Zvieratá alergikov

ivi85
3. apr 2023

Ahojte. Mám otázočku pre alergikov. Aké máte (ak máte) doma zvieratá ktoré nemajú alergény,či už roztoče,srsť,perie? Muž je alergik a syn má predpoklad pre rozvinutie alergie. ideálne zvieratko,ktoré si vieme aj do ruky vziať. Pes,mačka,rybky nie.dakujem🙂

pribinak
3. apr 2023

@ivi85 som alergik a mam psa, ale pes nemá srsť, ale vlasy (Bisonik)

simsalabim
3. apr 2023

Kamoska ma americkeho bezstrsteho teriera. Je strasne zlaty, len musi mat vonku stale nejake oblecenie, ci v zime, ci v lete. Na rozdiel od bezstrstych maciek posobi velmi milo a na dotyk je naozaj prijemny.
@ivi85

estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivi85
autor
3. apr 2023

Psa nie lebo na to muža neukecam. Viem že sú aj plemená vhodné pre alergikov. Preto píšem NIE psa,ani to ostatné

ivi85
autor
3. apr 2023

Baby,píšem že nie psa 🙂🙂🙂

ivi85
autor
3. apr 2023

@estrella5 ježko je vraj plný roztočov čo som si ja zisťovala tak to asi nie

simona121627
3. apr 2023

@ivi85 suchozemska korytnacka alebo chameleón obidve sú úžasné podľa mňa a ja mam suchozemsku korku a je celkom spoločenská len v zime sa odstaví na par týždňov

colsami
3. apr 2023

Pozor na to, aj tie alergie sa delia podla druhu/plemena. Su druhy zvierat/plemena co tvojim chlapom vadit budu, a take, co stoleruju ani nebudu vediet.
Hovorim to jednak z vlastnej skusenosti (ako vet. Dr. a chovatel, a pritom mam sama alergiu na urcite zvierata, prach/roztoce srst), aj po konzultacii s alergologom.... Aj tie alerg.testy napr su robene len z roznych plemien, kazde ma inu blk atd..
Cize je teraz uplne jedno ci niekomu nevadi bisonik ci labrador, ci britska macka.. Lebo vasim moze vadit. Najlepsie si to vyskusat. Navsteva u chovatela toho konkretneho plemena napr.
Poznam vela ludi a priatelov z radov veterinarov, chovatelov, vycvikarov, ktori su alergici. Je to usmevne. Ale da sa fungovat aj najst to co vyhovuje 🙂

ivi85
autor
3. apr 2023

@simona121627 hej v mojom výbere je zatiaľ agama, chameleóna,tak zisťujem či vieme ešte aj niečo iné,čo vie byť prístupné a môže si to syn aj pomojkat

ivi85
autor
3. apr 2023

@colsami áno viem. Ale muž sa plošné vyhovára na alergie na všetko a na konkrétne testy ho nedonutim ísť. Preto mám vyhranené čo nechcem. S jasterkou a korytnačku sa už nejako stotožní ale stvornohe čo behajú po byte žiaľ nie

simona121627
3. apr 2023

@ivi85 tak to asi veľmi nie ale aj agama je krásna len mojkaci to nebudú. Chameleón je suprovy a sa pripravte na to ze treba na nich svietiť každý deň pár hodín denne

estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivi85
autor
3. apr 2023

@estrella5 s prvotnou investíciou problém nemám. Asi ani s potravou. Mali sme aj velhada a ten papal iné veci,aj keď ja som sa na to nikdy neprizerala.to sme boli ešte pubertaci. Takže nejaký ten cvrcek má ozaj netrápi. Však ich už aj podaktorí ľudia začali žuť 🙈🙈🙈

martinka17
3. apr 2023

Africký slimák.

tyrkysova_kobyla
3. apr 2023

@ivi85 a co pavuk, potkan...? 😀

anjelicek26
3. apr 2023

Su plemena maciek vhodne pre alergikov, ak teda nie je alergicky aj na sliny...

macekovam
3. apr 2023

@ivi85 korytnačka.. Rybka bojovnica.. (nenáročná).. Asi by som korytnačku...

kalap
3. apr 2023

Skinny morča

ivi85
autor
3. apr 2023

@tyrkysova_kobyla potkan má srst a pavúka si neprosím,občas nájdem aj na záchode ďakujem 😂

ivi85
autor
3. apr 2023

@anjelicek26 NIE MACKY platilo na akékoľvek mačky,srste,bezsrste, mŕtve či živé. Skrátka nie mačky 🙂

anega79
3. apr 2023

skinny pig

ivi85
autor
3. apr 2023

@anega79 tak toto je mega 😀😀😀to je Tvoje?

anega79
3. apr 2023

@ivi85 nie, len som to minule videla na vystave zvierat a pacilo sa mi to

simona121627
3. apr 2023

@anega79 to je zlate

palculienka40
3. apr 2023

@ivi85 som alergicka a silna. Mam osmaky nemaju roztoce. Len sa chovaju aj senom no mam pocit ze som si postupne zvykla a znasam to lepsie. Len si o nich treba nastudovat.

matabb73
3. apr 2023

@ivi85 my máme morské prasiatka. Obe s dcérou máme na ne alergiu, ale keďže žijú v klietke až tak to nevadí. Keď ich pustím von, stačí potom povysávať srsť tam, kde boli. Nesmiem si ich dávať k tvári, lebo mi podráždia oči. Dcére zas vadí keď si ich položí na nezakrytú kožu. Keďže to vieme, snažíme sa tomu vyhýbať a potom je to v pohode.

ivi85
autor
3. apr 2023

@palculienka40 osmakov sme mali dvoch ,boli neskutocni, volali sa Fridrich a Fridrich 🙂

estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
matabb73
3. apr 2023

@estrella5 toto môže platiť aj má niekto alergiu na trávy. My s dcérou máme alergiu na peľ stromov a nám seno nevadí.

palculienka40
3. apr 2023

@ivi85 my sme zacali z dvoma samicami, z ktorych bolo neskor este 12 mladych a teraz mame 5tich samcov a su bozi.