Zateplené legíny/nohavice, ktoré sú skutočne hrejivé

gabika4
27. sep 2021

Ahojte, viete mi poradiť zateplené až hrejivé legíny, tepláky či nohavice? mám reumu a na chlad a vietor reagujem veľmi zle. Už jeseň mi dáva zabrať 😢

Ďakujem

marsmykkok
27. sep 2021

Také akože pletené legíny z tchiba sú celkom teplé. Inak ak nestačí, treba dať 2 vrstvy, na spodok termoleginy a na to hrubšie nohavice

enoula
27. sep 2021

Merino leginy, drahsia investicia, ale su vyborne, netlacia, drzia, hreju, pas je vyssi, merino navyse netreba az tak casto prat. A tiez merino ponozky
https://froggywear.sk/produkt/damske-merino-leg...
A na vonok mozno este zateplene softshellove gate

gabika4
autor
27. sep 2021

@marsmykkok tak sa obliekam, 2 vrsty , keďže nemám vhodné teplejšie tepláky...u nás je dosť chladno a hlavne často silno fúka 😢

syslik81
27. sep 2021

ja nosim nepremokave gate na turistiku ,,terrapass mam a som spokojna su aj zateplene a vyzeraju dobre . .. skus pozriet funkcne pradlo pod to ..alebo na lyzovanie ci iny zimny sport

alexas56
27. sep 2021

ja si kupujem z jedneho eshopu už druhý rok zateplené legíny za 9.90e , ja co som zimomrava tak to sú jediné v ktorých mi nieje zima..už všetky kolegyne ich nosia

marca12
27. sep 2021

@alexas56 a neprezradis ten eshop? Lebo info,ze ty si kupujes niekde jej asi velmi nepomoze

struhanka
28. sep 2021

@gabika4 Kvalitné merino/vlnené legíny. V zime spoľahlivo zahrejú ako spodná vrstva.

22patricia22
28. sep 2021

a keby nosíš pod klasickými teda nohavicami alebo teplákmi nejaké pančušky? to by ti nepomohlo?

gabika4
autor
28. sep 2021

@22patricia22 obyčajné nie, ale musia byť buď zateplené alebo hrubšie 😔...niekedy sa hanbím ako chodím vonku naobliekaná, hoci je teplo, no fúka...všetci okolo mňa v krátkom rukáve a ja v svetri,...preto hľadám niečo špeciálne, aby som nevyzerala, že mám na sebe tisíc vrstiev 😅...internet je plný rôznych "zateplených" či "hrejivých" legín, no nemôžem všetko objednávať a vracať späť...niektoré sú fakt cenovo prehnané, napr. 50 eur a viac ...ako nemám problém do nich "investovať" ak naozaj spĺňajú moje požiadavky...

evabb35
28. sep 2021

@gabika4 Softshellové nohavice.

ckatka
28. sep 2021

@gabika4 mne kúpila segra v Sali u cinana také zateplene legíny za pár supiek.
Ja som zateplene "tepláky" co vyzerajú ako nohavice nasla tiež na Mileticke u cinana. Hľadaj tam. Super sú. Pohodlné pružné, nepadaju a nie je v nich zima.

evabb35
28. sep 2021

oplatí sa zainvestovať do kvalitných softshellových nohavíc. Tam sa neoplatí šetriť. My s manželom máme značkové a nosíme ich už 17. rok, ale boli veľmi finančne náročné.

enoula
28. sep 2021

Skus to merino, hoci aj bazarove na začiatok, ten material uplne inac reguluje teplotu nez ine hrube vrstvy a pritom staci mat tenke merino. Tricka su pekne, ze aj do kanclu môžeš zobrat .. hrube merino uplne inac to hreje nez napr zateplene/flisove leginy, aspoň na mne.

jana_eyre_2
28. sep 2021

Určite softshell nohavice v kombinácii s teplými leginami, neprefukaju, nepremoknu..

