Ahojte baby potrebujem poradit. S muzom sa stahujeme do bytu officialne 1.7. Moja praca je 28kilometrov daleko. Pracujem od 6 do 6. Momentalne ale predavam auto a v piatok si maju prist auto pozriet a ak ho vezmu zostanem bez auta. Mam moznost ist pracovat blizko nasho bytu co je 2,5 kilometra dalej.
Chcem dat v praci vypoved s tym ze by som chcela skoncit k 1.7 ale podla zakona mam 1 mesiac vypovednu dobu ( kvoli tomu ze je velka sanca ze k 1.u dostanem zmluvu v blizkosti bytu.
Preto moja otazka znie je alebo existuje nieco co mi umozni ukoncit v praci hned? Kolegovia mi vravia aby som udala dovod, ze nasledovanie zivotneho partnera prip. Ze nemam sa ako do prace dostat kedze by som musela vstavat najmenej o 3 a prestupovat na 3 autobusy ale este moznost jednoducho ze nepridem 3x do roboty a vyhodia ma.
Dakujem
ak neprídeš 3x vyhodia ta,ale! ty hrubo porušis pracovnú disciplínu a môžu ti tak siahnuť až na dvojmesačný priemerný zárobok. nerobila by som to aj preto,že vo výpovedi budeš mať uvedený paragraf hrubého porušenia disciplíny a to ti môže narobiť šarapatu pri ďalšom získavaní prac. pomeru..
najlepšie by bolo,keby si sa dohodla so šéfom a povedala mu na rovinu ako sa veci majú..
@ada309 ja sa im to budem snažiť vysvetliť lenže nastal ten problém že nemajú ľudí nemá kto robiť takže oni mi ten mesiac dajú odrobiť ja s tým problém nemám. Hlavný problém je v tomto že ja sa nemám AKO dostať do práce ( auto nebudem mať a aby som 3x prestupoval a vsatvala o 3 ráno aby som o 6 bola v práci je šialenosť)
@lillystranska tak im to jednoducho treba vysvetliť že nemáš ako prísť alebo nech ti požičajú auto teda alebo proste odídeš na PN proste na nich treba zatlačiť veď aj ty si len človek a keby sa ti to auto pokazí a nemáš na opravu tak čo ?? Musia to pochopit že si len človek a lietať si sa zatiaľ nenaučila.
@lillystranska jedine dohodou. Zo zakona je 2 mesacna vypovedna a zacina plynut od zaciatku nasledujuceho mesiaca, takze realne by si robila do konca augusta. PN sa neda, kedze chces nastupit do novej prace a porusenie pracovnej discipliny neodporucam..
@lillystranska dohodou a ak na to nepristupia skús im povedať svoju situáciu, vstávanie skoro ráno, prestupovanie atď..ak budú trvať, aby si ten mesiac ešte odrobila a ty nechceš, proste nepríd do práce a ako bolo spomenuté, dajú ti Acko a skončia s tebou pomer...
@bodkolienka81 2mesačná výpovedná lehota je ak vo firme pracuje viac ako rok...ak pracuje vo jedného roka ma mesačnú výpovednú lehotu
@lillystranska jedine dohodou so zamestnavatelom. Inak sa neda dat okamzita vypoved mimo skusobnej doby.
To je fakt vtipne čitateľ niektoré prispevky😂že nech ti dajú auto atď.... ako to uz čo musinrobit zamestnávatelia???? Poslať taxík? Tak si mala.auto predať o mesiac,alebo hold mesiac vstávať. Kebyže sa ti reálne auto pokazilo a nechcela by si dávať výpoveď,by si čo robila,zobrala.ocr na auto😂🤣. Kebyže je to naopak? Že ti chcú dať okamžitú výpoveď a ty nemáš druhú prácu? Páčilo by sa ti keby vymýšľali? Ja som za fair play. Takže ísť za zamestnávateľom a dohodnúť sa.
@maciatkolulu súhlasím, nezeniem sa bezhlavo niekam, keď viem aká situácia ma čaká...a s tým autom to je fakt na zamyslenie 😏
@lucecita Takze, preto lebo s tebou nemal zaujem zamestnavatel riešiť tak odporucas inym porušovat zákon? To,zety si nemala žiadny postih nemá žiadnu výpovednú lehotu a ani za radu sa to nedá považovať. Ak je predavačka alebo sa nejak podiela na trzbe firmy svojou pozíciou tak dokonca jej moze dat zamestnavatel k nahrade uslu trzbu ak napr.nebude mat kto pracovať....
