Zmizli mi peniaze z účtu

Dnes o 09:51

Ahojte, chcela som si prekonvertovať pdf súbor na word a na nete som to riešila cez nejakú stránku, chcelo to odo mňa 60 centov za konverziu súboru. Tak som to zaplatila cez kartu. nič iné som tam neklikala, žiadne pravidelné platby ani nic. Včera mi ešte strhlo tých 60 centov A dnes mi strhlo 49,90Eur a čo som si všimla 39,90 Eur. Okamžite som si zablokovala kartu, kontaktovala som SLSP so žiadosťou o reklamáciu platieb (platby sú zatiaľ v rezervácii).
Ide o to, stalo sa Vám toto už niekedy? konverzie súborov som riešila už veľa krát, avšak nikdy k tomuto nedošlo, no mám dosť. Máte skúsenosť s takouto reklamáciou? uznali vám to, boli vám peniaze niekedy vrátené?
Ďakujem

lucka_ke
Dnes o 09:54

nabudúce si vygeneruj jednorázovú kartu na platbu na neznáme stránky

really8
Dnes o 09:57

Cez co si robila konverziu? Je milion stranok kde to mas zadarmo toto je tvoja sprostost. Nastav si limity na platby na internete na nulu. Zdvihnes ked si budes chciet nieco kupit

autor
Dnes o 09:59

@really8 bolo tam napísané free, proste odrb, robím to pravidelne, teraz som sa proste okaslala. to , že to je moja sprostost, viem, ďakujem za pripomenutie.

nelka93
Dnes o 10:00

Niekto im hackol stránku a získal údaje k tvojej karte, v SLSP je toho dosť teraz.

liz_lemon
Dnes o 10:01

a precitala si si pred platbou podmienky obchodnika? ono to byva tak, ze ta prva nizka suma je na skusobne obdobie, a ak nezrusis sluzbu, tak si obchodnik bude stahovat plnu sumu za sluzbu, pochybujem, ze ti vratia peniaze, kedze si sa tam registrovala

autor
Dnes o 10:01

je možnosť že mi budú tie peniaze vrátené, alebo mám sa s nimi rozlúčiť?

autor
Dnes o 10:02

@liz_lemon ja som tam nič nezaklikávala ani nič podobné. Cez túto stránku som riešila konverzie veľa krát, a nič mi nikdy nezmizlo z účtu.

really8
Dnes o 10:03

Bolo tam free a ty si dala kartu? Free je jedine slovo co vies po anglicky? Hore si pisala ze to pytalo 60 centov. Si prvy raz na internete? Ved nam teda povedz aka to bola stranka nech ma tvoja chyba aspon nejaky uzitok.

autor
Dnes o 10:06

@really8 dakujem, prosím ak nemas nejaké normálne pripomienky chod si honiť ego niekde inde do iných komunikácii. Ty co musís byť za cloveka...

nelka93
Dnes o 10:07

Záleží od banky ako to vyhodnotí, ale podľa mojich skúseností, takéto platby sme nikdy nevrátili, lebo klient zadal údaje dobrovoľne a teda si sám nechranil financie. Bola to v 99% vždy chyba na strane klienta a peniaze sa nevratili

autor
Dnes o 10:08

@nelka93 Ďakujem veľmi pekne za normálnu odpoveď 🙂

nelka93
Dnes o 10:09

Zamalo a držím palce. Ešte to dopadlo dobre, lebo niekedy sú to také palky, ktoré sa hýbu v stovkách až tisícoch eur

bbalin
Dnes o 10:10

Pokiaľ si vyslovene nepotvrdila tie ďalšie platby v hodnotách 49,90 a 39,90 a boli ti strhnuté bez nejakého potvrdenia (cez smartoken/sms/apku), tak by sa to mohlo uznať, pokiaľ ešte reálne neodišli z účtu. Ak si ich omylom potvrdila, tak to už ti zrejme neuznajú.

