Ide o to, že sa mi už dlhé roky páči meno Stela, ale volala sa tak už teraz mŕtva starká môjho manžela, ktorú som nikdy osobne nepoznala a dokonca som ani nevedela, že sa volala Stela... Prišla som na to nedávno a teraz fakt neviem, že či vybrať iné meno alebo nie... Dali by ste meno po niekom z rodiny, kto už nežije?
Je to uplne normalne, nasa najmladsia sa vola po muzovej milovanej krstnej ♥ Bola uzasny clovek.
V pohode, moj syn má tiež meno po mužovom dedkovi, ktorý síce vtedy ešte žil, ale teraz už nie.
Áno, dala. Chcela som dat meno po sestricke mojej starkej. Zomrela ako 6 rocna. Volala sa Olívia. Skoda, muzovi sa to meno nepaci.
Môj syn sa volá po mužovom mŕtvom otcovi. Nie som zástancom pomenovania detí po príbuzných a už vôbec nie po mŕtvych, ale to meno sa mi hneď zapáčilo. Keby sa volal inak, bola by som proti. Keď sa ti meno páči a dávno si ho chcela, tak ho daj. Myslím, že mužova rodina sa aj poteší a bude to brať, ako poctu.
Určite áno, a ak sa ti to meno ešte aj paci....
Náš syn má krstné meno zložené z krstných mien našich ockov - teda jeho dedkov. Manželovho otca som ani nepoznala, často ho však s láskou spomínajú 💗 vždy som sa chcela vyhnúť kopírovaniu mien v rodine, aby to nebolo tak, že zakričíš "Janka" a otočí sa 5 hláv, ale toto bolo také spontánne rozhodnutie.
nevidim dovod, preco nedat taketo meno. ked sa ti paci, tak o to viac 🙂
Ahoj, nerozumiem celkom, čo by mi v tom malo brániť dať niekomu meno po nežijúcim členovi rodiny...jasné, ak by sa mi páčilo, určite by som dala - bez ohľadu, či nositeľ toho mena v rodine žije alebo nežije...
Mám Stellu. Podľa mňa, najkrajšie meno 🙂. Vôbec by mi nevadilo, že ho už niekto z rodiny mal.
Nerozumiem čo by na tom malo byť divné 🙂 Úplne v pohode, náhodou je to veľmi pekné gesto ak sa vám aj meno páči .
Áno, máme tak teraz dcéru Žofiu, po priateľovej prababke, ktorú mal veľmi rád
My sme vybrali meno a zistila som, že sa tak volal mužov prastarký, teda nás syn má meno aj po ňom. A nielen meno, ale aj priezvisko. A ešte žijú ľudia čo si ho pamätajú a keď sme povedali meno vždy si spomenuli aj na neho aký to bol dobrý človek. Nevidím problém dať meno po niekom v rodine, hoci už nežije, dokonca je to podľa mňa pekné.
Veď nedávaš meno po nej. Len dávaš také isté meno. Vieš, koľko takých behá ešte po svete? A mimo to je to jedno. Napr. mm vybral meno pre dcéru, ja som sa s tým len nejako zmierila. Že veď nie je škaredé. Narodila sa, všetko bolo ok, kým sa kamoška nespýtala na meno. Povedala som a ona, že veď tak sa volala naša najhoršia učiteľka. Skoro ma prekotilo. Úplne som na to zabudla. No ale meniť som nechcela. A vieš čo? Za 12 rokov som si na to spomenula až teraz. Moja dcéra má to najkrajšie meno, aké som jej len mohla dať a tú krásu mu dáva práve ona. Poznám "milión" ďalších ľudí s tým menom a pre dcéru nebolo vybraté po vzore niekoho konkrétneho.
Áno dala by som, je to pekné gesto.
Pekné meno a keď sa ti páčilo ešte pred tým ako si to vedela tak v tom nevidím problém.
My sme mali takú menšiu skúsenosť s jednou číňankou (oni sú riadne poverčiví a majú tie svoje zvyky a tak), muž chodil do roboty a jedával u nich. A keďže je ukecaný ako tetka na trhu tak spomenul, že by sme chceli dať meno synovi po zosnulom starkom. Tak že keby som videla ten jej pohľad v očiach, že koniec. Aby sme to nerobili že to nie je dobre dávať vedome meno dieťaťu po zosnulom. Nakoniec sme na ňu dali a vybrali sme iné a veru že sa mu viacej hodí 🙂
Ano brat so zenou dali Paulinu volala sa tak nasa babicka..ziju v Nemecku kazdy sa divi ake krasne meno.
Druha bola Bernardina tam uz by som asi silno pouvazvala...😉
Ja som tak nevedomky vybrala meno po muzovej babke. Az potom mi povedal ze tak sa volala jeho babka😉
Bez problemov.
Moja dcéra sa volá po mojej mame
Ak to meno nechceš dávať chlapcovi, tak úplne v pohode...
Reálne myslím, že každý z nás má meno, ktoré už niekedy mala osoba ktorá už nežije. Čiže absolútne by som sa tým netrápila.
Jeeej, veď to je krasne, to priam osud zariadil. ❤️
Ano , ja planujem dat po muzovej Omi, takze by bolo mozno ak pride druhe dievcatko Birgit Edelfriede
My sme dali. Je to bežné a podľa mňa pekné.
Tak hlavne to meno "nedáš po niekom" ale také, ako mal niekto. Ak teda nechceš dať úplne unikátne meno, tomu sa asi nevyhneš. 😅😅 Ale ak je to taký problém, urob si rodokmeň aby si vylúčila všetky mená, ktoré mali vaši príbuzní 🤣
Moj syn ,,sa vola,, po muzovom mrtvom starkom. Nikdy som ho nevidela, nestretla, uz nezil, ked sme sa s muzom spoznali. Nevadilo mi to.
Nie nedala
Je to úplne normálne. My sme mali takto v rodine niekoľko Márii.