Ahojte. Mám otázočku pre alergikov. Aké máte (ak máte) doma zvieratá ktoré nemajú alergény,či už roztoče,srsť,perie? Muž je alergik a syn má predpoklad pre rozvinutie alergie. ideálne zvieratko,ktoré si vieme aj do ruky vziať. Pes,mačka,rybky nie.dakujem🙂
Kamoska ma americkeho bezstrsteho teriera. Je strasne zlaty, len musi mat vonku stale nejake oblecenie, ci v zime, ci v lete. Na rozdiel od bezstrstych maciek posobi velmi milo a na dotyk je naozaj prijemny.
@ivi85
Psa nie lebo na to muža neukecam. Viem že sú aj plemená vhodné pre alergikov. Preto píšem NIE psa,ani to ostatné
Baby,píšem že nie psa 🙂🙂🙂
@ivi85 suchozemska korytnacka alebo chameleón obidve sú úžasné podľa mňa a ja mam suchozemsku korku a je celkom spoločenská len v zime sa odstaví na par týždňov
Pozor na to, aj tie alergie sa delia podla druhu/plemena. Su druhy zvierat/plemena co tvojim chlapom vadit budu, a take, co stoleruju ani nebudu vediet.
Hovorim to jednak z vlastnej skusenosti (ako vet. Dr. a chovatel, a pritom mam sama alergiu na urcite zvierata, prach/roztoce srst), aj po konzultacii s alergologom.... Aj tie alerg.testy napr su robene len z roznych plemien, kazde ma inu blk atd..
Cize je teraz uplne jedno ci niekomu nevadi bisonik ci labrador, ci britska macka.. Lebo vasim moze vadit. Najlepsie si to vyskusat. Navsteva u chovatela toho konkretneho plemena napr.
Poznam vela ludi a priatelov z radov veterinarov, chovatelov, vycvikarov, ktori su alergici. Je to usmevne. Ale da sa fungovat aj najst to co vyhovuje 🙂
@simona121627 hej v mojom výbere je zatiaľ agama, chameleóna,tak zisťujem či vieme ešte aj niečo iné,čo vie byť prístupné a môže si to syn aj pomojkat
@ivi85 tak to asi veľmi nie ale aj agama je krásna len mojkaci to nebudú. Chameleón je suprovy a sa pripravte na to ze treba na nich svietiť každý deň pár hodín denne
Africký slimák.
@ivi85 a co pavuk, potkan...? 😀
Su plemena maciek vhodne pre alergikov, ak teda nie je alergicky aj na sliny...
Skinny morča
@tyrkysova_kobyla potkan má srst a pavúka si neprosím,občas nájdem aj na záchode ďakujem 😂
@anjelicek26 NIE MACKY platilo na akékoľvek mačky,srste,bezsrste, mŕtve či živé. Skrátka nie mačky 🙂
@anega79 to je zlate
@ivi85 som alergicka a silna. Mam osmaky nemaju roztoce. Len sa chovaju aj senom no mam pocit ze som si postupne zvykla a znasam to lepsie. Len si o nich treba nastudovat.
@ivi85 my máme morské prasiatka. Obe s dcérou máme na ne alergiu, ale keďže žijú v klietke až tak to nevadí. Keď ich pustím von, stačí potom povysávať srsť tam, kde boli. Nesmiem si ich dávať k tvári, lebo mi podráždia oči. Dcére zas vadí keď si ich položí na nezakrytú kožu. Keďže to vieme, snažíme sa tomu vyhýbať a potom je to v pohode.
@palculienka40 osmakov sme mali dvoch ,boli neskutocni, volali sa Fridrich a Fridrich 🙂
@ivi85 my sme zacali z dvoma samicami, z ktorych bolo neskor este 12 mladych a teraz mame 5tich samcov a su bozi.
@ivi85 som alergik a mam psa, ale pes nemá srsť, ale vlasy (Bisonik)