Dali by ste dieťatku meno po manželovej mŕtvej starkej?

10. máj 2022

Ide o to, že sa mi už dlhé roky páči meno Stela, ale volala sa tak už teraz mŕtva starká môjho manžela, ktorú som nikdy osobne nepoznala a dokonca som ani nevedela, že sa volala Stela... Prišla som na to nedávno a teraz fakt neviem, že či vybrať iné meno alebo nie... Dali by ste meno po niekom z rodiny, kto už nežije?

michellemary
10. máj 2022

Je to úplne normálne. My sme mali takto v rodine niekoľko Márii.

anjelicek26
10. máj 2022

Je to uplne normalne, nasa najmladsia sa vola po muzovej milovanej krstnej ♥ Bola uzasny clovek.

janickacrazy
10. máj 2022

V pohode, moj syn má tiež meno po mužovom dedkovi, ktorý síce vtedy ešte žil, ale teraz už nie.

rebeka6615
10. máj 2022

Áno, dala. Chcela som dat meno po sestricke mojej starkej. Zomrela ako 6 rocna. Volala sa Olívia. Skoda, muzovi sa to meno nepaci.

h2
10. máj 2022

Môj syn sa volá po mužovom mŕtvom otcovi. Nie som zástancom pomenovania detí po príbuzných a už vôbec nie po mŕtvych, ale to meno sa mi hneď zapáčilo. Keby sa volal inak, bola by som proti. Keď sa ti meno páči a dávno si ho chcela, tak ho daj. Myslím, že mužova rodina sa aj poteší a bude to brať, ako poctu.

kingstonka
10. máj 2022

Určite áno, a ak sa ti to meno ešte aj paci....

nikaeli
10. máj 2022

Náš syn má krstné meno zložené z krstných mien našich ockov - teda jeho dedkov. Manželovho otca som ani nepoznala, často ho však s láskou spomínajú 💗 vždy som sa chcela vyhnúť kopírovaniu mien v rodine, aby to nebolo tak, že zakričíš "Janka" a otočí sa 5 hláv, ale toto bolo také spontánne rozhodnutie.

izabellik
10. máj 2022

nevidim dovod, preco nedat taketo meno. ked sa ti paci, tak o to viac 🙂

danyelia
10. máj 2022

Ahoj, nerozumiem celkom, čo by mi v tom malo brániť dať niekomu meno po nežijúcim členovi rodiny...jasné, ak by sa mi páčilo, určite by som dala - bez ohľadu, či nositeľ toho mena v rodine žije alebo nežije...

stella14
10. máj 2022

Mám Stellu. Podľa mňa, najkrajšie meno 🙂. Vôbec by mi nevadilo, že ho už niekto z rodiny mal.

tanalyn
10. máj 2022

Nerozumiem čo by na tom malo byť divné 🙂 Úplne v pohode, náhodou je to veľmi pekné gesto ak sa vám aj meno páči .

tosomja
10. máj 2022

Áno, máme tak teraz dcéru Žofiu, po priateľovej prababke, ktorú mal veľmi rád

pleja
10. máj 2022

My sme vybrali meno a zistila som, že sa tak volal mužov prastarký, teda nás syn má meno aj po ňom. A nielen meno, ale aj priezvisko. A ešte žijú ľudia čo si ho pamätajú a keď sme povedali meno vždy si spomenuli aj na neho aký to bol dobrý človek. Nevidím problém dať meno po niekom v rodine, hoci už nežije, dokonca je to podľa mňa pekné.

spadnutaslivka
10. máj 2022

Veď nedávaš meno po nej. Len dávaš také isté meno. Vieš, koľko takých behá ešte po svete? A mimo to je to jedno. Napr. mm vybral meno pre dcéru, ja som sa s tým len nejako zmierila. Že veď nie je škaredé. Narodila sa, všetko bolo ok, kým sa kamoška nespýtala na meno. Povedala som a ona, že veď tak sa volala naša najhoršia učiteľka. Skoro ma prekotilo. Úplne som na to zabudla. No ale meniť som nechcela. A vieš čo? Za 12 rokov som si na to spomenula až teraz. Moja dcéra má to najkrajšie meno, aké som jej len mohla dať a tú krásu mu dáva práve ona. Poznám "milión" ďalších ľudí s tým menom a pre dcéru nebolo vybraté po vzore niekoho konkrétneho.

napetra
10. máj 2022

Áno dala by som, je to pekné gesto.

3petka
10. máj 2022

Pekné meno a keď sa ti páčilo ešte pred tým ako si to vedela tak v tom nevidím problém.

My sme mali takú menšiu skúsenosť s jednou číňankou (oni sú riadne poverčiví a majú tie svoje zvyky a tak), muž chodil do roboty a jedával u nich. A keďže je ukecaný ako tetka na trhu tak spomenul, že by sme chceli dať meno synovi po zosnulom starkom. Tak že keby som videla ten jej pohľad v očiach, že koniec. Aby sme to nerobili že to nie je dobre dávať vedome meno dieťaťu po zosnulom. Nakoniec sme na ňu dali a vybrali sme iné a veru že sa mu viacej hodí 🙂

saxana000
10. máj 2022

Ano brat so zenou dali Paulinu volala sa tak nasa babicka..ziju v Nemecku kazdy sa divi ake krasne meno.
Druha bola Bernardina tam uz by som asi silno pouvazvala...😉

paciko9
10. máj 2022

Ja som tak nevedomky vybrala meno po muzovej babke. Az potom mi povedal ze tak sa volala jeho babka😉

simsalabim
10. máj 2022

Bez problemov.

gubcikova
10. máj 2022

Moja dcéra sa volá po mojej mame

hefo
10. máj 2022

Ak to meno nechceš dávať chlapcovi, tak úplne v pohode...

risolino
10. máj 2022

@saxana000 ja som mala tiež starkú Bernardínu 🙂 a dcérka je Paulínka 🙂

jaskolka
10. máj 2022

Reálne myslím, že každý z nás má meno, ktoré už niekedy mala osoba ktorá už nežije. Čiže absolútne by som sa tým netrápila.

zara1357
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ankare
10. máj 2022

Jeeej, veď to je krasne, to priam osud zariadil. ❤️

kiki68
10. máj 2022

Ano , ja planujem dat po muzovej Omi, takze by bolo mozno ak pride druhe dievcatko Birgit Edelfriede

joesvk
10. máj 2022

My sme dali. Je to bežné a podľa mňa pekné.

evistaevista
10. máj 2022

Tak hlavne to meno "nedáš po niekom" ale také, ako mal niekto. Ak teda nechceš dať úplne unikátne meno, tomu sa asi nevyhneš. 😅😅 Ale ak je to taký problém, urob si rodokmeň aby si vylúčila všetky mená, ktoré mali vaši príbuzní 🤣

malapepka
10. máj 2022

Moj syn ,,sa vola,, po muzovom mrtvom starkom. Nikdy som ho nevidela, nestretla, uz nezil, ked sme sa s muzom spoznali. Nevadilo mi to.

ibas
10. máj 2022

Nie nedala