Venované mamičkám chlapčekov

10. júl 2022

Maminky chlapcov, prosím o chvíľku pozornosti.

Neberte to v zlom, ale ako vychovávate svojich chlapčekov? Mám doma dievčatko, minule prišla s tým, že sa bojí ísť na wc, lebo ju tam niekto zabije. Pýtam sa jej, od koho to má tak povedala meno spolužiaka. Konzultovala som to s učiteľkou a naozaj je taký a slovami ohrozuje a straší deti. Prešlo to. Ďalší rok sa hrala a počúvam, čo hovorí a tam slová typu - upečiem ťa, zabijem ťa... Pýtam sa, od koho to má, povedala meno iného spolužiaka. Vraj v škôlke neskutočne vystrája a sú na neho nenormálne sťažnosti. (rozprávali sme aj s maminou v šatni, že šikanuje jej dcéru kvôli váhe jej matky a otca).

Pýtam sa teda, čo im dovolíte hrať na pc (mobil, tablet, PlayStation) alebo čo im dovolíte pozerávať okrem rozprávok, keď púšťajú takéto slová? Ako sa hovorí, v každom človeku drieme kúsok vraha a každý je schopný ublížiť, ak mu povolia nervy. Toto tým deťom dláždite cestu do veľkej riti akurát. Snažím sa svoju dcéru vychovávať slušne, slovo zabiť nepoužívame ani v súvislosti s hmyzom a tam príde od kamarátov a zabíjala by všetko okolo seba. Má dovolené maximálne TV jojko, lala TV a sem tam pustím rozprávky z YouTube na TV ale tam som a viem, čo púšťam. Nemá skadiaľ mať také výrazy.
Rada by som bola za objasnenie, prečo sa také veci dejú už v takom útlom veku.
(nejdem urážať, ani kritizovať výchovu, len nechcem aby sa stávali také veci. Sú to deti, nech si užívajú detstvo).

hilda08
10. júl 2022

Podla mna to je spôsobené detstvom v “tieni televízora” proste aj ked to dieta nepozerá niektore rodiny maju telku nonstop zapnutú a ono to vsetko nasáva a prijíma…a hranie sa..no najľahšie je zapnúť daku hru a pokoj pre rodiča

karhu
10. júl 2022

beata_k
10. júl 2022

No bo vsetky dievcatka su anjelici 🤦🏼‍♀️

karhu
10. júl 2022

@beata_k pssssst, neprezrad to autorke😅

autor
10. júl 2022

@hilda08 práveže u nás ide TV minimálne a naozaj si dávam pozor co pred deťmi hovorím a púšťam a toto ma úplne dostalo

beata_k
10. júl 2022

@karhu ok 😄

andreagartnerova
10. júl 2022

Mám syna a tiež chodí zo škôlky s rôznymi slovami a doma také nepoužívame, nehrá hry, pozrie rozprávky, žiadne bojové. Mám pocit, že je to od výchovy a nie, či je to chlapec, kľudne aj dievča môže byť také.

autor
10. júl 2022

@beata_k nehovorím ze sú anjeli ale snažím sa dieťa vychovavat v mierumilovnom prostredí a toto je cez u dieťaťa používať takéto frázy

autor
10. júl 2022

@andreagartnerova hovorím z nášho prípadu 😅 vždy keď bol problém bol za tým zrovna chlapec. A sikane by som sa chcela vyhnúť nakoľko sama som bola šikanovana dlhé roky a učitelia pred tým zatvárali oči ze sak o nič nejde

beata_k
10. júl 2022

A co to ma spolocne s pohlavim dietata? Mi vysvetli prosim ta.

nikpa
10. júl 2022

Takže takáto zlá výchova a nevhodné chovanie sa týka len chlapcov, dievčatá takéto byť nemôžu, áno? Lebo ,, zlí a nevychovani,, môžu byť len chlapci 🤦 Si zaujatá a mimo.

autor
10. júl 2022

@beata_k no vždy keď som to riešila v škôlke mala to od chlapca

autor
10. júl 2022

@nikpa hovorím o našom konkrétnom prípade. 🙈

nikpa
10. júl 2022

Aj ja. Hovorím že si zaujatá. Máš dievča a automaticky si myslíš, že dievčatá sú lepšie.

autor
10. júl 2022

@nikpa takže je v poriadku ano? Sikanovat a používať takéto frázy.. Je normálne keď rodičia doma toto hovoria pred deťmi alebo kde inde to tie deti počuli? Čiže riešim sprostosť vlastne áno?

