Na MK som pomerne krátko, nemala som sem dôvod chodiť, vedela som, že niečo take existuje, ale to bolo všetko. Začiatkom tehotenstva prišli otázky, najorv som bola len tichý sledovatel, aká porodnica, aký bol pôrod, aká výbavička, aké plienky atd…Moja prvá otázka v živote bola ohľadne kolíkov dieťaťa, lekárka radila vydržať, max kúpiť probiotiká. Čo som aj urobila, ale nejak to neprechádzalo, tak som sa opýtala tu. Z 70% sa ozvali mamičky s podobnými príbehmi, ako ja zvyšných 30% mamičky dokonalých babatiek, ktoré spinkajú, kakajú, papáju a ani o nich nevedia. Tých 30% má akurát tak deprimovalo, písali mi, že či nemáme lekára keď sa pytam na MK(hahahha) a že robím určite niečo nesprávne, keď ich deti koliky nemali a moje ma….ak mali potrebu pisat, budiš. Každý si môže napísať. Druha otázka bola asi po pol roku, ohľadne baby plávania, kde v okoli BA chodia mamičky 🙈 a to ste mali vidieť. Strhla sa spúšť, akú som v mojom živote nikde nezazila. K téme sa ozvalo 30% a zvyšných 70% sa do mna doslova pustilo…Že som nezodpovedná matka, že mám sedieť na zadku a neohrozovat zdravie syna, že toto sú výmysly mamiciek, čo nemajú nič na práci a vymýšľajú a mnoho iného, že sa o pár mesiacov budem pýtať na MK, ako vyliečiť dietatu pleseň a iné múdrosti 😁Ja som nevedela, ako sa volam, aj som sa smiala, ale aj si poplakala. Na plávanie som šla aj tak. Tretia otázka bola ohľadne spánku…a tam to dopadlo podobne ako pri prvej otázke, 70% k veci a 30% len ženy ktorým spinkajú deti od narodenia atď. Ale aj tam sa našla hŕstka žien, čo dokázala na moju otázku reagovať posmešne, bolo to len za účelom výsmechu. Prečo sa nájdu take ženy, v reálnom živote mám asi šťastie, s niečim takým som sa teda ešte nestretla. Ale na nete, keď si večer z nudy len tak občas dám otazky a čítam, napíše nejaká zufala zena, možno sa chce len vyrozprávať a vypustiť myslienky do éteru a tie komentáre má zakazdym vždy dostanú, preco sú tie komentujúce ženy take presvedčené, že to, čo si myslia oni je správne? Určite sa aj pod týmto príspevkom nájde niekto, je to v pohode, ale tieto zeny zničili pojem Modry konik…už chápem to pretáčanie oci pri spomenutí že som na Modrom konikovi niečo videla. Večer si rada precitam aj vase skúsenosti 😁
No to niektoré zjedli všetku múdrosť sveta😉 Je neprijemne že tak reagujú ale doma asi musia byť len ticho tak si svoje povedia aspoň tu...
Tu sa pridám, tu bude veselo.
Tiež sa chcem neskôr pobaviť na čítaní 😅… ale inak zas aby sa mal aj kto “zastať” ty blbých odpovedi … niekedy je taká blbá otázka že až 🙄🤷♀️… akože nevravim, sme na fóre pre mamičky takže veci ohľadom deti, tehotenstva atd sú ok všeho druhu … ale niekedy tu padne taká téma úplne ze vytiahnite vestecku guľu alebo pomôžte mi odr*at systém atd
niektore zeny zrejme pracuju ako vyhadzovacky v nejakych chlapskych bitkarskych kluboch, inak si neviem vysvetlit ich raznost, nasadenost, silu, odvahu (no skor maju len silne reci)
Mne sa zase nepaci ze aj pri smiesnom probleme ktory je v manzelstve sa najdu zeny ktore hned radia rozvod. Vobec toho muza neooznaju a radia automaticky rozvod. Minule som bola nahnevana na muza tak som sa chcela vyrozpravat. Moj muz je inak skvely otec skvely manzel naozaj a vela mi ich tu pisalo aky je zly a ze mam hned odist. Jasne uz bezim
Ono čo sa týka tých vzťahových problémov, tak to je podľa mňa zložité. Lebo zasa, keď niekto píše na MK tak tie príspevky bývajú veeeľmi jednostranné. Nikto nenapíše "včera sme sa pohádali ale inak je to dobrý manžel".
A čo sa týka "dokonalých rodičov a detí", mne to príde ako deti na sociálnych sieťach. Nikto sa nebude "pýšiť" tým, že jeho dieťa má nejaký problém.
