Ahojte, decká si tento rok vymysleli, že by chceli zdobiť vianočný stromček už teraz. Urobili nám doma malú prednášku o tom, prečo by sme ho mali zdobiť už teraz 😄 strašne rozkošné boli pritom a nechcem ich sklamať. Ale je pre mňa zvláštne zdobiť ho už teraz, vždy sme to robili v období okolo Mikuláša, tak teraz neviem čo spraviť, keď to chcú. Zdobili by ste už teraz? Alebo im vysvetlili, že ešte na to nie je čas, aj keď sa tak snažili?
Ahoj ,deti proste majú nejako od základu radi to vítanie období ,ktoré nás čakajú . Skúste im ponúknuť možnosť jesennej výzdoby. Skúste niečo vytvoriť z listov ,vonku ich je veľa a sú krásne. Taká tá atmosféra. U nás to funguje tiež a veľa sviečok a keď je vonku škaredo ,tomu hovoríme deň na gauči a zrejme si pustíme Harryho Pottera 🤣 a inak tiež u nás prichádza s Mikulášov vianočná výzdoba a potom sa úplne najviac z roka teším na jarnú ,veľa kvetov a podobne .deti to milujú
Vysvetlil by som, že ešte je čas.
Pred Vianocami by som urobila stromček podľa ich predstáv.
kúp im fleecový na stenu a môžu si tam lepiť ozdoby...
Suhlasim s @januska12323. My dokonca stromcek zdobime den pred Vianocami. Este je iba jesen 🙂 pre mna je skoro na akukolvek vianocnu vyzdobu.
Nie nezdobila by som teraz. Do Vianoc už stromček aj svoje caro.
Teraz je čas chodenia po cintorínoch, púšťanie šarkanov, vyrezávanie tekvíc, ….
Proste stromček je vec Vianoc a tie au v decembri.
Ak by som mala deti, ktoré by zo chceli, Zdobila by som už teraz 😁❤️.. videla som jednu infuencerku, ktorá tiež už ma stromček postavený.
Na vašom mieste by som urobila podľa vás .. tu budu podľa mňa iba take odpovede, že by ste nemali teraz.. 😁
@bejbypd máme jesennú od začiatku školy, ale jeden z ich argumentov bol, že už je zima o chvíľu a už ju treba dať preč. A aby sme nemali doma smutno, tak dáme rovno vianočnú, lebo Vianoce sú krátke 😄
pozri je to vas domov. je uplne jedno ako si to spravite. ked sa vam to paci.
mne osobne to napriklad vadi aj v obchodoch aj vsade. pretoze kym naozaj pridu vianoce som toho doslova presytena a ziadne caro vianoc sa po 2 mesiacoch kedy na mna vsade vyskakuju vianoce proste nekona.
ked som bola decko vianoce boli uplny wow efekt pretoze tesne pred nimi sa vsetko vyzdobilo, na vianoce zasvietilo a dosli darceky. uplne kuzlo. dnes ked vsade svietia tieto veci uz prilis dlho ten stedry den uz ziadne kuzlo proste nema.
celkovo nerozumiem tomu preco tu baby chcu zdobit jesennu vyzdobu uz koncom augusta. vianoce v novembri. jat uz v januari privolavaju. proste vsetko ma svoj cas. neviem mne to pride divne.
a este k tej vyzdobe. spravte si teda zimnu. ale nie vianocnu. vlocky, nejake to svetielko, atd ae vianoce by som proste o to caro neoberala. ale je to na vas. vy to budete mat doma. ak vam to tak vyhovuje moze ti byt jedno ako to vnimaju cudzi ludia predsa
Máte trochu posunutý čas, veď len teraz prichádza jeseň - myslím podľa počasia, nie kalendára. zmeňte jesennú výzdobu, pridajte zimnú, ale nie vianočnú.
No je na to proste skoro... po 1.12. Pochopím, odratavaju a otvárajú okienka v kalendári. Ale začiatkom novembra ved to sú skoro dva mesiace čakania, to im ten strom vôbec nebude vzácny...stratí to úplne svoje čaro a výnimočnosť. To by ste aj narodeniny oslavovali dva mesiace skôr a fúkali balóny, lebo je to pekne a krátke? Ale ako píše kocka vyššie,pod čiarou je to len tvoj dom a tvoje rozhodnutie
Však umelé môžeš zdobiť kedy chceš, pre mňa je Mikuláš strašne skoro . Zdobime živý 22.12
Vaša domácnosť, vaše deti. Rozumiem detom, že sa na to obdobie tešia najviac. Treba však deti odmala učiť aj trpezlivosti, všetko má svoj čas.
Ja by som kupila malý vianočný stromček a nechala ich nech si ho vyzdobia. Alebo im dovolila aspoň vymeniť jesennú výzdobu za zimnú.