elizabet173
10. júl 2022

keď hovoríš o konkrétnom prípade, prečo takýto názov témy? Venované mamičkám chlapčekov? Len tak na okraj, aj v rozprávke O medovníkovom domčeku deti ježibabu upečú. Nie, nie je to v poriadku používať takéto frázy, ale zase by som sa z toho ani nerútila

hilda08
10. júl 2022

Môjho chlapca v skolke šikanuje dievča, len za to ze je maly( je najnižší v triede)..riesila som to s nimi dievčatko pri maminke plakalo ze moj syn si vymýšľa..ked odchádzali otočila sa a vyplazila na nas jazyk…takze tak😀

nikpa
10. júl 2022

Nie, nič také som nepovedala. Nie je to v poriadku, také chovanie. Ale útočis tu na jedno pohlavie detí, už z nadpisu je to cítiť

beata_k
10. júl 2022

By som ti niektore diebcatka/anjelikov ukazala na uhrisku. Jak sa za vlasy tahaju.
A zeny ako ty ucia svoje dievcata, ze muzi su len agresivni idioti. Akoze smutno mi je z takych mam ako si ty. Jeden pripad a vsetkych chlapcekov si odsudila. No dakujem ti pekne za taku vychovu co davas dcerke.

nikpa
10. júl 2022

@hilda08 presne taku skúsenost máme aj my 😄 ale preto nepoviem, že dievčatá sú prefíkane a falošné. No keď pozorujem deti na ihrisku, práve dievčatá sú tie neposlušnejsie. Chlapci zase viac vymýšľajú

autor
10. júl 2022

@beata_k nebol to jeden chlapec ale traja nezávislí.. 😐 Nechcela som súdiť nikoho to ani náhodou len mi rozum neberie skadiaľ deti majú také veci

beata_k
10. júl 2022

Ries si to s ich matkami a nie s vseobecne, ze chlapci su stelesnene zlo.

kayyaa
10. júl 2022

Prepis si nazov temy..moju dceru sikanovala spoluziacka...aj mamicky dievcatiek maju problemy s vychovou🤷‍♀️

autor
10. júl 2022

@beata_k 🏳️ mier. Už sa človek nemôže pýtať hneď aby sa doňho každý nepustil.

beata_k
10. júl 2022

"Dik" za taku nevestu ako bude tvoje dcera. Sudiac podla toho ako si ich vsetkych do jedneho vreca hodila.

lenkakravcova
10. júl 2022

Mám aj dcéru aj chlapca a výstrajaju rovnako.
Slová zabil, zabijem mohli pochytit kľudne aj z rozpravok: o kozliatkach, o 3 prasiatkach, o medovníkové chalupke, o červenej ciapocke, všade tam niekto niekoho (aspoň chvíľkovo) zožerie alebo zabije.

Co sa týka knkretneho dieťaťa, ktoré sikanuje iné, treba to riešiť priamo na mieste, teda v MŠ alebo škole. Zbytočne sa tu budeš rozculovat.

A inak napr môj syn nezvykne ani také hovoriť ale pravidelne sa so spolužiakmi ohadzuju pieskom. Už som mu to toľko krát vysvetľovala, že to robiť nemajú, ale stále niekto hodí prvý a on sa pripojí a potom príde domov s vlasmi plnými piesku. Myslela som si, že dcéra bude iná, no ta keď to videla na ihrisku, tak sa pripojila tiež do piesočnej ohadzovacky. 🙈😀 Takže si nejaké ilúzie o pohlaviach nerob.

beata_k
10. júl 2022

Chod niekam aj s tou temou...

autor
10. júl 2022

@kayyaa názov témy vie prepísať len admin 🙈 neviem okolo mojej dcéry je x dievčat a sú sudrzne co až učiteľka povedala ze sa to nestáva tak často aby si všetky rozumeli. Nejaký Mišo ich tam bije a sikanuje ale s tým nevedia rady ani učiteľky ani rodičia. Ťahá ich za vlasy sťahuje im sukne berie im hračky 🙈🙄 keď po nich poobede prídeme zborovo začnú žalovať aký dnes bol Mišo 😅

autor
10. júl 2022

@beata_k no diki za chlapcov takých matiek ako sú tu že hneď sa vrhnú na človeka co ma iný názor a budú si presadzovať svoje

martinka13
10. júl 2022

Pohlavie dieťaťa je irelevantné. Dieťa sa správa podľa toho, ako je vychovávané . Či chlapec, či dievča.