Všimli ste si veľa migrantov?

4. nov 2022

Ahojte, aj vy ste si všimli v mestách veľa migrantov, či len mne sa to zdá? Mesto na západe SK. V Tescu, veľkom nákupnom centre, na uliciach.. Celé rodinky, cuzdokrajne hovoriaci, plné košíky a tašky nákupov..

janai1
4. nov 2022

Áno, v Kútoch je to katastrofa ale teda nie ako ty píšeš na nákupoch ale im tam postavili stany na parkovisku

nique
4. nov 2022

A v com presne je problem?

januska12323
4. nov 2022

Ak nakupujú tak sú na tom ešte dobre.

anjelicek26
4. nov 2022

Plne kosiky maju aj domaci 🙄 Na Slovensku bolo dlhe, predlhe roky "mono" kultura, vsetko len domaci, ziadne velke pristahovalectvo, teraz sa to zmenilo... je to normalny proces, ze ludia migruju, desat-sto-tisicrocia... je to aj vyzva a aj prinos pre danu krajinu...zavisi, ako sa s tym krajina popasuje a ako otvoreny a ochotny su ludia ich prijat a zaradit do spolocnosti... deti maju v triede (Nemecko) 1/4 deti s povodom inde... nikto sa nad tym nepozastavuje, vsetky deti su predsa rovnake... ich rodicia tu pracuju, odvadzaju dane a ano vozia aj tie plne nakupne voziky domov...

evica17
4. nov 2022

Ja len Ukrajincov ,ale to už aj pred vojnou boli u nás a pracovali alebo študovali. A pokiaľ su slušní tak nevidím problém. Veď aj Slováci migrujú kde kade ,a keď príde ňu SVK niektorí tak už je problém ?

autor
4. nov 2022

@nique nie je problém, len sa mi to zdalo zvláštne, zdá. Ja si ešte kabelku držim tesnejšie pri sebe v obchode, takých dvoch mládencov som stretala, a potom aha, pozerám čo majú vo vozíku.. Alebo išli sme so synom na prechádzku do lesa pri hranici, a tam v jarku spacie vaky, bunda na strome..

zmrzlinka2021
4. nov 2022

A pri slovakoch si nedržis kabelku tesnejšie?

ckocka
4. nov 2022

Volá sa to xenofóbia a dá sa to liečiť. Niekedy.

owecka
4. nov 2022

Vidim denne migrantov aj ja. Ciernych, zltych, bielych. Ešte ufoncov som nevidela😅😅😅 a tu kabelku si drz, moze ju ukradnut aj "biely"🙄🙄🙄

zmrzlinka2021
4. nov 2022

@anjelicek26 žiaľ na Slovensku je národný šport zadubenost, strašenie a odmietanie inakosti. Mnohí ľudia v živote necestovala, nič nevideli a su odchovaní na nenávisti k tomu, čo nepoznajú. Boja sa, pretože o sebe pochybujú a nemajú vlastnú identitu

zmrzlinka2021
4. nov 2022

@owecka bieli Slováci nekradnúť, viď doktor Fico 😂

owecka
4. nov 2022

@zmrzlinka2021 🤣🤣🤣 ten mal ist uz davno do Leopoldova, tam totiz patri...

zobaka
4. nov 2022

Vychod - vzhladovo vela Indov, najma zien, ale moderne oblecene, v pohode dievcata, potom akokeby Pakistanci no a najviac na kazdom rohu Ukrajinci

nique
4. nov 2022

Anonym, Ty si kolko krajin sveta precestovala?
Inak, skor Ta okradne Europan ako Arab. Ti maju totiz za kradez prisne tresty.
Ja osobne by som sa viac bala ludi ako Plackova.

20erika07
4. nov 2022

Ja take napr absolutne nevnimam a uz vobec nie v obchode. Na nakup idem nakupit, nic ine ma nezaujima . To iste aj na ine miesta ked idem, nevnimam ludi, ani znamych nie to este neznamych 😁 pokial nie je niekde nasilie alebo nieco zle, nepozastavujem sa

pink_lady
4. nov 2022

@anjelicek26 ona asi myslí tych co zádržia na hraniciach SK - CZ

a teda je toho dost, chodíme často cez HP Drietoma a viac krát tam mali odchytenych skupinky snedych muzov v roznom věku. Takze ano vsimam si to, no bohuzial Moze za to nasa vlada ktora nereflektovala n1a poziadavky ceska aby trochu viac sme strazili hranice...🤷 hovorilo sa o tom dlho před zavedenim kontrol preto to je takto , ako to je, bohuzial len sa tu budu kopit - dalej sa nedostanu a tito tu sotva budu robit. S normalne zaclenenymi utecencami problem nemam, pokial sa spravaju slusne

pink_lady
4. nov 2022

Autorka inak preto co píšeš už tolko nechodíme do lesa tam kde sme často chodili popri hranici...nemam fakt vidime co sa tu mota popri hraniciach a atretnut taku tllupu v lese, bála by som sa. Oni teraz využívají hlavne zelenu hranicu

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nikpa
4. nov 2022

Bohužiaľ, Slovač bude trpieť xenofóbiou ešte asi dlho... Smutné

autor
4. nov 2022

@pink_lady ano, pri Drietome

savanna
4. nov 2022

A ty si akoze posledny rok prespala a nezachytila si, ze je vojna a ludia utekaju? 😀 Ano, je tu vela migrantov, ja si hovorim, chvalabohu, mozno sa tu trochu premiesa krv, roziri genofond a ludia budu menej zadubeni.

autor
4. nov 2022

Pointa s kabelkou bola v tom, že som zbadala tmavších chlapcov cca 20 rokov a keď som videla kopcom plný košík alkoholu, drahých jogurtov..tak som si pomyslela, aha tak tí kradnúť nebudú.. a bola som v zopár krajinách európy, afriky, ázie, s. a strednej ameriky.. a hovorím o tomto konkrétnom meste kde som si za 35r nevšimla toľko cudzokrajných ľudí.. a mohli by teda prísť turci, tí sa mi ako chlapi výzorovo veľmi páčia 🙂😀

miskakyska
4. nov 2022

Celé rodiny ani nie..iba skupiny chlapov z Maroka /bavili sa medzi sebou/ bez batožiny.. nástupište Žilina

xsandrax
4. nov 2022

Videla som videá, ale toto nie sú utečenci z Ukrajiny, ale nelegálni migranti, ktorí boli natlačení v tom aute, ktoré sa pokazilo. Samozrejme musíme im pomôcť, ale treba aj strážiť hranice

xsandrax
4. nov 2022
artificiallife
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
artificiallife
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
artificiallife
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
artificiallife
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
xsandrax
4. nov 2022

@artificiallife dať im najesť a napiť je samozrejmosť. Ohľadne pomoci nemám na mysli, že si ich idem k sebe domov ubytovať...

ckocka
4. nov 2022

@artificiallife Nočné pnutie?