Ahojte, uvažujeme nad menom Olívia. Len neviem ako by sme ju skrátene oslovovali. Prípadne aku zdrobneninku. Ak máte niektorá dcérku s týmto menom alebo sa tak volate ste s menom spokojne? Nemenili by ste?
My tiež chcem Olíviu. Teda sme dohodnutí na Olívia Lilly. Volať ju budeme Livi, Olivka alebo Olívia bez skrátenia lebo sa mi to meno tak páči. ☺️
Ja poznám jednu, volajú ju Olivka. Strašne sa mi to páči. 😍
My máme. Volajú ju Olivka, Livka, Lilinka. Mne sa to najviac paci v základe Olívia. Alebo ju niekedy volám len skratene Olív. Nemenila by som meno. Sedí jej jak r*t na serbel 😀
Aj my jednu mame.Olivka,Olik,Olka,Olivinka.Ked neposlucha Ola
Aj ja mám dcérku Olíviu.Nepoužívame zdrobneniny.
Jeej ďakujem vám baby 🙂 ste ma potešili, nám sa to meno veľmi páči, len keď sme ho povedali rodine tak sa netvarili nadšene. Moja mama zahlásila že jeee Olinka :( to ma skoro vyvalilo.
Jednu poznám, volajú ju buď celým menom, alebo Livka 🙂
moja neter je Olívia, voláme ju Oli, Olívia, Olivi, Olivinka ale najčastejšie je to Oli, 😉 sestra je Lívia, takže to mame take vesele, Olivia a Lívia
Livka
@monikawe ano aj mna islo vystret ked jej tak jedna osoba zacala hovorit. Ale treba ich opravit a povedat Olivka nie Olinka
Aj mne sa velmi paci Olivia,ale nepaci sa mi,ked ich volaju Ola odvodene od Oliny-Olgy.
Ja poznám rodinku s Oliviou a volajú ju skrátene Via🙂
Mam doma.
Oli, Ola najčastejšie.
Mne vsak nevadi i Olinka🙃Najlepsie, na otazku, ako sa vola, odpovie ze Oa.
Olivia je krasne meno bez zdrobneniny.Ale zo skusenosti viem ze ich vsetci volaju Olivka a to mi pride uz ťuki ťuki...S kostkou,bez kostky...?🤦♀️
Nasu Oliviu jedna sestricka oslovila Otilka 😁 inak ju volame Oli, Olivia, Oja, Ojka .... a Ola alebo Oliva, ked neposlucha 🙂
Livi a dokonca aj Livuška
Nasa kolegyna sa volala Olivia a hovorili sme jej Olinka 😂
@svetlana1990 😂 naozaj krásna zdrobnenina
máme Olíviu ale priznávam že okolie bolo trochu zmetené ako ju osloviť. olivka sa mi na začiatku nepáčilo, ale voláme ju aj tak, lebo ju tak začal volať brat a aj ona samu seba. a niekedy sama neviem ako mám povedať keď o nej hovorím niekomu, lebo tiež ju rada volám zdrobeninou..lebo ved je to milučke male dievčatko.ale stale ked niekomu hovorím "naša Olivienka" tak sa citim čudne, že čo si ten človek myslí..sme asi jediný v dedine s týmto menom, tak ľudia si zvykajú..
Mame susedu Oliviu, chodi so synom do triedy, volajú ju všetci Olivia. U nás nie je zvykom hyzdiť mená kadejakými novotvarmi, je to krásne meno, nikdy by som ho nehyzdila na Olivu, Olivku, Livušku a podobné patvary. Osobne nechápem mesiacmi strávenými hľadaním toho NAJ mena a po starostlivom výbere ho zohavit kadejakými skratkami a skomoleninami, zvlášť ak sa človek rozhodne pre zahraničné meno a pomieša ho so slovenskými zdrobneninami
Bracho ma oliviu a volajú ju Lili
My našu Oliviu voláme Olivka, Oli, Olívia. To meno je tak krásne, že pekne znie akokoľvek (aj bez skracovania či zdrobnenín). Staršia dcéra jej občas povie Oliva a občas aj Olivôčka. 🙂
Ja sa tak volám a som s tým menom spokojná pretože je zriedkavé 🙈a ma to viacero prezývok ale taka najčastejšia je Oli niektorý ani dodnes nevedia že také meno existuje preto mi blahoželaju na Otíliu Líviu
Ja mam oliviu a voláme ju Olivka, Olivienka, Oli.. V škôlke občas Livka. Keď ma neposlucha tak je aj Oľa 😂 alebo Oliva. Najkrajšie meno, som rada ze sme jej ho dali. Len dúfam ze sa nerozmohne ako Sofie a Emy 😂😂
Mne napadlo Livi, Olivka, Oli 🙂