Caute, po poslednych volbach, ktore sme mali, tu bola vacsina reakcii, ze dopadli katastrofalne, nebude sa tu dat zit a kvoli buducnosti deti vela ludi pisalo, ze sa vystahuju do zahranicia. Preslo trochu casu a mna by naozaj uprimne zaujimalo, ci ste tu niekto, komu sa to podarilo alebo to mate aspon rozbehnbute? A kam? Ktora krajina vam pride teraz naozaj top na zivot?
No podla mňa to boli len silné reči a nikto po voľbách reálne neodišiel 😃
@martinmmartin Tak jasne, v tomto co si napisal ma kazdy ine priority, s tym uplne suhlasim. Ja som len uprimne zvedava, ze ktore krajiny si vybrali tie rodiny, co tu po volbach pisali, ze kvoli detom chcu odist za lepsim zivotom, ze kde to teda je, ktora krajina?
@martinkatinka presne tak. Najma mladi maju velke oci a velke kecy, ale akonahle maju opustit co i len mama hotel, su strateni
😅😅😅to iste
mna tieto komenty a vyhrazky ze sa odstahuju vzdy zabavia, poznam zopar zien z konika realne takze sa len pousmejem ked vidim, ze tu pisu ze robia v IT sfere a zarabaju tolko a tolko realne jedna baba robi kucharku a druha v textile predava , kazde povolanie je dolezite ale nechapem preco sa tu prezentuju ako IT . Takze tento portal je cisto len o tom, ze dost vela ludi si tu vytvori imaginarny svet, ktory realne neziju. Ale samozrejme najdu sa tu aj zeny, ktore sa na nic nehraju. Po volbach to vyzeralo, ze polka konika bali kufre 🙂
@klementinka58 tak toto nepochopím, o čom píšeš. to už musia byť reálne chorí ľudia, ktorí si vymyslia profesiu a omnoho vyšší zárobok...
čo sa týka témy, ja sa tiež vždy na tom pousmejem, lebo mi je jasné, že sú to len silné reči. sama nie som absolútne spokojná (nevolila som ich), ale nikde som neuvádzala, že odchádzam, lebo mi je jasné, že nikam nepôjdem. už len dúfať, že táto banda čím skôr odhrmí niekam do prdele...
Úplne "postačí", keď sa nevrátia mladí ľudia, ktorí išli študovať do zahraničia a keď rodičia nespokojných pošlú von aj ostatné deti, ktoré majú šancu sa uplatniť sa mimo SR. Spolu s extrémne nepriaznivým demografickým vývojom a odmietaním akýchkoľvek migrantov to má už teraz neblahé dôsledky. Som zvedavý, ak sa situácia nezmení, čo bude už za takých 10 a viac rokov a kto bude financovať zdravotnícky a sociálny systém, a kto v nich bude pracovať. Aj pre tzv. Husákove deti s priemerným či podpriemerným príjmom nemilé vyhliadky.
My sme odišli. Plánovali sme to pred voľbami, no to rozhodlo. Nechcem vychovávať syna v krajine, kde si ľudia volia vraha. Pred 8mi rokmi sa nam zdalo Slovensko ideálne, no časom sa to začalo meniť a počas korony sme našťastie ostali "uväznení" v DE pol roka. Navyše k našej práci potrebujeme rýchly internet a zopár kvalitných zariadení(tie sú náš majetok) No ani tu neostaneme navždy. Tiež to tu nie je ideálne, aj keď sa tu cítime lepšie. K šťastiu potrebujeme ešte more a pekné počasie nonstop. Poznám asi 3 rodiny, ktoré hovoria, že by odišli, no reálne možno 1 odíde aj to nie hneď. My sme flexibilný, už sme sem chodili na preskačku, šlo "len o presťahovanie nábytku"
@lonely66 Toto co pise @klementinka58 nie je fenomen iba Konika, presne takto je to aj na Instagrame. Sledujem tam jednu rodinnu znamu, ktora sa prezentuje nejak, svojim sledujucim tvrdi veci, ktore su v reale uplne inak. Tiez sa hra na panicku a realita je tomu na mile vzdialena...
je to dost caste na socialnych sietach, dost ludi prezentuje svoj dokonaly zivot a nahanaju followerov pritom kopec ludi ma depresie ked sa porovnava s nejakou fikciou. Treba zit naplno svoj zivot, obmedzit soc siete, neporovnavat sa a neverit vsetkemu. Inak tie fikcie na soc sietach dokazu cloveka rozhodit
tak dnešné novinky sú bombastické.... zvýšenie ich platov a Matečná ako štátna tajomníčka - no ... znechutenie poriadne. ....
hádam tie ich prekvapenia už skončili...
@klementinka58 Uplne suhlasim 👍
@draik Tiez som husakove dieta a desi ma, ako tu budeme zit na starobu, ked to takto pojde dalej ☹
Ja som nikdy nehovorila , že sa odsťahujem , lebo sa odsťahovať nechcem aj keď maximálne nesúhlasím s politickou situáciou na Slovensku ….ALE … urobím a už robím , všetko preto , aby moje deti už vysokú školu neštudovali na Slovensku
Ja tiez ,uz som stara a mam tu urcite zazemie ,aj ,ked muz pracuje v zahranici vacsinou ,ale dufam ,ze moje deti odtialto zmiznu a budem ich v tom podporovat,ak sa to tu dovtedy nezmeni k lepsiemu...
@klementinka58 To vážne toto niekto robí ? Nechápem, musia byť veľmi nespokojné so sebou.
Ja len ze 3/4 mojich spoluziakov, aj zo zakladnej, aj zo strednej, su v zahranici. Maju tam karieru, zakladaju si rodiny a takmer nikto z nich sa neplanuje vratit. Vratane mna. Ale my vsetci sme sme sa rozhodli este pred tymito volbami.
@diewcatqoo Aka ste vekova skupina, cca 30tnici?
Mali len silné reči. Ja som na Slovensku zostať nechcela už dávno, v roku 2014 som odišla a som spokojná. Aj keď problémy sú všade.
+-35
@valeria_h A si v krajine EU?
@diewcatqoo Idealny vek 🙂
Z mojej generacie odislo vela ludi este na konci 90tych rokov… niektori sa vratili a maju sa dobre a ini pendluju medzi krajinami, podla toho, kt krajina im v danom momente vyhovuje, pretoze tam maju uz zazemie a byvanie …. je to relativne jednoduche, lebo uz sa ide len z osobnymi vecami (aj ked lenivost niekedy vitazi a clovek ostane dlhsie ako planoval - nas pripad momentalne)
@valeria_h A kde sa ti pacilo najviac, ktora z tychto krajin ma podla teba naj zivot pre rodiny?
Poporiadku, vo svojom okoli poznam 4rodiny co sa odstahovali. Dve este zvazuju. My ostavame, dufam, ze deti pojdu studovat do zahranicia a uz tam ostanu. Co sa nas tyka, setrime si na penziu. Nespolieham sa na stat, este to by mi chybalo 🤣🥹
@kikushaa a kam teda išli?
@klementinka58 napííííš ktoré... určite nie som sama zvedavá😄
Top na zivot je miesto kde dokazes predat svoju pracu za maximalnu hodnotu. A tam je pes zakopany
Vela ludi predava rozny tovar (co vedia robit)
A takisto vela ludi povazuje za hodnotne uplne ine veci ( blizkost prirody, ruch metropole, kratku prac dobu, blizkost rodiny, ci vies rec)
Cize permutacie tychto faktorov vydu kazdemu uplne inak