U nás už 2 stromčeky stoja. Jeden celoročne a druhý už asi 2 týždne. Ale sú neozdobene. Zatiaľ odolavam 😂
Teraz to nebude mať žiadne čaro, povedala by som, že o mesiac bude však stromček si môžete nechať celý január, február zima je dlhá, teraz mi to príde smiešne robiť, vonku teplo
My sme minulý rok dávali skôr stromček, tiež sme sa tešili.. A do Vianoc ma omrzel
Vaše detičky vyrastú, budú ozdobovat stromček na konci októbra, detičky ich detičiek v septembri a nakoniec sa to poposuva tak, že sa 🌲 vlastne ani neoplatí spratovať 😁😁 keď sme boli deti zdobili sme deň pred štedrým dňom a sviečky zapinali až na štedrý deň...a Vianoce sa mi zdali dlhšie, ako teraz.. čo strom stojí pomaly tri mesiace 🙈
Ja na tvojom mieste vytiahnem stromcek, ozdoby a neriesim tu stastie mojich deti na MK s cudzimi zenami. A co ak budete mat stromcek skor? Ublizite tym niekomu? Akurat budete mat pocit pohody dlhsie ako ostatni.
No ja sa pýtam kvôli deťom, či by ste im urobili tú radosť. Pre mňa je to tiež zvláštne, keď vonku som bola predvčerom ešte v mikine a teniskách, ale čo je lepšie, vysvetliť, že ešte nie je ten čas, alebo im urobiť radosť, keď to chcú.
Ved ozdobte, akoze co , vsade v obchodoch uz su Vianoce 😀
No, ako rodič si ty tá, ktorá máš (spolu s manželom) posledné slovo. Tak sa s manželom nejak dohodnite a oznámte výsledok dohody deckám. Istá miera frustrácie deťom nezaškodí. Resp. prípadný súhlas ich určite poteší. V prípade súhlasu by som ja volila nejakú vyjednávaciu taktiku "áno, ale mám podmienku" - napr. vyupratovať pred zdobením celý byt, alebo čo aktuálne treba.
Nie a osobne nemám rád tie vyzdobovačky vopred. Do Vianoc sú dva mesiace, ak si strom vyzdobíte teraz, tak už koncom novembra začne deti nudiť.
Kedysi, ešte za totáča, sa vianočná atmosféra vytvárala až nejaké dva týždne pred Vianocami. A strom sa zdobil ráno pred Štedrým večerom. A to bolo na tom to najkrajšie, že zrazu všetko bolo iné, úplne iné a krajšie ako po zvyšok toho nudného a všedného roka.
@autorka, píšeš: "...jeden z ich argumentov bol, že už je zima o chvíľu...". No, nie je. Takže Ty im pekne vysvetli, že od 22. septembra trvá stále jeseň. Zima začína až 21.decembra. Ak postavíte stromček už teraz, na Vianoce už nebude mať to svoje čaro. Keď sa im po necelých dvoch mesiacoch zunovala jesenná výzdoba, čo myslíš, ako budú po necelých dvoch mesiacoch vnímať tú vianočnú?😕
Neviem, aké staré deti máš, ale ak im chceš silou-mocou spraviť radosť, tak by som začala možno pomaly dávať nejaké svetielka, ozdoby, začnite piecť sušené koláčiky... Vysvetli im, že spravíte kompromis. Počkajú ešte mesiac a 1.decembra - na prvú adventnú nedeľu postavíte stromček. Celý mesiac sa budú mať na čo tešiť a potom budú mať z toho oveľa väčšiu radosť😍🎉
Ja som krutá matka a nie, tu radost by som im neurobila. Možno, keby zažili nejaku traumu, zlepšit im náladu atd....ale len preto, že je to ich "vrtoch", tak nie. Podla mna je dolezite, aby deti nedostali všetko, co chcu, aj ked tym "nikomu neublížia", aby sa na nieco vedeli tesit...Tiez úcta k tradiciam...
Nie. Nezdobila. Vysvetlila by som deťom,že všetko má svoj čas.
Urob tak, ako ty uznas za vhodne. Podla mna je to skoro. Doma zdobim par dni pred Stedrym dnom /podla toho, ako to vychadza v sobotu/nedelu pred tym/. V praci mam stromcek aj vianocnu vyzdobu uz od zaciatku adventu, robi nam to externa firma a sef si to takto praje mat. A uprimne priznavam, ze mam toho za mesiac dost, pre mna to nie je vzacne, kazdy den na to mesiac pozeram a kazdy rok skoro to iste. Doma si davam adventny veniec, aj nejake dekoracie zaciatkom decembra, ale to je vsetko. Ale ja som "Grinčoška".
Ja zboznujem vianocnu vyzdobu a tiez sa mi zda ze to trva prikratko a po mesiaci to musim zbalit. A ano dovolila by som to ak im len to ma urobit radost. Raz na to budu s lakou spominat. My uz tiez nejaju vianocnu vyzdobu mame, ked je pre to dieta stastne tak preco nie. Na co mi je nazor cudzich ludi..
Stromček by som ešte nezdobila, to je u nás až deň pred Vianočnými 😄 ale ak pôjde naozaj zachvíľku preč jesenná výzdoba, spravte zimnú, nemusí byt hneď vianočná, ale papierové vločky, cencúle, možno svetielka 😊
Ahoj, presne toto som doma riešila včera s dcérou. Dohodli sme sa, že si môže v izbe natiahnuť na stenu jedny svetielka zo stromčeka, a všetko ostatné počká do začiatku adventu 🙂 my už to vidíme inak, ale deťom sa aj ten mesiac do adventu zdá nekonečný a nevedia sa ho dočkať.
Kúpila by som malý umelý keď chcú môžu si ho ozdobiť a dať do izby. Na veľký strom je času dosť.