Zariaďovanie domu, bytu, detskej izby

sunnyday1111
1. aug 2016

Ahojte, pozerám mnohé fóra a relácie o bývaní ... v 70% sa vždy o menšej izbe hovorí ako o detskej, PREČO?

Podľa mňa v detskej izbe sa dieťa hrá, učí, spí atď...
A predsa v tej spálni je len oblečenie a spáva sa tam ...
To dieťa by si tým pádom zaslúžilo asi väčšiu izbu, nie?
Ja som žila s mamou a mala som väčšiu izbu ako ona spálňu, možno preto ten pohľad na " vec"

mimla
1. aug 2016

Naša detská izba je veľká rovnako ako naša spáľňa. Je tam asi tona hračiek a veľa hracieho priestoru. Ale faktom ostáva, že deti sa mi aj tak motajú po obývačke a po kuchyni. V izbe sa deti zdržujú zvyčajne neskôr na aktivity typu pokec, či únik do sveta hudby. Ale poznám aj rodiny, kde majú deti izby pomaly veľkosti šatníka. Vedia sa hrať aj tak, potrebujú nejaký ten svoj kúsok miesta, ale nemusí to byť nutne hangár. A nakoniec sa deti porozchádzajú po internátoch, neskôr do vlastného bývania a z detskej sa fakt stane ten šatník, prípadne pracovňa, či sklad sušiaceho sa prádla čakajúceho na ožehlenie.

bosoriak
1. aug 2016

@sunnyday1111 KYm sme zili v dome, mali deti obrovsku izbu. Obrovsku myslim okolo 40m2. A vies co? Aj tak boli bud v obyvacke alebo vonku. Velka izba = velky bordel a zbytocne vela hovadin naskladanych. Dieta je navyse male, takze jemu sa aj mala izba zda vacsia.
Teraz maju stale dievcata velku izbu (okolo 25m2) a stale sa hraju bud v obyvacke alebo vonku.
Takze asi preto. 🙂

marianna_peskova
1. aug 2016

Moja detská izba bola skoro rovnako veľká, ako rodičovská spálňa. Izba pre moje budúce dieťa je väčšia o 1 meter štvorcový ako spálňa.

natalym
1. aug 2016

My máme spálňu v menšej a detská samozrejme vo väčšej. Máš pravdu, všetci, ktorých poznám to tak majú. Susedia nad nami majú detskú v tej menšej a majú tri deti, ešte aj dvoch chalanov a dievku. My máme dve dievčatá. Podľa mňa logickejšie je detská vo väčšej.

sunnyday1111
autor
1. aug 2016

@natalym Trebárs ja nedokážem pochopiť, že jeden kamarát mal malú izbu, kde sa zmestili písacie stoly,poschodová posteľ a skriňa so svojou o rok staršou sestrou do 23rokov(!!!!) spoločnú.... matka mala vlastnú obrovskú izbu... a aj obrovskú obývačku mali ... nechápem to... spoločná izba sa dá pokiaľ sú deti malé ...ale ak sú to dospelí jedinci??? a ešte opačného pohlavia??? veď každý chce mať svoje súkromie nie?

sissy27
1. aug 2016

@sunnyday1111 no možno preto, že manželská posteľ zaberie viac miesta ako detská postieľka, klasická posteľ? že s dvomi single posteľami sa dá v priestore viac čarovať ako s jednou manželskou? alebo že poschodová posteľ zaberie menej miesta ako manželská? možno preto, že dvaja dospelí potrebujú viac úložného priestoru ako 1 či 2 deti? samozrejme za predpokladu, že mamička si nerobí z detí módne ikony a že im oblečenie postupne vyraďuje a neskladuje všetko od prvých dupačiek až po zásoby na 4 sezóny dopredu... možno preto, že máloktoré dieťa sa hrá len vo svojej izbe ale častejšie po celom byte? napríklad ja keby vymením u nás spálňu a detskú, tak by malej mohla v izbe pristávať bojová stíhačka, ale dať manželskú posteľ do detskej, tak by som to musela na milimetre vymerať, aby som otvorila balkónové dvere a medzi skriňou a posteľou by bolo veľmi málo miesta.. nehovoriac o tom, že skriňa by musela byť o polovicu menšia ako máme teraz... takto je síce dcéra v menšej izbe, ale s jednou posteľou a menšou skriňou tam má miesta viac než dosť...samozrejme má tam aj stôl, knižnicu, ďalší úložný priestor... skrátka tá izba nie je riešená pre dve osoby...
@sunnyday1111 v tomto prípade asi matka chcela docieliť, aby sa deti čo najskôr osamostatnili 😀 dnes je veľmi moderné poskytnúť deťom super komfort a potom je problém ich ako 30 ročných dostať spod maminej sukne...

natalym
1. aug 2016

@sunnyday1111 Ja tiež nie.

tyelde
1. aug 2016

ja zas naopak, nepoznám nikoho, čo by mal detskú väčšiu ako spálňu...a takisto poznám len minimálny počet detí, čo by tam reálne trávilo čas, kým nie sú v puberte...aj tak sa hrajú inde 🙂

gapre
1. aug 2016

My mame spalnu tiez mensiu,o polovicu.Chodime tam len spat.Este prerabame a bude este jedna detska izba,ale ta bude tiez vacsia ako spalna.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
illyria
11. aug 2016

@sunnyday1111 súhlasím s tebou, ja som vždy mala väčšiu detskú izbu ako mali rodičia spálnu..predsa som sa tam neskôr musela aj učiť a trávila som tam veľa času..okrem toho ku nám chodili kamarátky :D teraz sme to pri zariadovaní riešili tak, že sme kúpili sklapacie postele (pre príklad https://www.mojnabytok.sk/sklapacie-postele/ ) a izba tak vyzerá opticky o dosť väčšie 🙂

bosorka3113
19. apr 2017

@illyria mozem sa opytat ako si spokojna s tymi sklapacimi postelami a kt presne mate? Aj ja nad tym rozmyslam. Dakujem

illyria
20. apr 2017

@bosorka3113 máme tú druhú, čo vyzerá ako väčšia komoda 🙂 už sme si na to zvykli, neviem si predstaviť, že by nám tam zavadzala veľká posteľ. Je to investícia ale pôsobí to veľmi elegantne.

bosorka3113
20. apr 2017

@illyria a ake velke deti na tom spia? Nie su tie zelezne nozicky labilne?