Suhlasim s
@maciatkolulu
@candii
Normalne napisat z dovodu prestahovania sa x km dalej a dochadzka je nemozna.isto to pochopia tiez som tak ukoncovala p.p.a predtym som sla na pn lebo sa to nedalo hned a zaraz ale od urciteho dna az.
jaj, baby, rozculujete sa tu, ze vam na materskej nepredlzuju zmluvy, ze sa spravaju zle atd, a toto - ved je to to iste. len ako odrbat zamestnavatela ...
treba sa len snazit dohodnut. raz plati zakonnik prace, tak sa treba orientovat podla neho. inac riesit to dva tyzdne pred terminom??? dost nezodpovedne.
Skus sa v pondelok dohodnut s nadriadenym. Ak nebude vobec suhlasit, zrus predaj auta a budes este mesiac dochadzat. A hotovo.
Takto nemám problém si zohnať robotu ale chcem mať škótsky istotu ale chcem z tej práce odísť pretože zamestnávateľ nám pri každej hlúposti berie osobne a odmeny. Keď som si to zratala tak by som zarobila cca 480€ a ak by som chodila autom najmenej 100€ ide na benzín a treba samozrejme platiť byt čo predstavuje ďalšie financie takže cca mi zostane v ruke necelých 200€ s tých peňazí musím platiť dosť drahé lieky stravu keďže mám diétu + drogéria občas niečo na seba a takto nebudem mať nič a ani nič neusetrim. Preto to chcem riešiť takýmto sposobom
@ukulela není to nezodpovednosť ale mala som istú jednu robotu ale padlo to preto som s výpoveďou cakala
Vypovedou v tomto pripade pracovny pomer k 30.6. (pracovny pomer sa konci ku koncu mesiaca, nie k jeho zaciatku) nevies, kedze mas 1 mesacnu vypoved. Ostava ti len dohoda so zamestnavatelom.
A este k tej absencii -ano, mozes to urobit a mozno ta aj prepustia za hrube porusenie pracovnej discipliny, ale mysli na to, ze mozno niekedy v buducnosti budes potrebovat od terajsieho zamestnavatela pracovny posudok...
1 mesiac nie je tak dlho, sa divím, že mesiac menšieho komfortu ti stojí za takéto riešenia ako porušenie disciplíny, atď. Skús sa dohodnúť, ak nie, mesiac vydržíš
@lillystranska, aha. Takze radsej nepojdes do roboty a ked ti zamestnavatel nevyplati posledny mesiac (lebo hrube porusenie pracovnej doscipliny a zaluj ho ty, ak sa ti nepaci), tak uz budes bohata a stastna. Fakt, vyborny napad.
@lillystranska odporucam skusit dohodu, je to o ludoch, komunikacii... pripadne ten mesiac byvat u niekoho blizsie? Al vstavat skor? Mesiac sa da vydrzat cokolvek + budes urcite aj cerpat dovolenku. Ale skus to riesit s ochotou na tvojej strane, nie je dobre rozist sa v zlom...
@vroni neviem kde si vzala ze chcem porusit pracovnu disciplinu pytala som sa len preto ze ci baby s tym skusenost nemaju. Vacsina kolegov mi vravi ze ma zamestnavatel nepusti ze ten mesiac budem musiet odrobit lenze ako som spominala nemam sa ako dostat do prace lebo nemam sa tam ako dostat
@lillystranska prečo predavas auto, ked ho potrebujes? Nedá sa Ti od niekoho pozicat alebo niekde blizsie na ten mesiac byvat?
@lillystranska, nuz, ak ta zamestnavatel nepusti, tak do tej prace budes musiet chodit. Predat auto v situacii, ked mi hrozi, ze este mesiac budem musiet dochadzat je, velmi mierne povedane, nedomyslene. Svojvolne neprist nemozes, takze alebo sa so zamestnavatelom dohodnes alebo budes musiet mesiac dochadzat. Ina moznost neexistuje.
ved sa dohodni s tými, čo im auto predávaš či nemôžu počkať mesiac. Bud budeš chodiť na aute, stopom, na metle alebo dostaneš absenciu a môžeš mať z toho problémy...
@lillystranska v práci si skus dať Žiadosť o skončenie pracovného pomeru dohodou..uveď v žiadosti kedy chceš skončiť..uvidis aká bude odpoved alebo potom tri absencie alebo záväzne porusenienorscovnej disciplíny..to by ta vyhodili ihneď (teda mali by)
Ja sa fakt začínam dobre baviť. Vážený pán riaditeľ, prepáčte nemôžem prísť do práce, predala som auto😂
@maciatkolulu mne to vtipne nepride. Aj kebyze auto nepredam trebat sa 26 kilometrov do prace kde mi strhnu za kazdu blbost peniaze je tiez na zamyslenie.
Premyslam poziadat riaditela s novej roboty nech sa skontaktuje s mojim a dohodnu sa medzi sebou