Ahojte, prosím máte skúsenosť, alebo viete či ma napr. do Pepca, alebo Dračika pustia so psom na vodítku? Niektoré obchody v OC máme obskúšané, ale v týchto sme ešte neboli a dnes tam potrebujeme ísť.
Ďakujem
Na každom obchode sú piktogramy,kde je co zakázané.Na väčšine obchodov je aj preskrtnuty pes.Vsetci snáď vieme,čo to znamená
Podľa mňa záleží aký je to pes a čo tam bude práve za predavačky.
@elenka74 mohli ste napísať sťažnosť, ak by ste chceli...OC Bory Mall je dog friendly, mali o tom kampaň
Ale ja by som to nerobila, vo všeobecnosti sa mi potvrdzuje, že čím "jednoduchšia" prevádzka, tým viac spuatičnícky sú
Nikto tu nepíše o nesocializovaných Dunčíkoch z dvora. Ale vychovaný a socializovaný pes navyknutý na takéto aktivity vaši iba hlúpym ľuďom.
ach, kedy už pochopia, že človek ak ide so psom, tak to nie je pes z reťaze na dvore, ale vychovaný domáci maznáčilk. V tom to tak zaostávame za inými krajinami. A eštenepochodpím zákaz typu - do 15 kg áno, nad 15 kg nie. V čom je rozdiel? Väčšinou sú tie väčšie psi socializovanejšie, kľudnejšie ako tie malé. A teraz k otázke: závisí od OC .
Ja zase celkom nechapem naco beriete psa do obchodov?To je nutne v ramci prechadzky?Ani jemu tam neni prijemne,tolko roznych pachov,ludi atd co musi zvladnut a krotit sa.Neni mu lepsie na luke,ci v parku sa vyblaznit?Ja som za to aby ludske altivity ako je aj nakupovanie ostali ludom.Pes na tu dobu co nakupujete zvladne zostat doma,tak ako je doma ked ste v praci.
Apropo,mam psa,macku a aj kopec inych zvieratok doma,mam ich rada,staram sa o ne a venujem sa im,ale nemam potrebu ich so sebou vlacit vsade 🤷🏻♀️
Nie kazdemu je po chuti pes v obchode, my mame byt tolerantni, ale majitelia psov casto nie su. Mne sa bridi aj restauracia kde dovolia vedla pri stolr psa. A tiez casto idem po chodniku a majitelia maju velkych psov na dlhej vodzke, chapem, ze trn pes mozno neublizi, ale to ja nemusim vediet a mozem mat strach. Tolreancia, ano, ale z oboch stran.
@dorothee tak si predstav, ze ides napr so psom od svokry a cestujes potom o 70km dalej, ides nieco nakupit, vybavit. Ja neviem, v Rakusku mi psa v obchode ( mimo potravin) nikto neriesil ako problem. Nas pes bol zvyknuty na ten spolocensky zivot, pre neho to bolo prirodzene, poznal to cely zivot. Ist metrom, autom, vlakom, nakupy, navstevy.
@dorothee tak keď máte doma psíka iste viete, že je treba aj socializácia. Psa nosíme odmalička všade so sebou, aby bol socializovaný, ak máte výstavného tak viete tiež, že je to nutné kvôli výstavám, aby bol zvyknutý na ruch. Do práce nechodím, takže psy sami doma nebývajú a keď mám možnosť snažím sa ich brať kam sa dá 🙂
@venom19 mne zase vadia reštaurácie kde je zákaz so psom 💁🏻 100 ľudí 100 chutí. Ale zasa vadia mi presne aj majitelia psov ktorí nevedia ako sa majú správať v spoločnosti a čo je vhodné zo psom a čo nie. Je samozrejmé, že keď idem po ulici, tak si psa chytím pri seba, aby nešiel blízko niekoho iného a pod
@kiki68 v žiadnej vyspelej krajine to neriešia.
Čím spristejší národ - tým horší vztah k slabším (deti, zvieratá, seniori, chorí)
Veď čo čakáme od národa, kde je normálne dávať deťom pár výchovných...kde sa za normálne považuje ti, že si chlap aspoň raz týždenne poriadne vypije, kde sú ženy ekonomicky závislé od partnerov... nečakajme, že pre niekoho byde normálne mať ku psom iný vzťah ako taký, že patrí na dvor.
@nyusika to je naozaj fakt, bo tu to neriesime. Ani nevidim dovod nejak riesit socializovaneho psa, co je 5 minut v obchode. Ten pes vacsinou nic nerobi, na rozdiel od ludi, co vedia prehadzat vsetko mozne horom spodom ( jedna pani mi hadzala vesiaky po obchode), potom sa usmiala a isla dalej s dvoma nohavicami v ruke 😂🙈🙈 zlaty pes, co Ti poviem… 🙈
@kittyna5 a cez net sa nedá objednať: Isto bude aj väčší výber ako v kamennom obchode. Takéto sú super: https://www.google.com/search?q=giant+puzzle+fl...
@kittyna5 Do Pepca nepustia