Čo si o tom myslíte? Momentálne to hrozí jednému psovi mojej babky. Ostal na dome, ktorý sa bude prerábať asi rok. Je na dvore, má tam aj svoju búdu atď... Ale že sa tam o neho nemá kto postarať, čiže ho chcú dať utratiť. Inak je to zdravý pes, vie vychytať hady, krtkov, atď... len šteká v noci po zvieratách (ježkov atď) ak je pustený, tak ho zatvárajú na noc. Lenže ho nemá ísť kto zavrieť, takže ho chcú dať utratiť a je s ním celková starosť.
Babka už dala utratiť 2 mačky, keď šla na byt, tiež zdravé, lebo by ich tam nemala kde mať.
Myslíte si, že je to normálne alebo len ja som precitlivelá, že mi je ľúto tých zvierat.
Dá sa niečo robiť?
toto vobec nepokladam za normalne
boze, keby aspon hladala tym mackam domov, poprosila o pomoc nejake zdruzenie (ano, viem,ze nestihaju, maju toho vela, je to hrozne, ale aspon lokusit sa). pre mna je zviera clen rodiny.... utratit... no ja si to vobec neviem predstavit
Nie je to normalne. Normalny veterinar by ani nemal utratit zdrave zviera. Psa sa treba ujat alebo mu najst novy domov a hlavne dozriet aj na to, aby si babka ani do buducna nezaobstarala ziadne dalsie zviera...
Ved si toho psika vezmi ked ti ho je luto
Nie je to normálne. Očividne pre ňu tie zvieratá neboli živé bytosti, ale iba veci.
Dúfam, že babka už nikdy nebude mať žiadne zviera, ani rybu.
@gejb neviete o nejakej FB skupine?
https://m.facebook.com/pesvnudzi
Napr. Tak isto skús priamo v skupine danej obce/mesta..
😰 To nemyslíš vážne!!!! Určite nech ho skúsia darovať, snáď sa nájde dobrý človek, čo sa o psíka postará. A to o tých mačičkách som ani nemala čítať! Ako toto môže niekto urobiť?!
Opýtaj sa babky, čo s ňou, keď sa o ňu nebude mať kto postarať 😁
Len chorá hlava dá utratiť zdravé zviera. To si o tom myslím.
A aj veterinárovi čo to urobí by som "ruky odťala"
@jana_eyre_2 poslala som im mail. Tak uvidím
Nie, nie je to normálne a ani nenapíšem o tom človeku, ktorý to chce urobiť, čo si o ňom myslím. Psíkovi treba pohľadať nový domov, pes nie je vec,že ho len tak ľahko niekto vyhodí.
na fb je milion skupín.. skúste podľa toho, kde bývate. Skúste osloviť SAOZ. https://sk-sk.facebook.com/saoz.sk/events
@anonymanonym tak si zober ty toho psa.Nechces sa ho ujat,?mala by si.
Tak ho dajte do utulku,mozno si bo niekto vezme a ty si ho preco nemozes zobrat alebo sa o nebo starat?Ak si precitlivena tak pomoz mu ,vezmi si ho ale o sa staraj onho.
Utratiť zdravé zviera je trestný čin, pes už nie je vec ale spoločenský tvor. Odporúčam ti kontaktovať najbližší útulok, oni pomôžu s hľadaním nového domova.
@elmivelmi ja nemôžem, my bývame na byte. On je naučený na dome/ dvore chápete 😭 ale urobila som už na Bazoši inzerát tak uvidím
Nahod inzerat kde sa len da. Daj si sama nejaku hranicu, napr. do 50 km od tvojho mesta, ze si ochotna aj doviest ho, ak by s tym mal kupujuci problem. Zvysis tak dosah inzeratu.
no ved daj inzerat alebo daj ho do utulku.A nemozes ho chodit vencit krmit a zatvarat?Ved ak ste v jednej dedine mozno by sa dalo.
Nie je to normálne, oslov útulky pofot, daj na fb... chudáčik.
Ale babky to tak kedysi robievam, na dedinách macence psíky, bežne po narodení zobrali hneď q utopili a tak. Strasne. Pamatam sa ako mam to neznášala vždy, keď sme sa presťahovali medzi takýchto ľudí...
A inak to ze je naučený na dvor neznamená ze sa rad nenaučí na byt, lepšie ako injekcia. Ešte môže byť rád za pozornosť.
@elmivelmi môžem to skúsiť ak sa nikto nenájde. Problém je, že v septembri odchádzam do zahraničia.
Ono by stačil, keby si ju niekto zobral tak na pol roka/ rok, kým sa ten dom neprerobí. Lebo moja sestra s mužom si ju chceli nechať. Ale teraz sa o ňu nemá kto postarať a je tam sám 😭
tak uvidis,mozno sa niekto najde a kolko ma oes m nemas foto?
Tak sestra s mužom nech si ho vezmú k sebe.
Normalne to nie je, ale v prvom rade by sa mala postarat rodina tej pani… dedicstvo po nej bude kazdemu dobre, tak nech preberu aj zavazky…ci ju tiez daju utratit, ked zacne byt na obtiaz??
Miesto ohovarania nieco urob - zober psa k sebe, hladaj mu aktivne novy domov… pises, ze dom sa bude prerabat, takze realne tam niekto bude pritomny, niekto za tu prerabku bude platit,skus sa s nimi dohodnut na starostlivosti o psa, chodievaj ho krmit atd.
je zlata, neboj sa, najdes jej novy domov
Nie je to normálne. Načo tie mačky mala keď ich pri prvom probléme zabila. Babku treba dať do domova aby videla ako je to keď sa na ňu vlastní vykašlú. A pes to ani nehovorím.
Môžeš mu skusit hladat novy domov. Sprav mu pekne fotky a zverejni inzerát na FB a Bazosi.