestali.

vifoncitta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kristina2412
10. feb 2022

Veľmi pekne meno. Poznám viacero dievčat s týmto menom a v puberte a dospelosti sa hrdo predstavuju Dora, Dori,Doris. Malé dievčatá volali Dorka, Dorotka , a Dora len keď nieco vyviedli 😄

akcul13
10. feb 2022

@michaelamomla moja dcérka ma v škôlke spolužiačku Dorotku. Veľmi sa mi páči to meno.
Najlepšie, keď som raz malej povedala, keď čosi vyviedla, ty si Dora a moja malá: 'ja nie som Dora, v škôlke máme Dorotku"😅

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simik411
10. feb 2022

@jjanulienka ehm myslím že ty si Jana, len tak volajú Janka ,že 😏🤔(ak nie prepáč) každy sme iny niekto je na toto haklivy ja to zas nemám rada presne mena kde ,,musíš, človeka ktorého napr ,,nemusíš ,, volať Janka , Katka,Zuzka.... Lebo si to ony žiadajú waa ja by som také meno nedala. Za mňa krátke meno ktoré voláš tak ako sa píše. Dorota pre mňa tiež nie. Nemám rada skratky , prezývky

paladia
10. feb 2022

Moja sestra je Dorota. Všetci ju voláme buď Doťa (keď je protivna😉) , Dorotka alebo moje deti Dada. Nikdy sa netvarila, že by mala problém s akoukoľvek formou mena. Problém s menom budem mat dieťa iba vtedy, ak ho budú mať aj rodiča. Moja sestra je naucena, že akákoľvek forma je v pohode.

petik22
10. feb 2022

@michaelamomla aj ja mam Dorotku 🙂 volame ju Dorotka,Dorotka,Dori,Doris. takisto i v skolke a znamy. Dora jej zatial nik nepovedal. zo zaciatku bolo tendencie volat ju Dorka,ale ked som jemne opravila,ze Dorka nie,tak v pohode 🙂

venusa85
10. feb 2022

@michaelamomla ja mam Dorotu. Vsetci ju volame Dorka, Dorotka, Dori. A ked neposlucha je aj Dora 😀

mirro
10. feb 2022

@michaelamomla máme dcéru Dorotku, a nikdy sme neoľutovali výber mena. Teraz je z nej už veľká slečna a väčšinou ju volajú Dori. My doma Dorotka, Dori, a keď bola menšia (bábätko)tak Doruška. Krásne meno a v preklade to je "Dar boží"...