apolka77
Dnes o 10:11

@really8 ty si nemáš do koho buchnúť? Keby som reagovala v tvojom štýle tak ti napíšem prečítaj si ešte raz po sebe svoju arogantnu odpoveď a daj si facku.
Je hrozne že keď človek nevie poradiť stále ma potrebu druhé ranit a ponížiť . Lenže to vypovedá o tebe a nie o autorke. Spamataj sa alebo si chod zabehať , keď sa nevies ovládať a byť ľudská.

nelka93
Dnes o 10:14

@bbalin niektoré platby sa cez mtoken nemusia žiaľ potvrdzovať. A navyše dokáže bremeno bude na strane autorky, lebo banka bude tvrdiť ze oni nepochybili

autor
Dnes o 10:15

@nelka93 ak sú peniaze stále v rezervácii, nie je možné to stále zo strany banky pozastaviť? dakujem

janai1
Dnes o 10:15

a čo to bolo za stránku?

liz_lemon
Dnes o 10:16

ty aktivne nemusis nic zaklikavat, staci, ze to ma v podmienkach, a tym, ze tam zadas udaje z karty, tak s podmienkami suhlasis
a nie, banka ti rezervaciu nezrusi, ak je platba korektne autorizovana, tak zalezi len na obchodnikovi, ci si platbu stiahne

negymama
Dnes o 10:16

@bbalin staci ye potvrdila, ze suhlasi s podmienkami predaja ktore samozrejme nik necita. a tam na 55tej strane je, ze sa tym zaviazala na dlhodoby odber sluzby v cene xy

nelka93
Dnes o 10:17

Teoreticky je, ale treba okamžite jednať. Najlepšie osobne alebo volať na infolinku. V SLSP mal aj známy pár dní dozadu pruser, odišlo 300eur niekde do tramtarie do Saudskej. Inak nepíše ti v pohybe, že kam tie peniaze išli?

autor
Dnes o 10:17

@janai1 tuším smallpdf.com majú aj dobré recenzie

autor
Dnes o 10:18

@nelka93 do abu dhabi

janai1
Dnes o 10:18

smallpdf bežne používam a žiadnych 0,60€ som nikdy neplatila ...
Sumy ktoré uvádzaš ani nemajú v cenníku

negymama
Dnes o 10:19

autorka, chcem ta utesit, ze ak ti stiahlo len tie dve platby do 100 eur a nasledne si kartu zablokovala, tak mas este pomerne "lacne" poucenie. Bohuzial sposoby odrbov a podvodov su velmi roznorode a kreativne a casto predbehuju nase informacie na co vsetko si mame davat pozor.

negymama
Dnes o 10:20

@janai1 je mozne este aj to ze nadabila na velmi dobru fake kopiu stranky, kde zadala kartove udaje podvodnikovi.

nelka93
Dnes o 10:20

Tak to je rovnaký podvod ako sa stal jemu, treba spísať reklamáciu, ale asi nedufat, že ich vrátia. Ak by predsa len stopli peniaze tak dobre pre teba.

nelka93
Dnes o 10:21

@negymama žiaľ bude to tak. Išli do abu dhabi peniaze, nejakému scamerovi

autor
Dnes o 10:21

@negymama ja viem, už som sa s nimi rozlúčila, popravde, som rada, že to dopadlo "len" takto. dávam to sem aj ako poučenie pre druhých, a to ja som sakra obozretný človek, ale hodnotenie služby ma presvedcilo. co uz dakujem vám za rady a vo väčšine za veľmi milé a normálne komentáre.

janai1
Dnes o 10:22

@negymama určite áno. Smallpdf si neúčtuje za konvert nič a ak potrebuje nadštandard služby tak len ako predplatné

macatt
Dnes o 10:22

Mne sa stalo podobne, platbu banka nevie zastaviť, ja som stála pred bankou, keď mi strhlo 39,90€ a pekne mi aj odišli, nedá sa s tým nič..
Podala som reklamáciu a zatiaľ čakám..