Ahojte, všimla som si, že teraz na karneval sú všetky dievčatá na ZŠ prezlečené za Wednesday. Niektoré mi prídu naozaj ešte malé, napríklad na prvom stupni. Občas mám dojem, že sú to ešte škôlkarky! Tie dievčatá ten seriál aj pozerali? Som len ja predpotopná? Mne to príde seriál vhodný pre teenagerky na strednej, nie malé dievčatká, veď ja sama som sa pri tom "bála", resp. je tam mnoho scén s krvou, zabíjaním, celé je to tmavé, temné, násilné.. čo si o tom myslíte? Píšte mamičky, ktorých dcéry na ZŠ šli na karneval ako Wednesday, povedzte, či nechávate svoje dcérky to pozerať a či myslíte, že je to ok. Ďakujem za objasnenie..
Moja prvacka to nevidela, ale fici na tom ako keby to videla 😂😂 neviem, je to teraz hit, o par mesiacov bude zase nieco iné, nejak to neprežívam
Ale teda na karneval nešla ako wednesday, ani nechcela.. keby chcela, tak pre mna za mna, ved je to len kostým.. 🤷
Addamsovci existuju v xy prevedeniach vratane kreslenych rozpravok vhodnych pre male deti, nie iba tento novy serial. Myslim, ze serial wednesday len obnovil ten hype okolo nich.
Moja je druhacka asi 4 chcú ísť na karneval za Wendsday. Myslím že ich tam bude z celej školy veľmi veľa 🤦
Moja 7,5 ročná videla, nie všetko a aj keby jej to zakazujem na youtube si najde co chce. Ma mladsie aj starsie kamaratky a tie si toho vonku povedia vselico (radsej ani nechcem vediet co). Ak by som ju mala vychovavat podla seba tak by som ju musela zavriet doma medzi styri steny ale tak to nefunguje.
@missdiva klasicke serialy neboli ani zdaleka taketo agresivne, ako to mozete porovnat prosim vas?
aj v skôlkach to fiči...
Mám dvoch synov a oni ficia na tej pesnicke na YouTube. Radi pozerajú videa, ktoré natočili ľudia na túto pesnicku. Nevidela by som to tak tragicky ako Ty. 🙂
@mimikarol a to ste ju to nechali pozerat?
Syn to pozeral ma 13 bavilo ho to . Keby bol mladší nedovolím mu to .
A áno všimla som si to .. je to teraz boom tak ako kedysi elsa. Skôr mi príde že maminky si chcú dievčatka obliecť ako wednesday .
Ja som napriklad tych povodnych Addamsovcov (stary serial) sledovala ako decko, nikdy som sa takychto veci nebala, ani hororovych, asi preto, ze mi rodicia vzdy vysvetlovali, ze je to slen fikcia, takze osobne ak by take nieco moje dieta chcelo pozerat a bolo by na to dostatocne uvedomele, asi by som nemala problem.
Mimochodom, k takejto "drsnejsej" tematike mi napada, moje najoblubenejsie rozpravky v detstve boli od Dobsinskeho, kde sa sekali nohy, ruky, hlavy 😀 myslim, ze ma to nijako nepoznacilo 😀
neprezivaj to tak. Moja kamaratka pozerala horory od malicka, ano aj tie surovsie, a vobec sa to na nej "nepodpisalo".
Doba je ina, moja mamina vzdy spomina ako isli prvykrat na amfiteater pozerat Celuste. Bala sa potom vliezt aj do vane. A teraz sa na tom filme moja dcere smeje.
Ved ked nechces, aby to pozerala tvoja dcera, tak OK. Nepustaj jej to. Avsak nie kazdy ma taky isty nazor ako ty. Nic take strasne tam nie je.