Komentáre typu "choď k lekárovi" niekedy chápem. Jasné, človek nech sa spýta typu "čo je toto za fľaky" alebo niečo podobné ale často sú tu príspevky také, že to by som musela byť veštica aby som ti vedela poradiť. Hlavne, teraz je to strašne moderné si robiť samodiagnózu na internete namiesto toho aby šiel človek k lekárovi.
Mne asi najviac vadia odpovede od veci aby ti ukazali ako oni vedia lepsie ako ty. Ale na akukolvek temu: napr otazka na matky chlapcov - vyjadruju sa mamy dievcatiek, na otazku aka znacka prikrmu je fajn- hejtuju zenu ze nevari doma, otazka na skolku pre mensie deti - odpovede typu “dietatu je najlepsie doma s mamou do xy rokov” - proste malokedy normalne k veci ale vzdy vlasne najdu co je na prispevku zle a musia to silou mocou napisat. Ja denne precitam xy diskusii kde si myslim presny opak ale naco by som to tam pisala? Niekedy je fajn aj proste nepodstrkovat svoj nazor za kazdu cenu len aby si clovek rypol.. To sa mi tu nepaci, ale inak velakrat som dostala aj radu k veci 🙂
je tu vela vymyslenych tem a potom temy cisto len na rozputanie vasni. a hlavne pri tych sa niektore zeny zacnu spravat ako v 3. cenovej a urazaju potom niekoho, kto ma iny nazor.
alebo su tu paranoidne reakcie, ze ak mas nahodou iny nazor ako vacsina, tak TY si urcite ta osoba z hornej dolnej, o ktorej je prispevok 😂
ale ved netreba si vsetko brat uplne k srdcu a vela ludi je tu len takych, ktori chcu vyryvat, takze neries velmi veci, netreba byt vztahovacny. a ak to nedokazes, tak by som sem radsej nic take nepisala a snazila sa najst odpoved inde.
Tu na modrom koníku akýkoľvek problém je riešenie rozvod 😄😄...
Prečo si z toho robiť ťažkú hlavu?...
Véd keď si pozrieš kto to komentuje tak zistíš ze sú to dookola tie isté harpie..co myslíš ze prečo to robia no po večeroch nemajú čo robiť a hlavne s kým..manželstvo aj celý život na hovno..Maju jedno dieťa aj to veľké alebo nula detí..sú to chuderky osamelé tak namiesto toho ze skočia na svojho muža tak skáču aspoň takto cez net akože inkognito po témach a vyjadrujú svojím názorom svoj na nič život..oni vlastne kričia o pomoc a chcú aspoň trochu zaplniť to ze o nich doma záujem nieje alebo celkovo..veď kto by to robil pokiaľ je vyrovnaný a spokojný..
A naozaj si pozri stále sú to tie isté ženy..a ak máš viac rozumu ako oni neber si ich názor k srdcu..a už vôbec plakať kvôli trubke..každé dieťa je iné niektoré plaču niektoré nespia potrebujú veľa pozornosti atď..ale každá si tým prešla oni si už nepamätajú lebo veľa z nich má 40- 50 tak kedy naposledy rodili veeeelmi dávno..a navyše keď mali deti len hŕstka z nich počula o baby plávaní a jasne ze majú názor ich staré matere porodili do sena načo baby plávanie 😀😀 prosím ťa veď na tom sa musíš zasmiať..
kto chce s vlkmi žiť, musí s nimi vyť 🙂 🙂....internetove diskusie nie su diskusie vonku na chodniku v realnom živote. Bud sa odosobníš alebo večne budeš dumať prečo tá a hentá reaguje tak ako reaguje. Vitaj vo svete internetu.
@bilberryday ale tie urážky ktoré niektoré dávajú sú cez.... A čo človek to názor.
@bilberryday tie skúsenosti z čítania sú TOP!!!!
👍👍👍
Ja veľa vecí filtrujem, mam nadhľad, no NAJNERVYDRÁSAJÚCEJŠIU tému považujem KOJENIE, to je hotový súboj titanov....🤪
Ak máš ale serióznu otázku všimla som si
A)musíš ju správne naformulovat, potom dostaneš fajn odpovede
B)ale ak To napíšeš obšírne, nepresne, automatika vytrhnu sa veci z kontextu a koniec.....