marsmykkok
28. sep 2021

@gabika4 No ak chceš jednu vrstvu, skôr také pletené legíny alebo merino a také. Zateplené nohavice, či rifle alebo legíny (z vnútornej strany) hrejú super kým to raz alebo dvakrát neoperieš, potom to zateplenie sa stenčí, je iné a hreje oveľa menej.

gabika4
autor
28. sep 2021

@evabb35 už jedne mám, ale zoženiem si viac...

evabb35
29. sep 2021

@gabika4 asi aj softshellových nohavíc je viac druhov, myslím z vnútornej strany, niektoré sú z vnútornej strany podšité flísom.

alexas56
29. sep 2021

@marca12 prezradím, ale nechcem tu verejne robiť reklamu, neviem teda či to je dovolené, preto som nepísala

ankare
29. sep 2021

@alexas56 aj mne prezrad

snezienkaaa82
30. sep 2021

Som pozerala dbbes v Tchibo, tam som našla zopár kúskov. Maju kvalitné veci . A pred 3 rokmi som kúpila v Lidl, lacnejšie, no super teplučke, využila som pri kočíkovani v zime. Držia doteraz, nespali sa, nevytahali.

canany
30. sep 2021

@alexas56 aj ja by som poprosila.
Mne je stale zima. Jedny zateplene leginy som kupila v lidli, su perfektne, drzia aj po roku prania a tiez potrebujem rozsirit satnik o taketo veci. Je mi blbe uz na jesen nosit 2 vrstvy nohavic.

juliet86
30. sep 2021

@gabika4 co ta zachrani su prirodne materialy: vlna pripadne merino. normalne si daj ustrikovat vlnene pancuchy a garantujemcti ze take teplucko si nezazila

simca06022011
30. sep 2021

Termo leginy (v sportovych obchodoch, spodky to volame doma 😂) si kup a na to normalne nohavice /rifle / softshellove nohavice... Leginy nech su akékoľvek, vzdy su to len nejake tkane bavlny, bez odolnosti voci vetru, vlhku...

simca06022011
30. sep 2021

@marsmykkok nic sa nestensi, len to treba prat tak ako sa ma. Keby mi lyžiarske veci sa likvidovali po 2 praniach veru by som sa netesila 😂

blueprincess
30. sep 2021

@gabika4 merino je super, ja mám ešte osvedčené spodky od značky sensor, model thermo evo, ktoré nosím už 14 rokov.

gabika4
autor
30. sep 2021

@blueprincess včera som akurát objednala merino legíny froggywear, cena horibilná, ale dúfam, že budú dobré 🙂

interneta
30. sep 2021

@alexas56 aj ja prosim, vdaka

alexas56
30. sep 2021

@canany https://www.janckulikfashion.sk/produkt/zateple... ja kupujem presne tieto, pre mňa sú to naj legíny..a hlavne ako píšem mne je stále zima a toto sú jediné v ktorých mi nieje zima, majú vysoký pás, čiže aj na kríže. A ako som písala vyššie mne ich videli kolegyne a odvtedy stále kupujú dookola tie isté. A ešte podotknem, mne držia už 2 roky stále ako nové

alexas56
30. sep 2021

@interneta https://www.janckulikfashion.sk/produkt/zateple... ja kupujem presne tieto, pre mňa sú to naj legíny..a hlavne ako píšem mne je stále zima a toto sú jediné v ktorých mi nieje zima, majú vysoký pás, čiže aj na kríže. A ako som písala vyššie mne ich videli kolegyne a odvtedy stále kupujú dookola tie isté. A ešte podotknem, mne držia už 2 roky stále ako nové

alexas56
30. sep 2021

@ankare https://www.janckulikfashion.sk/produkt/zateple... ja kupujem presne tieto, pre mňa sú to naj legíny..a hlavne ako píšem mne je stále zima a toto sú jediné v ktorých mi nieje zima, majú vysoký pás, čiže aj na kríže. A ako som písala vyššie mne ich videli kolegyne a odvtedy stále kupujú dookola tie isté. A ešte podotknem, mne držia už 2 roky stále ako nové