Hladame do firmy cloveka. Doslo kopec ziadosti, tak sa nimi prehrnam. A natrafila som na spoluziacku zo zakladky. A dosli spomienky, ona a dve dievcata boli hrozne, vysmievali sa, robili zle, ponizovali, skratka sikanovali ostatnych, oni boli hviezdy. Nebola som s nou v kontakte roky, od strednej skoly, chodila do vedlajsej triedy ale vyhybala som sa jej a ona si ma nevsimala. Ja som jej teraz ziadost okamzite dala nabok aj ked zivotopis fajn, je mi jedno aka je teraz, nedokazala by som sa s nou stretavat v praci. Cloveka si vyberam ja. Mala by som byt jej sefka, mozno ani ona by to nezobrala keby ma uvidela na pohovore. Je mi z toho divne, ani som netusila ze to so mnou tak zamava po tych rokoch. Zakladnu skolu som uplne vytesnila. Ucitelky vedeli co robia a vobec to neriesili.
a vyriešiť potrebuješ teraz svoje svedomie že si to urobila, či ako?
to sa teraz spovedas? prepac, ale usla mi pointa :D nevidim otazku 🙂
a ved to je normalne ze si vyberas cloveka tak aby ti v time sadol
ci sa teraz chces pochvalit ze si mala navrch ? ak slo o to mala si ju pozvat na pohovor a potom vybrat ineho
ani sa ti nečudujem... ale tak mohla si ju pozvať na pohovor .... možno by si ostala prekvapená ako by sa ti pchala do zadku...😉
Tak si si teraz vykompenzovala staré krivdy. Uľavilo sa ti?
Tiež by som ju nevzala ja som veľmi tolerantný človek znesiem kadekoho ale mám takú jednu spolužiačku a tú by som tiež nevzala a úplne bez akýchkoľvek výčitiek
clovek zivotnymi skusenostami dozrieva. Mozno by sa teraz hanbila aka bola ako dieta a mrzelo by ju to. A ty by si mohla tiez vediet odpustit a tiez by si mohla byt uz vyzreta a neriesit blbosti, boli ste deti a mali vas dospeli usmernit.
Ano, aj my sme mali na zakladnej povysenecke baby. Aj chalanov, ktori sa nam dievcatam posmievali. A vies co? Jedneho som po 20 tich rokoch stretla a dokonca ma volal na kavu... Sme uz ini ludia ako sme boli ako deti...
Je ti z toho divne? Mohla si ju aspon na pohovor pozvat a vybrat niekoho ineho co sa ti bude viac pozdavat potom by si mala pocit že si bola fair ze si jej dala šancu. Teda ak ti je divne z tvojho rozhodnutia či je ti divne z traumy zo ZS? Ale ked uz si sa rozhodla tak kašli na to. Mala by si byt spokojna.
nie si povinna ju zavolat na pohovor a ani prijat...
Mala som podobnu skusenost. Moj spoluziak z VS sa ku mne hlasil. Ale my sme ho pozvali. Cely tim sme potom uznali ze ho neberieme lebo bol nesympaticky vsetkym, nielen mne 😂
Nerob si z toho tazku hlavu. Ved jednou z dolezitych ukazovatelov je aj to ze by mala zapadnut do timu, a ked sa nevies preniest nad minulostou, tak by sa ti s nou dobre nepracovalo. Viac sa nad tym nepozastavuj.
@0silvia0 nie každý ľahko odpustí...
@deti95060810 jasne, nie je to lahke... ale deti byvaju krute.
ja by som ju predsa len na ten pohovor pozvala, aby som si potvrdila svoju teoriu o nej....mala by som tak ciste svedomie... lebo teraz je to z tvojej strany odpis len na zaklade spomienok zo ZS, ono ked sa nad tym zamyslis na ZS ste boli deti a deti sa chovaju ako deti, su hlupe, konaju bez rozmyslu, neuvazene, byvaju zle, nedomyslia svoje konanie a jeho dosledky, co ty vies mozno ju zivot prefackal a sama si presla sikanou, a ak je nadalej tym frackom zo ZS aspon si si ju mohla na pohovore vychutnat...
