Ahojte . Ja len že strašne nervy . Nestojí nepadá na tom svet . Ale lidl ma dve parkovacie miesta pre rodičov s deťmi . Zakaždým hovorím zakaždým tam parkujú bez deti proste bez hanby . Už som aj povedala a práve som dostala skoro po papuli. Proste nikomu nevadí že nakladáš dieťa do autosedacky skladať vyberáš kocar . Teraz tam bol chlap s dvomi ženskými a vysmial ma do papule a ešte mi aj skoro po papuli dal. Že on si bude parkovať kde chce . Len asi som sa chcela posťažovať môjho muža to vôbec netankuje ale potom nervuje keď nevie zložiť kocar či vybrať zo sedačky . Pekný zvyšok dňa ženy
A aký je problém zaparkovať niekde na konci kde budete mať voľné na boku? Miesta pre rodičov sú len aby sa nepovedalo, nikde nie je písané kto tam môže a nemôže parkovať.
Tiez ma to rozculuje, ked v nakupnych centrach parkuju na rodinych miestach mladi bez deti. Jedna vec je komfort vyberania deti zo sedaciek a druha bezpecnost najma pri detoch, co uz nie su v kociari, ale stale este male. Zvyknem sa ozvat, ale iba ak zhodnotim daneho cloveka, ze tento mi asi nevrazi.
Takí ľudia sú "naj". Ešte lepšie keď tam zaparkujú cez čiaru a obsadia dva takéto širšie miesta. Lebo oni "môžu".
Podľa mňa by tie značky pre rodičov mali byť nejako záväzné. Je lepšie keď deti nenechajú cez celé parkovisko a keď sa dajú normálne otvoriť dvere bez toho aby sa šofér obával, že poskriabe vedľajšie miesto. Normálne by som takých arogantných vodičov čo zaparkujú bez dieťaťa na mieste pre rodiny pokutovala.
@januska12323 taký, že si predstav, že máš 3 malé deti s ktorými sa potom musíš trepať pomedzi cuvajuce auta cez celé parkovisko. Vieš ako je ľahké v mŕtvom uhle trafiť dieťa?
Práve na parkoviskach sa stáva najviac takýchto nehôd.
Tiez nemam rada taketo arogantne kusy, ale rozmyslam, ci som niekedy v zivote parkovala na mieste pre rodiny s detmi. Asi ani nie, ani ked sme mali kocik. Vobec mi nerobi problem, ak parkujeme trochu dalej. V zivote by som sa s niekym nehadala o parkovacie miesto, ked mam o 5 metrov dalej ine, ktore je volne. Neverim, ze pri celom Lidli nebolo nic ine volne.
@lenkakravcova vy na parkovisku nemáte prechod pre chodcov alebo aspoň bok parkoviska kadiaľ ľudia vchádzajú? Za autami nechodím ani ja nie ešte s deťmi.
@januska12323 máš deti?
Skús ísť s troma deťmi na nákup. Máš len dve ruky. Ak jedno dieťa vybehne, tak čo dve menšie nechám tak?
Jasné že im vysvetľujem že prechod treba hľadať. Ale dieťa je dieťa. Keď budeš mať, pochopíš.
@lenkakravcova posli nakupit muza, alebo si objednaj nakup domov, alebo dve starsie nechaj doma s otcom a najmensie ber so sebou do obchodu 🙂
Predpokladam, ze si vedela, ze aj ked budes mat tri deti, tak stale budes mat len 2 ruky ;)
Tym neobhajujem soferov, ktori parkuju ako blbce, ale tiez nie je nikoho problem, kolko mas deti a ako si nakup zariadis ;)
My sme to riesili tak, ze pri presune po parkovisku sa starsie dieta muselo drzat kocika. Tych par metrov sa da zvladnut aj s neposednymi detmi.
