Zomieranie rodičov malých detí

12. nov 2024

Aj vám príde strašne smutno ,keď vidíte niekde na FB ,že napríklad umrela mama dvoch/troch detí ( nejde o počet,ale skôr o ten vek napríklad do 5 rokov,ale to je jedno ) prečo to tak je že niekto si užije s rodičom napríklad celý život a nejakému dieťaťu malému to není vôbec dopriate,ach jaj ten život vie byť strašne krutý 😏😏😔 každý človek čo ostane sám s malými deťmi má u mňa neskutočný rešpekt

henikap123
12. nov 2024

Ja si dokonca aj poplacem niekedy. Aj keď čítam články o tom ako týrajú deti, to je pre mna ešte horšie. Od kedy mám deti som veľmi precitlivena :(

really8
12. nov 2024

Nesledujem spravy a mam bloknute vsetko mozne aby mi taketo prispevky nevybiehali. Na co je to dobre? Preco by som mala smutit a plakat nad nestastim druhym? Jemu nepomozem a preco by som si tahala taku negativitu do zivota? Este nad tym aj revala. Snazim sa obklopovat pozitivnymi vecami

thirstymonk
12. nov 2024

@henikap123 To nie je prehnaná citlivosť, kto týra deti, by mal zomrieť najhoršou a najpomalšou možnou smrťou.

zumbulka20
12. nov 2024

Mne je zase smutno z toho ze ked zomre mlady clovek ktory nema dieta , ze pre vás - ludi s detmi je to ako keby nemal ten clovek ziadnu hodnotu ked nema dieta... To je smutne tiez...

henikap123
12. nov 2024

Boli take dva prípady jeden na Slovensku a jeden v Čechách a vždy keď si na ne spomeniem mám slzy v očiach. Nemala by som smútiť nad nešťastím druhých to je pravda a rada by som si vzala tuto radu k srdcu ale som veľmi citlivá.
Ale prečo by nie som smutná aj keď dospelý človek zomrie ale deti nemajú na vyber, nemajú kam ísť sú odkázané na rodičia ktorý im robí zle.

amy2807
12. nov 2024

@really8 👍

mnamko
12. nov 2024

Ja som ostala s dvomi deťmi 3a 2 rocnymi.Bolo tahsie zo začiatku ale lutovanie mi liezlo na nervy.Deti to prezili bez ujmy.

janulik2008
12. nov 2024

Poznam ... kolegovi zomrela manzelka. Dve deticky 2 roky a 5 ... plakali sme vsetci 😔

janulik2008
12. nov 2024

@really8 vies co ze aj ja ale niekedy sa to neda 😔

elzena2
12. nov 2024

@janulik2008 ja viem, že to muselo byt pre neho hrozne, no môjmu kolegovi umrelo týždňové dieťa, tak to je podľa mna horšie pre rodinu. So stratou dieťaťa sa asi nedá vyrovnať nikdy.

lenkakravcova
12. nov 2024

@zumbulka20 myslim, že nikto si nemyslí, že ten slobodný mladý človek nemal žiadnu hodnotu.. ale proste keď ma niekto malé dieťa, tak sa vcítiť do toho aké je to pre to dieťa ostať zrazu na svete sám, lebo rodič mal za neho zodpovednosť, staral sa oň. Keď zomrie slobodný bezdetný neostáva po ňom sám o-seba-neschopný-sa-postarať maličký jedinec.

candii
12. nov 2024

Mne mama zomrela keď som mala 3 roky, otec ma vychovať nemohol lebo je invalidný dôchodca a mal epileptické záchvaty, čiže ma odobrali do detského domova,s kadiaľ si ma adoptovala stará mama a vychovala má. Ľudia majú rôzne životné príbehy

minenkak
12. nov 2024

Nie nie je mi to ľúto,každý minútu zomierajú ľudia,sú mučení, zavraždení,zomierajú v bolestiach, zomierajú mladí, starí,chorí,zdraví,rodičia aj ľudia bez detí ,zomierajú v bolestiach aj v spánku.Ved to by som mala byť len nešťastná a veď tých ľudí ani nepoznám,beriem to ako informáciu

milanemila
12. nov 2024

Je to strasne, ja si to neviem predstavit, ze by sa nam s muzom nieco stalo a tie nase drobce tu nechame bez nas. To je moj najvacsi strach spolu s tym, ze by sa nieco zle stalo im.