@tyrkysova_kobyla ved to dračia hlava nehlava,zožrate kozliatka,rozpáraný vlk...to su nejakí Adamsovci slabý odvar
@zdencaaaa joooj, toto si mi pripomenula, ako som u babky cez prazdniny pozerala Akty X (mala som 9 rokov a babka zaspala pred TV). Ani spat som nemohla 😂😂😂
@zdencaaaa nemusi to byt dobou, ale aj povahou danej osoby, niekto je citlivejsi a skor sa boji, iny s tym problem nema
@veronikaszabova nemam dceru a dieta este moc male, aby sa o to zaujimalo.. bola som len zvedava, nakolko su rodicia benevolentni..
ale prezivas to. Inak by si nezakladala tuto temu. Su aj horsie filmy ako tento serial a deti ich pozeraju. Svojim detom by som to tiez dovolila pozerat, ak by som nejake mala.
@veronikaszabova Akty X joj klasika, to som mala rada, ja som taka hororova a milujem ducharciny .... to napriklad moj muz nie, ten sa boji :D
@bessie12 ano, su aj horsie, napriklad ten serial Squid Game.. tiez mam dojem, ze to male deti pozerali.. aj to by ma zaujimalo, ci to vedome rodicia detom pustili, alebo pozerali spolu.. naozaj to neprezivam, len sa pytam, co je pre vacsinu v norme a co je uz moc..
Moja ma 9, syn 7 a nevideli to. Spoluziaci to nejaki uz pozerali, ale ja som zakazala. Nedovolujem vsetko len preto, ze ved ini to pozerat mozu. Ale Wednesday poznaju z filmu Adamsovci.
Ja by som to menším deťom nedovolila pozerať. Moje to videli, ale staršia bude mať 17 a mladšia mala 13 a to som ešte váhala, či jej to pustiť. Predtým som si to pozrela ja samozrejme. My doma deťom vyberáme, čo budú sledovať aspoň do tých 15 rokov. Však aj to, čo ide v TV a je od 12 rokov je podľa mňa úplne nevhodné aj pre staršie deti...
ved aj ked si pozriete vekove obmedzenie, rodina addamsovcov film mal 7+, cize vhodne pre deti na ZS, ako vacsina detskych filmov, aj animakov.. wednesday serial ma 14+, cize naozaj az pre stredoskolakov.. ved ja len tak.. zo zaujimavosti..
No tiež som sa nad tým zamýšľala presne včera mi vyskočila na FB skupina a pýtali sa že akú masku majú deti na karnevale a keď som videla tie wednesday mi až prišlo ľúto ...my sme boli lienky princezné ..z mojej triedy boli skoro všetky princezné každý rok 🤣🤣 ..inak moja kolegyňa má 4 detičky 11,10, 8, 5 a keď som sa pýtala že či videli wednesdat tak mi povedala tot: telefóny netreba na prvom stupni až na druhom čiže nikto z detí nemá telefón dokonca nemajú ani tablet ... hrajú sa skoro každý deň pred bytovkou ..a ja som za takéto detstvo je sto krát lepšie ako na tablete...ked bola korona museli používať tablet každý sám okrem skolkarky ..a potom si stiahli hry trávili na Tom čas a začali byť agresívne také návaly hnevu keď im chcela zobrať že usúdila že radšej ich predaju a majú od vtedy kľud 🙂
@sazumak úplne súhlasím
@sazumak
@barbora19911 suhlasim s vami..
Napriklad aj Harry Potter si myslim, ze je vhodny az pre taky vek, ako ma Harry vo filmoch sam.. napriklad jednotka pre cca 11 rocne deti, dvojka pre 12-13 rocne atd.. ved tie posledne dva diely su podla mna vylozene pre dospelych uz..
Som rada že ešte existujú normálne mamky 🙂 s normálnym názorom ..ja si pamätám keď som bola v 3 triede som mala 8 rokov a učiteľka nam dala písať denník z predposlednej časti a odmietla som lebo naozaj nieje to vhodné pre deti
tak na HP som vyrastala. Som rocnik 94´, takze prvy diel som videla ako 7 rocna 😀
Mam sice syna - 8 rokov - ale Wednesday pozeral. A nie, nebal sa.