Zmrazený segedín z marca - bude ešte dobrý?

9. júl 2021

Ahojte
Mam od marca v mrazaku segedin. Myslíte že ho môžem zajtra vytiahnuť a zjesť?
Niekde som čítala, že uvarené jedla môžem mať zmrazené 6mesiacov 🥺
Ja robím segedin so sladkou smotanou nie kyslou....
Ďakujem za odpovede

janka_23
9. júl 2021

Jasne ze môžeš, nemá tomu co byť. Ja bežne takto dávam omáčky na cestoviny keď urobím viac a ešte nikdy tomu nič nebolo.

nelinka888
9. júl 2021

Ja by som to už nejedla, je júl!

sona96
9. júl 2021

Ja by som úplne v pohode. Kopu krát si už ani nepamätám čo som to kedy mrazila a nikdy tomu nič nebolo....ani nám z toho 😉

deti95060810
9. júl 2021

bude...

chrumka120
9. júl 2021

No nikdy by ma nenapadlo mraziť segedín

chrumka120
9. júl 2021

A nejedla by dom to, však segedín je zachvíľku spravený cestvy, jednoduché jedlo

fepe5
9. júl 2021

Jasne ze mozes

martinka13
9. júl 2021

V pohode by som zjedla

lenkike
9. júl 2021

Ja som mala v mrazáku 6m aj materské mlieko, čítala som, že toľko môže byť, tak segedín určite môže 😉😊

nika501
9. júl 2021

Jasné môžeš 🙂 ... A ďakujem za tip 🤭 zajtra nemusím variť, lebo aj ja mám v mraziaku segedín 🤣

katkati
9. júl 2021

Kľudne môžeš.

sasitimi17
10. júl 2021

Fuj tak ja by som mrazené omáčky alebo segedín nejedla🤭
Veď najchutnejšie to máš keď je to čerstvé, nie 4 mesiace zmrazené
Dakedy sa fakt čudujem aké majú ľudia divné spôsoby 🤔

miriam11
10. júl 2021

Môžeš.

miriam11
10. júl 2021

@sasitimi17 zrejme v marci navarila priveľa. Bolo jej ľúto vyhodiť to. Tak dala zmraziť. Teraz môže ísť na výlet, alebo kupko, bicykel a keď sa vráti obed hotovy. Co je na tom? Občas takto mrazené. Ja to síce nerobím, ale žiadny problém v tom nevidim.

jaruna123
10. júl 2021

Nerozumiem preco toto ludia robite ze poniektori aj cestoviny davate zamrazit za 30 centov ako neodsudzujem kazdy zije setri ako moze to je jasne ale toto by som nerobila aj ked to bolo v mraznicke ale kazdy ma ine zvyky my napr nezjeme ani dva 2x ohriate jedlo. Je to vase zdravie a zijeme len raz preco jest polrocne jedlo z mraznicky ked mozme jest cervstve predsa len ine chute viac si pochutnate nerozumiem ci to robite zo setrenia alebo si odopierate z ust nezijeme v dobe kamennej dnes sa da kupit aj uvarene ak sa vam nechce varit a nie zamrazovat na pol roka ako keby mala prist vojna to nerobia ani romovia na osadach

katkati
10. júl 2021

@jaruna123 Aj v obchodoch je veľa mrazeného jedla a je to pre ľudí.

jaruna123
10. júl 2021

@katkati v obchode su na to normy

cacianka
10. júl 2021

Otázka bola či je segedin z mrazničky ok.
Áno je, pomali zohrievaj a chvilku povar.
Ale nechapem komenty co sa fujkaju a vyvysuju, porovnávajú z osadnikmi. Otras spravanie žien.
Jedlo nie je problem navarit čerstvé, ale ked sa urobi viac porcií naraz, pri jednej práci, domáce a chutné podľa vlastného jazyka, ušetrí to kopu času. Žena nemá byt otrokom domácnosti, namiesto opakovaneho varenia segedinu napr.o 3 mesiace, môže čas venovať deťom, výletu, sama sebe, alebo len nohy vyložiť.

cacianka
10. júl 2021

@jaruna123 a čo doma má bordel a svincík ?!