Ďalej som si všimla, že sú tu obľúbené nicky, ČO SÚ CHRÁNENÉ AKO V BAVLNKE🤪
NAZORNY priklad obrázok šiat na svadbu "Sú vhodné?"👗
OBLUBENEMU NICKU:Krásna si, kráľovná.....x 100 takých glorifikacii🌞
NORMÁLNY NICK:príliš odhaľujú, to je otras, no by som si nikdy nedala.....🌧
@kuko55 a vies, ze to s tymi satami som si tu nevsimla? Zeby sa davali pochvaly podla oblubenosti?
Autorke (kedze uz zas je ktosi odvazny kritizovat iba spoza maminej sukne):
1. Co ludia neznicili? Jeden priklad.
2. “Filtrovat, filtrovat, filtrovat.” povedal báťuška Lenin.
3. Ak ti nieco nestoji za to, nereaguj na to.
Suhlasim, že vo fórach vládne riadna divočina. Pravdou je, že živnou pôdou sú aj vymyslené temy, ktoré sú častou tým spúšťačom riadnych vášni diskutujúcich. Ale na druhej strane nedam dopustiť na skupiny. Tam už sa selektuje podľa záujmu/temy a hejty tam prakticky neexistujú. Ak ano, velmi výnimočne. Tolko príjemných a nápomocných zien čo som tam stretla🥰
@rachelkk, no a nie je? Možno to "riešenie" spôsobí milión iných problémov, ale ten pôvodný vyrieši definitivne 🤣🤣🤣
Inak, koľkokrát vás vytočí predavačka, úradníčka, kamoška, teta na ulici, proste hocikto? Aj na takých svieti slnko a aj takí chodia na koňa. Je to virtuálny svet, môže mi niečo dať (nápad, inšpiráciu, argument), ale nemôže mi nič zobrať. Maximálne prevrátim očami a poviem si: "Svätá prostota, to je kus kravy..." Je fajn povedať si to v duchu a nie napísať ako reakciu. Ale niekedy človek neodolá....
Hej, sú to kyslé uhorky ale hlavné vodkyňe stránky modrý koník!🌞
Autorka, daj link na tú diskusiu o baby plávaní, mne sa nejako nechce veriť, že by to bolo až také zlé.
@kuko55 K tým šatám: často šaty, ktoré na jednej vyzerajú nádherne, môžu na inej vyzerať otrasne. Nemyslím si, že je to o obľúbenosti nickov. Ale môže to byť tým, že ak prvých 5 komentárov je pozitívnych, tak "strhnú" aj tie ostatné. Už sa mi stalo, že som chcela napísať, že sa mi šaty nepáčia, ale toľko ich ostatní chválili, že som si pripadala divná ja a radšej som nič nenapísala.
Ale chyba je aj v autorkách: keď založím diskusiu, kde sa pýtam na názory (napríklad konkrétne tie šaty), tak by ma nemalo prekvapiť a už vôbec nie uraziť, keď niekto napíše, že sa mu to nepáči. Veď je to myslené v dobrom. Akože, radšej sa nechám skritizovať cudzími ženami a zariadim sa podľa toho (= dám si iné šaty), než potom vyzerať otrasne pred mne blízkymi ľuďmi.
A ešte k autorke: fakt si to tak neber, ak dostaneš pekné odpovede k veci, tie negatívne proste odfiltruj, nereaguj, nepripúšťaj si. Hádam by si neplakala kvôli nejakej čúze z anonymného diskusného fóra.
Nesmies si to prilis brat k srdcu. Ti, ktori ti pomoct chcu, ti pomozu alebo daju radu a ti ktori nechcu tvoje problemy nezaujimaju alebo su dokonca radi, ze ich mas.
Vyhodou MK je, ze mas moznost naucit sa ako udrzat svoje emocie na uzde. Mas tu par individui ktorych cielom nie je nic ine len rozprudit vasne vo fore. To su taki ti pyromani ktori sa kochaju skazou ktoru sami sposobili. Vo vacsine pripadov su to zatrpknuti ludia ktori radi rozdavaju vlastny negativizmus navokol pretoze ak oni sami nedokazu byt stastni tak nikto nebude stastny a hotovo 😀.
Dam ti dobru radu ktora mne osobne vzdy pomohla: "Never argue with an idiot, they will drag you down to their level and beat you with years of experience." 😉
Jaj ja by som tu tiež mohla písať litánie.Niečo sa opýtaš alebo dáš koment ktorý niekto nevie zniesť,teda máš opačný názor alebo im nedrukuješ alebo ju nepolutuješ ako dotyčná očakáva už som mala diagnozu a že mám navštiviť psychologa😀 niekedy je to tu horor.Ja sa tu na tom len smejem niekedy