milanemila
12. nov 2024

@minenkak asi nemas deti, ze?

candii
12. nov 2024

@henikap123 ja tiež. Vždy mám slzy v očiach keď čítam že deti trpia. Nechápem ako niekto môže ubližovať bezbrannemu dieťaťu.

minenkak
12. nov 2024

@milanemila prečo?

milanemila
12. nov 2024

@minenkak lebo vtedy sa vnimanie niektorych veci zmeni aj ked napriklad vidis chore dieta alebo ze niekomu dieta zomrie alebo ako autorka opisuje, ze zomrie rodic maleho dietata. Jednoducho si to tak nejak vtiahnes na seba. To nemyslim v zlom, sudim sama podla seba, ze jednoducho veci kt ma ako bezdetnu nenapdlo ani riesit ani mnou nejak nepohli, rovnako ako pises ty, teraz vnimam inak. Jednoducho zivot mojich deti je absolutne v mojich rukach a ten pocit zodpovednosti a strachu o bytost kt je odkazana vylucne na teba je iny.

beronsche
12. nov 2024

@zumbulka20 nie, tak to nie je, ty si to zle pochopila podľa mňa..
Ludí sa to dotkne, keď zomrie rodič malého dieťata, práve kvoli tomu dieťaťu, tu ide o to, ako sa to dieťa cíti..
To nemá ich spoločné s hodnotou človeka. To je o tom, že s deťmi ľudia jednoducho sucitia viac, asi evolučná záležitosť..

minenkak
12. nov 2024

@milanemila áno vlastných detí,to chápem, ale prečo sa mám trápiť nad inými ľuďmi, keď ich ani osobne nepoznám,chápem ,že to budú mať ťažšie, chápem aj bolesť nad stratou milovanej osoby,ale ako by sa to mňa malo dotýkať

janulik2008
12. nov 2024

@elzena2 je jedno či má dieťa deň, rok, 15 alebo 35 rokov pre rodičov je to vždy ich dieťa a ich bolesť si neviem predstaviť 💔

frzeiovn
14. nov 2024

Ja som mala 4 roky ked mi zomrel otec...

priscilla07
15. nov 2024

Skôr mi príde smutno, keď si uvedomím že niekomu nie je dopriate narodiť sa, a katmi su vlastní rodičia.

beronsche
15. nov 2024

@priscilla07 tak ja osobne by som sa radšej nechcela narodiť, ako narodiť sa ako nechcené a nelubene dieťa, ktoré citovo stráda celé detstvo. Vlastne celý život, lebo také niečo človeka poznačí doživotne. Pri myšlienke na takéto nešťastne deti, mi zviera srdce..

ema22270
15. nov 2024

Je to normalne ze ti je to luto, to znamena ze si empaticka vies sa vcitit do tych deti, aj celkovo, ze ti to nie je jedno, ani ja neznasam dobre taketo pribehy ludi a je mi to vzdy velmi luto, pre mna su nepochopitelnejsie take prípady ako ked ten policajt zabil svoje 2m dieta a potom seba. Tak to je uplne hrozne a nemalo sa to stat, nemal zabijat vlastne dieta. Bohuzial aj u nas v dedinr bol taky pripad rodicia si zabili dve deti, vzdy som mala strach ked som isla len autobusom okolo toho domu, predstavovala som si to stale, ze ako toho boli schopni 😔 strasne nieco.

tiezjedna
15. nov 2024

@zumbulka20 ja som sa teda nikdy nestretla s tým, že by niekto na smrť bezdetného mladého človeka pozeral ako na smrť niekoho bezcenného... To môže len blbec.

miska1997
15. nov 2024

Niekedy sa ani nečudujem, niektoré rodia až v 40tke a o 2 - 3 roky sa zistia zdravotné problémy a je to tam ..
Ľúto to príde človeku, nevravím že nie, ale uznaj sama, že mladá matka nezomiera tak často, ako tie staršie.

zuzana76
15. nov 2024

Mne je luto aj zvierat, deti, ktore pridu o rodicov lutujem samozrejme tiez, ale ludstvo ako take je velmi zle.

dvanastka
15. nov 2024

Podľa mňa je horšie, keď rodičom zomrie dieťa.

henikap123
15. nov 2024

@candii stále sa utesujem, že na to niekto príde v škole učiteľ alebo doktor, susedia :( že to nebude dlho trvať.