Xiaomi verzus Motorola

thirstymonk
11. nov 2024

Čauko, blíži sa ten čas, kedy si doprajem pod konáre nejaký nový foun. A rozmýšľam prakticky nad dvoma značkami. Xiaomi, čo mám aj teraz, alebo motorola. Motorola ma láka najmä preto, že nemá žiadnu vlastnú priblblu nadstavbu nad androidom, ktorá mi vadí na xiaomi, a nedá sa dať preč.
Nikdy som ale motorolu nemal. Má niekto? Sú to dobré fóny?

Iné značky neuvažujem.

michellemary
11. nov 2024

Môj spolužiak zo ZŠ pracuje v servise mobilov a výpočtovej techniky, tak sa s ním občas radím, a dlhodobo tvrdí, že Motorola je najhorší typ mobilov...

sisska96
11. nov 2024

@michellemary Asi preto je lacný

thirstymonk
autor
11. nov 2024

@michellemary Závisi asi aj od toho, koľko do toho mobilu chceš dať. Ja zhruba viem, čo chcem a 4GB RAM za 79€ to nie je :D

minenkak
11. nov 2024

@thirstymonk xiaomi

tiana080
11. nov 2024

@michellemary najhorší? V ktorých aspektoch?

13uzivatelka11
11. nov 2024

@sisska96 xiaomi a motorola už dávno nie sú len lacné telefóny..

gulicka277
11. nov 2024

@thirstymonk motorolu vôbec rodičia si teraz zobrali na paušál nejakú novú Motorolu Neo ale keď som sa im to snažila vyhovoriť 500€ jeden stál tak ma nepočúvali. Jednoducho budík si robí čo chce nezobudiš sa na jeden tak ti vypne telefón všetky, mám doma dosť kvalitný optický internet ja mám 3 ročný xiaomi 10 note a priateľ ma motorolu edge 54g má ho od minulých Vianoc a on je ten typ čo si stiahne hru a keď mu seká tak ma nervy takže už ho rozbil v rukách. Pretože keď mám ja na tej istej hre Wild rift pekne 35 ping a on v súčasnú dobu 80-90 tak tam asi nie je problém s internetom. Dotoho sa často vypína sám od seba alebo nenačítava simku. Určite radšej investuj do Xiaomi

michellemary
11. nov 2024

@tiana080 vraj najkazovejší. Mrzne, praská, kazí sa display...

madeincssr
11. nov 2024

Motorku by som kupil az keby mi (konkretny model) doporucil nejaky doveryhodny znamy, ktory uz vyskusal viacere znacky mobilov. Amici vedia niekedy byt v "user friendly" sposobe ovladania/nastaveni, slusne povedane, specificki.
Stanov si maximalny rozpocet, ci potrebujes top fotak, ci potrebujes DualSIM plus pamatova (MicroSD) karta na fotky/videa alebo sa zaobides. V pripade nepodporovania pamatovych kariet (resp. v pripade len hybridneho DualSIM slotu, ak pouzivam dve SIMky) by som isiel aspon do 256GB uloziska. Z kvalitnych Cin by som este zvazil niektory Oneplus (ale tusim nepodporuju pamatove karty).
S tymto dobre prefiltruj heureku a pozrel by som aj bazarove portaly na ponuku uplne novych mobilov s blockom a zarukou.

michellemary
11. nov 2024

@tiana080
@gulicka277 to vysvetľuje lepšie, než ja, takéto info mám od toho spolužiaka tiež.

thirstymonk
autor
11. nov 2024

@madeincssr Neprehaňaj :D Nepotrebujem top foťak, ani dual sim. Keby bolo na mne, nemal by som ani jednu sim, lebo neznašam telefonovať.
Robím ale dosť veľa veci na nete a nemam nervy, keď mi laguje. Takže 8GB je minimum, ale pokukam aj 12GB. Pamäťovú kartu som naposledy kupoval dakedy v 2007 512MB za krasnych osemsto korun :D

maranco
11. nov 2024

Aj tie mobily rôznych výrobcov sa nakoniec môžu vyrábať v jednej montovni
https://zive.aktuality.sk/clanok/JbuWoMa/vyberu...

madeincssr
11. nov 2024

@thirstymonk mozno viac ako extremna operacna pamat RAM pocitis kvalitny cipset (vykonne CPU). To uz treba postudovat solidnejsie recenzie a popozerat CPU benchmark rebricky zvoleneho modelu.

kristiii
11. nov 2024

@thirstymonk ja som mala lacnejšiu Motorolu a rýchlo začala sekať, mrznúť, švagriná mala drahú Motorolu a rýchlo začala sekať, mrznúť 🤣. Túto značku už nikdy viac. Z týchto dvoch radšej xiaomi (aj keď ja som fanúšik Realme).

sweetlife001
11. nov 2024

Asi nič vo svojom živote neľutujem viac než kúpu Motoroly a ešte dlho ma to bude štvať (tých skoro 500eur).
Podľa mňa si zaslúžim medailu za trpezlivosť, že som vydržala niekoľko mesiacov s takým otrasným, spomaleným džadom.
Nikdy viac.
Ani zadarmo.

astrobot
11. nov 2024

@thirstymonk jednoznačne xiaomi..ja tuto značku používam ,keď sa v Európe oficiálne ešte nepredávala.teraz patrí k najpredávanejším telefónom.mas vybratý nejaký konkrétny model?