Ja ti rozumiem.. Tiež mám v zuboch jednu babu, ktorá nebola ani moje priama spolužiačka z triedy.. Naproti tomu moja spolužiačka zo strednej, ktorá ma ohovárala, prezývku mi škaredú dala s pár ďaľšími- no tak s touto som sa pred dvoma rokmi po x rokoch stretla, náhodou bola na dovolenke, či predĺženom víkende blízko môjho bydliska, ozvala som sa jej. najprv som jej aj chcela trochu "vynadať"- len ju podpichnúť ohľadom toho, ale bola s priateľom a synom, tak sme len pokecali a bolo to fajn stretnutie.. Myslím, že karma dôjde na každého.
Možno sa táto baba tiež zmenila a ty by si možno zistila na pohovore, že sa do vášho tímu hodí a je šikovná.. To predsa nevieš. Je to ale tvoje rozhodnutie, na ktoré máš oprávnenie, takže nechápem, že sa tým zaoberáš.. Predsudky a zbytočné nespracované stavy z minulosti- to ako keď napr. ako dieťa mi priško zle z jahodového jogurtu. Odvtedy som jahodový jogurt nemohla ani vidieť. Po rokoch som povedala: dočerta, veď zato, že vtedy ten jogurt mi nesadol, nemusí byť zlý aj teraz, no nie? A zjedla som ho- mňam. Myslím, že s veľa vecami to tak my ľudia máme. Alebo môj muž..Neznáša hrušky, lebo mu tiež bolo zle z nej ako dieťaťu.. Smejem sa na tom. Prešlo totiž 40 rokov.
Dobre si urobila. Rob, co citis.
Ja by som známu ajo podriadenú nevzala, bez ohľadu na predošlé vzťahy. Profesionálne vzťahy sa lepšie budujú, ak sú ľudia cudzí.
Ak by si ju vzala, ešte by ta mihol niekto obviniť, že to má po známosti.
Tiež si myslím že si dobre urobila....ešte si ju mohla aj zavolať na pohovor a neprijať, prípadne prijať a počas skúš.doby povedať dovi🙂 Nikto by do vlastnej firmy nezobral niekoho koho nemá rád....
Hm ja by som ju zavolala na pohovor 🙂) len tak, zo srandy, ze caukoo
Karma je zdarma. A v tomto prípade ju dobehla ☺️ Keď si máš vyberať človeka ty tak si vyberaj.
Dobre si spravila,mas pravo si vybrat,nie je jedina co ma fajn zivotopis
Mala som podobnú skúsenosť ale zo strednej. Ale potešilo by ma keby som bola na tvojom mieste,chcela by som jej dať pocítiť aké to bolo... Takéto spomienky ubližujú a bolia dlho
Za mňa totálne detinské a neprofesionálne správanie. Ak spĺňala kritériá (vzdelanie, prax, skúsenosti...), tak si si akurát tak pomastila svoje ego. Vyradiť vhodnú kandidátku z pohovoru lebo ako decko bola mrcha a nekamarátili ste sa? Prepáč, ale nie si pre mňa osoba na správnom mieste (pracovne).
Ale tak snáď máš srdiečko na mieste a si na seba hrdá, ako si sa jej pomstila 👌
Predstavte si ze sa v skolo budu sikanovat dvaja ludia navzajom a z jedneho sa stane policajt alebo starosta a potom co by bolo? Daval by byvalemu agresorovi stale pokuty ci ako?
Vies co,dobre si urobila.Absolutne nic si nevycitaj.
Urobila si správne nezaoberaj sa už tým
A...? Holt, ked mas moznost vyberat tak vyberaj a neries koho nechces. Vybavene.