Ahojte,
cakam dievcatko a velmi sa mi paci meno Dorota. Na druhej strane mam obavy, ci ju nebudu viac volat Dora ako Dorota. Prosim vas, nemate v okoli skusenosti s tymto zenskym menom?
Dakujem
Mne sa meno Dorota (Dorka) veľmi páči 🙂 Ja by som ho dala mojej dcére 🙂
@michaelamomla Moja dcéra má najlepšieu kamarátku Dorotku,väčšinou ju všetci stále volajú Dorotka,niekedy Dorota,nikdy nie Dora,a to ma už 14 rokov .
Mne osobne sa to meno veľmi páči.
@michaelamomla mam v skole 2 Doroty. Su uz dospele a spoluziaci ich volaju jednu Dorotka a druhu Dora - Dora sa tak predstavila a tak sa jej to paci. Ja ich oslovujem Dori, Dorotka, Dorka
Pozname 2 Dorotky a tak ich aj oslovuju, mensiu aj Didi, momentalne je to celkom oblubene meno, mne sa pacia ine mena, zda sa mo tvrde
@michaelamomla podľa mňa je to krásne meno, sama som ho zvažovala a napríklad mne oslovenie “Dora” nepríde hanlivé, alebo škaredé. Všetko záleží od okolia a ľudí, každé jedno meno sa dá “pokaziť”.
Dokonca som stretla ženu, ktorá sa volala Dóra a vôbec mi to neprišlo tvrdé, alebo škaredé.
@michaelamomla za me ne, na me je to hrozne tvrde jmeno. A pripomina me to postavy z pohadek, vetsinou byli zle
Ja mám Dorotku ❤️ Za mna najkrajšie meno ☺️
Voláme ju všetci Dorotka, ale občas jej povieme aj Dorota aby bola na to zvyknutá, že sa môže stat, že ju tak niekto volať bude. Ja som Janka, a vždy ma tak všetci volali a keď mi niekto povie Jana tak sa mi nožík vo vrecku otvára 😅
Preto ju radšej na to pripravím 😅😅
Ja mám dcérku Dorotku a všetci ju volajú Dorotka. Niektorí jej v škole hovoria Dorot. Nikto ju nevolá Dora.
Poznam deticky ktore volaju Dorka ale aj Dorotka. Vobes s tym deti v skole problem nemaju aby ju volali Dorotka
@tatianamaria aj moja kamarátka ju vola Dorot😬 ja jej ešte hovorim Dorotes😅 moj švagor Dorči😅😅🤦♀️
@michaelamomla krásne meno, tiež som si ho vysnívala ak by sme mali druhé dievčatko...Dorotka 💜
@michaelamomla pekne.
Mne sa ľúbi tento štýl mien
v škole som mala kamarátku Dorotku a volali sme ju Dorotka, Dorka, ona sa neskôr predstavovala ako Doris. Nikdy jej nikto nepovedal Dora. A je to krásne meno
ja som krstena Dorota - volajú ma Dorča, Dori, Dorka, Dorotka, Dorot, Doti, ja som nikdy nikoho neopravovala a každého nechala, aby ma volal ako chce, mám kamošku, ktorá ma volá Dorota a od nej mi to vôbec nevadí 😄
Krasne meno, mame jednu na ulici. Nikdy som nepocula, ze by jej niekto povedal Dora. Iba Dorka, Dorotka, Dori
Pre mna je meno Dorota nepekne. Každá negatívna postavička v rozprávke bola Dora. Navyše u nás nadavali decku “ty Dora sprosta”. 🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️
Za mna nie
@michaelamomla krasne meno, v nedelu mali meniny. Dorotka, Dorka, Dori, Doti ...
@yollanda ale nie každá. Je veľa rozprávok, kde je Dorotka tá dobrá postava. Napríklad čarodejník z krajiny Oz, Anjel Pána, kráľ a husiarka a mnohé iné.
@yollanda a ešte aj u nás tak nadávali, ale ako sa mi narodila Dorotka, tak prestali.
Veľmi pekne meno. Poznám viacero dievčat s týmto menom a v puberte a dospelosti sa hrdo predstavuju Dora, Dori,Doris. Malé dievčatá volali Dorka, Dorotka , a Dora len keď nieco vyviedli 😄
@michaelamomla moja dcérka ma v škôlke spolužiačku Dorotku. Veľmi sa mi páči to meno.
Najlepšie, keď som raz malej povedala, keď čosi vyviedla, ty si Dora a moja malá: 'ja nie som Dora, v škôlke máme Dorotku"😅
@jjanulienka ehm myslím že ty si Jana, len tak volajú Janka ,že 😏🤔(ak nie prepáč) každy sme iny niekto je na toto haklivy ja to zas nemám rada presne mena kde ,,musíš, človeka ktorého napr ,,nemusíš ,, volať Janka , Katka,Zuzka.... Lebo si to ony žiadajú waa ja by som také meno nedala. Za mňa krátke meno ktoré voláš tak ako sa píše. Dorota pre mňa tiež nie. Nemám rada skratky , prezývky
Moja sestra je Dorota. Všetci ju voláme buď Doťa (keď je protivna😉) , Dorotka alebo moje deti Dada. Nikdy sa netvarila, že by mala problém s akoukoľvek formou mena. Problém s menom budem mat dieťa iba vtedy, ak ho budú mať aj rodiča. Moja sestra je naucena, že akákoľvek forma je v pohode.
@michaelamomla aj ja mam Dorotku 🙂 volame ju Dorotka,Dorotka,Dori,Doris. takisto i v skolke a znamy. Dora jej zatial nik nepovedal. zo zaciatku bolo tendencie volat ju Dorka,ale ked som jemne opravila,ze Dorka nie,tak v pohode 🙂
@michaelamomla ja mam Dorotu. Vsetci ju volame Dorka, Dorotka, Dori. A ked neposlucha je aj Dora 😀
@michaelamomla máme dcéru Dorotku, a nikdy sme neoľutovali výber mena. Teraz je z nej už veľká slečna a väčšinou ju volajú Dori. My doma Dorotka, Dori, a keď bola menšia (bábätko)tak Doruška. Krásne meno a v preklade to je "Dar boží"...
@michaelamomla v skolke sme mali dievcatko s tymto menom a volali ju vsetci Dorotka. Asi zavisi ako to dieta predstavite a tak ju budu volat.