totatimeka
11. nov 2024

Tak ja som asi výnimka 😅 mám Motorolu skoro 4 roky (tú istú) a vôbec nie je z tých drahších, stala isto do 200€ a áno už sa mi začína zasekavat napr foťák ale nikdy sa mi sama od seba nevypla, baterka vydrží ešte aj teraz 2 dní (na začiatku v pohode 4) ale nemám tam hry iba milión aplikácií. Raz som si dala vyčistiť reproduktor inak v servise nebola

astrobot
11. nov 2024

@thirstymonk keď nepotrebuješ top foťák,kľudne ti postačí základ xiaomi redmi note 13 s 8 GB .teraz som ho kúpil bratovi..z Eu skladu ho teraz vieš kúpiť za 129..ale ak kúpiš redmi note 13 pro 5g,tak budeš úplne spokojna.teraz je black friday,z eu skladu do 7 dní ho máš doma,2 roky záruka8/.128Gb 215 eur 8/256 GB 225 .je ešte vyššia rád pro plus,ale paradoxne v testoch vychádza vyladenejsi ten základný pro.

abcabcada
11. nov 2024

Jednoznačne tím xiaomi

ma77
11. nov 2024

@totatimeka Ja to isté😃

thirstymonk
autor
12. nov 2024

@astrobot Zatiaľ som nepozeral... ale keď nebudem niekedy vedieť večer, čo s voľným časom, tak popozeram ponuku. Chcem kupovať za hotove, idealne do dvesto ečka, max dvesto pedesiat. Popozerám, aké sú ceny a aké sú možnosti. Ja mobil kupujem každé dva roky pod stromček. Svkoro napríklad má mobil už 8 rokov a už je na kašu, ale "Však funguje, tak čo"

thirstymonk
autor
12. nov 2024

Ja mam teraz tiež xiaomi, ale neviem už ktore. Len ma seru tam tie ich nadstavby, čo ti beru 20GB z pamete a otravuju, keď chceš nainštalovať appku a tak...

madeincssr
12. nov 2024

@thirstymonk vsetok nepouzivany bloatware je rozumne z mobilu odinstalovat, alebo aspon deaktivovat (ak sa neda odinstalovat; potom sa nebudu deaktivovane appky furt updatovat). Nielen od vyrobcu fonu, ale aj nepouzivane Google appky (je ich dost). Je dobre si nepotrebny bloatware konkretneho fonu (resp. verzie Androidu) overit na webe, ci je "bezpecny" na odinstalovanie
Mobil ani bateria sa sam od seba nezhorsuje, pokial s nim majitel zaobchadza kvalifikovane - t.j. neinstaluje kazdu somarinu (ktoru aj tak casom nevyuziva), upratuje si obcas ulozisko (preriedenie resp. odzalohovanie inam fotiek/videi, mazanie docasnych suborov...) U baterky treba minimalizovat pocet cyklov - t.j. nabijat az ked treba (dobre je mavat pri sebe aspon malu 10000mAh powerbanku) a nabit ho poriadne na 100% (nie ako pisu vsade ze na 80%) Battery management fonov uz pocita s tym, ze bateriu nepodbija a neprebija. Vtedy bateria vydrzi sluzit v top kondicii aj 5 a viac rokov.

dedobedo
12. nov 2024

Začal som motorolou asi v roku 2018. Prešiel som z tlačítkového. Manželka používala smartfony dlhšie. No a ked bolo treba menit, zostal som pri moto. Má to čistý android. Ked som manželke pozeral jej smartfon, teda pri nej, potrebovala niečo nastavit, tak chaos, nikde som nič nenašiel. No a moj verdikt. Ked som pred rokom pozeral další model, (aktuálne mam G84), tak si myslim, že xiaomi ma za tu cenu asi najlepšie modely. Uvidim čo a ako bude o 2 roky. Fusion modely nie sú zle, ale xiaomi ma asi lepšiu baterku a aj vystup foto.

thirstymonk
autor
16. nov 2024

Našiel som ešte nejaký infinix na alze: https://www.alza.sk/infinix-note-40-pro-12gb-25... neznáma značka, ale to ešte neznamená, že to hneď musí byť shit... nahodou niekto nejake skusenosti?

thirstymonk
autor
21. nov 2024

@dedobedo Ano, už som videl túto recenziu. Rozmýšľam ešte nad tými šitnými značkami ako Oukitel a tak... niektore majú 4,3 hviezdičky hodnotenie a to mi stačí. Nie som náročný užívateľ na funkcie mobilu, len na jeho rýchlosť.

astrobot
21. nov 2024

@thirstymonk už som ti písal,kúp si xiaomi redmi note 13 pro 5 G. Má procesor Snapdragon® 7s Gen .V strednej triede top tel. Pripadne Poco X6 pro 5g,čo je tiež xiaomi.Nevymýšľaj žiadne oukitel a pod🙂

tribratri
21. nov 2024

Roky pouzivame v rodine Motoroly tak okolo 150 eur a ziadny problem. Nikdy nic nemrzne, nikdy nepraskol displej po pade (a to pada casto). Je tam prakticky cisty android bez predinstalovanych sraciek. Naproti tomu Xiaomi (10 5g) co mam, padol, displej dopraskany. Furt sa mi to snazi vnutit nejake ich cloudy a kraviny. Za mna Motorola a Xiaomi nikdy.

thirstymonk
autor
21. nov 2024

@tribratri Však prave preto nechcem už šaomi. Nebavi ma už :D