nika501
10. júl 2021

@jaruna123 ja napríklad nerozumiem, prečo máš za potrebu riešiť kto si čo dá do mrazničky a aké má kto návyky....nikomu na chlieb neprispeješ, ale súdiť, resp. v tvojom prípade momentálne vyvyšovať sa nad niekoho je podľa môjho názoru úbohé 🙂 predstav si, že napríklad ja nežijem v dobe kamennej, ani v osade, peňazí máme chvalabohu dosť a robím to aj ja 🙏🙂 nie preto, že šetríme peniaze, alebo neviem čo, ale preto že si šetrím čas, ktorý môžem venovať svojim deťom a rodine...lebo, ak vlastne varíš, tak uznáš, že občas varenie niekedy aj niečo trvá....prajem pekný deň a zároveň trošku viacej empatie do života 🌷

evaachesa
10. júl 2021

Určite v pohode. Aspoň sa nemusíš saunovať pri varení v týchto horúčavách. 👍😉

evaachesa
10. júl 2021

@jaruna123 vy asi doma nemáte vôbec mrazák, však? Zjesť rozmrazené mäso či zeleninu, to je ozaj nepredstaviteľné 😵

jaruna123
10. júl 2021

Zeny neviem preco sa do mna navazate ja som to nemyslela ako hate alebo v zlom len som sa opytala z akeho dovodu ona zamrazila a ide jest pol rocny segedin z kompotovej flasky. Trosku dopriat rodine ucty a navarit ci objednat cervestbe jedlo ja osobne podotykam ja osobne si myslim ze ak ma rada seba ci svoju rodinu neda im z kompotovej flasky z mraziku pol rocne jedlo ako psovi ale kazdy ma ine zvyky navyky tym nechcem urazit ani autorku ani vas co mrazite rozky ci chleba je to vasa vec vase zdravie vasa kuchyna vasa rodina mne je to fuk ja som napisala svoj nazor to neznamena ze sa vyvysujem ci nie som empaticka nepoznas ty mna nepoznam ja teba nesudim len uvazujem … pekny den vsetkym a namiesto odpovedi na moj koment sa venujte rodine, vylety a nesedte na Mk 🙂 pekny den

autor
10. júl 2021

Ja Vám ďakujem za odpovede.
Segedin je super, trosku som doň pridala smotanu a mňam.
A teraz bez urážky, nikoho nechcem uraziť, ale...
Pokiaľ ma matematika nepusti, bol v mrazaku 4mesiace. V peniazoch sa nekupem ale zas nemusím počítať a obracať každý jeden cent. No bohužiaľ som navarila plno segedinu v marci a nechcelo sa nám to jest celý týždeň 🤣 (nemyslím doslovne)
Mne a mojej rodine nevadí jest jedlo aj dva dni. Niekedy taky segedin alebo kapustnica je lepšia na ďalší deň.
To aj na vianoce robíte každý deň zemiakový šalát stále čerstvý? Ja nie, dokážem ho jest aj 3 dní, lebo ho urobím veľa žeby sa aj susedia najedli.
S rodinou si doprajeme a vieme si aj objednať.
No dnes sa nám variť nechcelo, lebo sa chceme venovat rodine.
Upratané mam každý deň, takže môžete jesť aj zo záchodovej dosky. A nie som pritom otrok domácnosti.
Ďakujem ešte raz a prajem pekný deň

cacianka
10. júl 2021

@jaruna123 tak toto uz klincuješ úplne. Nechcem uraziť, ale tebe asi dobre hrabe. Autorky rodinu prirovnavas ku psom,
A splietas kompotovu fľašu s mrazakom. Dievča dopln tekutiny, ale bez alka, lebo fakt trepes bokom

cacianka
10. júl 2021

Chvalabohu si navarila viac, nie bohužiaľ. Keby viem kde bývaš, pridem si dat porciu a podelim sa o plnenu papriku, zabijacku, alebo inu zimnu lakocinku. To na prirovnanie....
Veď načo ludstvo vymyslelo konzervovanie, susenie, mrazenie ked to nema byt na prospech ?!

cacianka
10. júl 2021

PS.radsej si dame po 4 mesiacoch svoje mrazene jedlo, lebo viem co a ako som pouzila, je podla nasich chutí, ako donášku na bohvie čom varene a čo použité.....ahaaaa ze čerstvé ! alebo hotove porcie z kaufu/lidlu ? No vacsi grc som nejedla, -ale ahaaaa čerstvé ! Ani náš pes by to nežral

kikaaa444
10. júl 2021

Joooj keby sme tak vedeli koľko mesacne mrazené jedla jeme v reštike 😅😅🙊🤷🏽‍♀️

cacianka
10. júl 2021

@kikaaa444 same polotovary, ved to by nemohli mat taky velky výber jedál, tolko zasob ked nevedua co sa objedna a tak rychlo navarit pre vela ludi za deň. Max v luxusnej restike kde je ponuka zopar jedál navaria "čerstvé"

jvasenka
10. júl 2021

@cacianka toto presne!! Ale tam nevidia z coho sa to vari tak to s chutou spapaju a este sa oblizu aka mnamka a pritom kto vie kolko to bolo v mrazaku, uvarene z polotovarov a pod🙂