supeeeer 👍😎 "posli nakupit muza, alebo si objednaj nakup domov, alebo dve starsie nechaj doma s otcom a najmensie ber so sebou do obchodu" SPRAVNE!!! urob všetko možné len nedajboh aby sa ľudia k sebe začali správať ohľaduplne 😡🙈 no kto to kedy videl... 🤣 na takýchto "maličkostiach" spoznáš výchovu, ľudí, národ. toto sa ti v Japonsku nestane 😉
@guudy a ked je niekto zťp? tiez ma vyhradene parkovacie miesta.... tak isto by mohol ten zťp radcej zostat doma a nakup si objednat, alebo poslat na nakup len svoju polovicku.... ludia miesto toho aby boli k sebe toleranti a rešpektovali par uuuplne jednoduchych pravidiel tak radcej budu vymyslat taketo koniny, ze sak sa zariad inak. tak ako z nejakého dovodu su tie miesta pre zťp tak su z nejakeho dovodu aj tie miesta pre rodiny s detmi. neni to o nicom inom ako o elementarnej slusnosti a respekte. bohuzial su medzi nami jedinci a aj stale budu, ktori si myslia ze im patri cely svet a tak to potom aj vyzera.....
Tiež nemám pochopenie ak sa na miesto pre rodiny postavia ľudia ktorý práve nemajú dieťa v aute.
Ešte mám ako také pochopenie ak sa tam postaví človek ktorý má veľké auto (napríklad taký RAM) a vidím že nemá možnosť zaparkovať inde na parkovisku. Prípadne vidím že dotyčný má iný problém pre ktorý tam parkuje (zlomená noha, starý rodičia s paličku....). Ale takáto situácia je skôr výnimočná a väčšinou tam stoja lenivci ktorým je veľa prejsť 10 krokov navyše.
U nás sú pred Lidlom vždy voľné miesta na konci parkoviska a mám len jedno dieťa takže to neriešim zastanem tam. Ale teda určite by som sa ozvala keby musím cez celé parkovisko ťahať 3-4 deti len preto že dotyčný je lenivý prejsť pár metrov navyše.
Raz som nevytiahla malú z jej strany kde mala autosedacku a rodinné plne bez detí auta, vyberala som ju z druhej strany ,,, odvtedy keď nie je volne na rodinnom už parkujem cez dve miesta a hotovo, názor druhých ma tam nezaujíma aspoň neotrieskam autá
@monnci2226 este raz, neobhajujem soferov, ktori parkuju neopravnene na vyhradenych miestach. A co ak budu obsadene vyhradene miesta opravnenymi sofermi? Vtedy matka/ztp nebude riesit, ze musi zaparkovat inde ako na vyhradenom mieste? Pisem, ze sa to da zariadit aj inak, ak viem, ze mam dve ruky a tri deti ;)
Ked raz ma niekto viac deti, musi pocitat aj s takymi situaciami, ci nie?
Len doplnim, ze som ten typ, co sa pokojne na ulici s cudzim aj pohada, ked ide o dodrziavanie pravidiel 🙂
V preklade, ja dodrziavam vzdy a vsade ;)
@guudy je rozdiel ak su miesta obsadene tymi pre ktorych su urcene a ak su obsadene tymi pre ktorych nie. ved aj teraz to autorka vyriesila tym ze zaparkovala inde. ale toto filozofovanie, ze co ak to bude takto, tak sa tiez budes musiet zariadit- je to nepriame schvaľovanie takehoto parkovania. ta situacia ktoru tu autorka opisuje je taka ze tam parkovali mladi ludia a este navyse boli na nu agresívni. nebolo to ze nemala kde zaparkovat, lebo miesta boli obsadene rodinami s detmi.
