Průšvih na Bulovce. Provedli potrat ženě při kontrole, spletli si ji s jinou 28. března 2024 14:12,
V pražské Fakultní nemocnici na Bulovce v pondělí došlo k fatálnímu incidentu. Personál provedl potrat zdravé ženě ve čtvrtém měsíci těhotenství v důsledku toho, že si spletl pacientky, potvrdila tisková mluvčí nemocnice Eva Stolejda Libigerová. Dotčený personál je postaven mimo službu.
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/bulovka-potr....
🍄... Lidi je jako... cek.!?
?
Netreba veriť všetkému co kto zavesí na net.
Nedokazem si vobec predstavit, ako k tomu mohlo dojst. Mam za sebou kyretaz v CR, aj ked teda nie na Bulovce a predtym som vypisovala milion tlaciv a urobili mi predtym 2 kontrolne utz. Ci uz sestricka alebo lekar sa ma x krat pytali na meno a na dovod prijatia.
U tohto pripadu sa jednalo o dve cudzinky, pravdepodobne jazykova bariera a pod. Tam muselo zlyhat totalne vsetko, na strane lekarov, sestier, ale aj u zien samotnych (neviem si predstavit, ze ma bez mojho vedomia uvedu do narkozy). Kazdopadne, je mi to luto, zivot babatku uz nic nevrati.
Bohužiaľ toto nie je hoax. 😢
@janage článok bol presunutý
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/bulovka-potr...
@gejb áno už som pozrela, ale ako píše
@diewcatqoo neviem si predstaviť, že žena, ktorá dlhodobo žije v krajine neovláda jazyk natoľko aby sa neohradilo pri vyšetrení, však bežná prehliadka prebieha inak ako zákrok, kde je potrebná anestézia. Vypisuje sa milión papierov...
V každom prípade je to strašné.
@janage práve to hovorili aj v správach, ak by to tak nebolo, ver mi, nepustia to von.
Nie je to výmysel 😔. Len nerozumiem tej poslednej vete...
Preco anonymne?
Čítala som to, hrozne niečo. Tu na sk uz operovali nesprávne oko, nesprávne koleno... toto je zasa o niečo hroznejšie 😞
To sa ako môže stať? Akože prídem na kontrolu a oni mi len tak urobia kyret?
A ja sa nič nepýtam, ze co to robia, prečo toto a pod?
😢 😢 ani neviem co napisat, strasne
klik bajt
Ta tehotna sa asi velmi pri kontrole neorientovala, ked jej nevadilo, ze ju vezu na operacnu salu. Zrejme nevedela rec natolko, aby sa opytala. Mozno namietala, ale personal jej nerozumel. Azijske mena tazko zapamatatelne, tvare rovnake.
Nepochopitelne nestastie, trauma z lekarov na cely zivot..
@lakebabe ale žili v krajine dlhodobo. Tak bud už mám základy jazyka na dohovorenie sa kde idem alebo beriem so sebou niekoho na tlmočenie.
Tak to potom skôr vyzerá na aziatky zavreté doma podriadené mužovi a naučené poslúchať bez odporu. To by vysvetľovalo prečo sa pani neozvala dostatočne dôrazne. Nerozumela poriadne a bola naučená robiť čo sa jej povie bez toho, aby sa zamyslela či to je OK a vyjadrila nesúhlas. Možno im na všetko prikyvovala a odpovedala áno.
Neverím tomu za macny mak. Po prvé u nás sa robia interrupcie do 12 týždňa tehotnosti, jedine že by mala postihnuté dieťa a tam by musela byť iná postupnosť. Jedná sa už o plne vyvinuté dieťa. Mnoho článkov píše umelá inteligencia a cieľ je jediný. Za každú cenu prikovat účastníkov k mobilom a technológiám,nech pri nich strávia čo najviac času. Články kolujú z jednej agentúry do druhej systémom JPP. Myslím že takéto niečo by nebolo možné ani v rozvojovej, bananovej republike, nieto u "nás"
🤦