@guudy väčšinou chodíme všetci. Jasné že s takými situáciami rátam. Nežiadal nikoho aby mi dával pozor na deti. Ale keď vidím tabuľku parkovanie s deťmi a nemám deti so sebou, tak tam nezaparkujem ako blbec. 😀
@monnci2226 ako si si mohla vsimnut v mojom prispevku, reagovala som tuto na tetu kravcovu, ktora si pocitala deti a ruky ;)
A nie, nesnaz sa tu navodit dojem, ze nepriamo schvalujem neospravene parkovanie 🙂
Ale je proste fakt, ze ked mas deti ako maku, tak sa potykas v beznom zivote s roznymi prekazkami…napr velkost auta, ubytovanie na dovolenke a pod. Podla toho sa treba zariadit, aby to bolo bezpecne aj pre deti. Napr tym, ze kym nie su schopne bezpecne sa s matkou pohybovat po parkovisku, tak ich tam nebrat 🙂
Ja mam sice len jedno dieta, ale tiez to nenavidim. U nas donedavna neboli rampy pri lidli a psrkovali tam ludia z okolitych bytoviek a teda miesto nebolo. Miesto pre rodiny samozrejme obsadene ludmi ktori dieta nemali, alebo mali nejale 15 rocne (vsak co, aj to je decko, aj to tam moze stat 🤦🏼♀️). A teda prisla som, nasla volne miesto, vedla rovno na tej strane kde bolo vajicko bolo volne, zaparkovala, vybrala vajicko, nakupila, nuz a ked som prisla, nejaky atlet mi zaparkoval tak, ze som nedokazala otvorit dvere aby voslo dieta s vajcom… musela som okoloiducich ludi zastavit aby mi postrazili dieta kym vycuvam…
@guudy na toto vsetko co si vymenovala ti uplne kludne staci jedno dieta a hned sa potykas s tymito prekazkami.... nemusis ich mat ani ako maku
@monnci2226 och ano, lebo jedno dieta je problem chytit za ruku (teta kravcova uviedla, ze ma 2 ruky), aby nevybehlo, je problem zohnat izbu v hoteli a auto je bezne male pre rodinu s 1 dietatom. Heh, no pobavila si ;)
Ja nechápem týmto komentárom, či sa nedalo zaparkovať inde. A tomu dotyčnému sa nedalo zaparkovať inde? Keď sú nejaké pravidlá, tak ich treba aj dodržiavať. Čím ďalej viac arogantných a sebeckých ľudí chodí po svete.
@guudy vlastne ano, mas uplne pravdu ved na tom obrazku su vlastne dve deti, jedna mama a tuším aj otec a kocik..... neviem co sa kto opovazuje tam chcet parkovat len s jednym dietatom a uz vobec nechapem ze s tromi. tri deti nechat doma aj s tym tatom a mamca ked si chce nakupit nech si pekne parkuje na normalnom mieste a ide sama. tri deti aj tak nikdy v zivote nebudu socializovane lebo je to vsetko s nimi strasne komplikovane. radcej nech tie miesta sluzia dospievajucim 18+ s cerstvym vodicakom nech sa nemusia trapit pri parkovani, alebo nech sluzia ludom s mega drahymi autami, aby im nahodou niekto neskrkol dvere alebo len proste nech sluzia bars komu kto bude chcet, sak to je jedno.
@monnci2226 mna napr.rozculuje viac to ze ludia parkuju na vyhradenim mieste pre zťp a nemaju vylozeny parkovaci preukaz.to je totalna cista bezocivost.ako moze mat niekto svedomie tam zaparkovat.
@monnci2226 daj si xanax a laskavo neprekrucuj moje slova 🙂
@malinovka333 uplne suhlasim. ak je niekto schopny zaparkovat tu, nemozme sa cudovat ze je schopny zaparkovat aj na inom vyhradenom mieste pre niekoho ineho. slusny clovek pre ktoreho to miesto nie je tam proste nezaparkuje. a uz vobec sa nebude potom rozkrikovat. ziadny respekt, tolerancia, slusnost....
@malinovka333 ja som nedávno len nechápavo pozerala pri nových bytovkách ako vyriešili parkovisko, krásne vyznačili parkovacie miesta pre vozičkárov, len cez ten klasický obrubník budú musieť na vozíku asi preletieť
@guudy rozkaz! 🫡
Ved ked ti to az tak vadi volaj mestsku policiu, pridu, daju pokutu.
Ja sa tiez rozculujem, ale neriesim.. lebo radsej miniem energiu na nieco dolezitejsie... Debilom proste nevysvetlis, kazdy si mysli, ze moze lebo predsa ma na to svoj konkretny vysokodolezity dovod. Ludia co sa ohradia su za hysterky, nechapu a este su za hnusnych udavacov...ti co porusuju pravidla su predsa nevinne obete... co ti poviem... fakt to za to nestoji!
@guudy ups, nasla som len lexaurin tak snad nevadi 😉
Ma vas lidl tak malo parkovacich miest ze sa neda zaparkovat inde aby ste nali volno zo strany kde su autosedacky? A kocar nevyberate z kufra?