Nezdá sa vám ze v poslednej dobe je vela naozaj tučných ľudí? V poslednej minúte dobe som si to začala nejako všímať a skoro každý nau líci ma nadváhu (ci už väčšiu alebo menšiu) vrátane detí. Neviem prečo mi to tak začalo udiera do očí. Myslíte že sme celko pribratejsi alebo som sa nejako mentálne na to zamerala?
P. S. Len tak pre zaujímavosť mam 170 cm a 60 kilo, čože najchodsia nie som.ale sú to skôr svaly keďže pravidelne cvičím.
To sú problémy...
Ja v poslednom čase vidím viac gramatických chýb.
Autorka: Mňa skôr trápi to, čo majú ľudia v hlave. Aj ty sa skús upriamiť na toto a začni od seba. A zameraj sa na zdokonalenie pravopisu.
Neviem mne sa nezda .Ked som chodila na zakladnu tak sme mali 1 v triede obeznu zostala tak doteraz ani jej mama nie je chuda .Niekedy mi to pripada ako keby je to geneticky dane .Sestrin syn uz ako 5kg sa narodil teraz ma 13 a co myslis ostalo mu to inak je velmi aktivny nesedi za pc napriklad .Ja zijem v NL a niektore cernosky ked su baculate sa mi zda ze oni sa narocky tak vypasaju mat velky zadok a velke prsia vlaatne taka sexiobrica 😂A je tiez rozdiel mat nadvahu a byt obrasteny sadlom .
V nedávnej dobe taká istá téma, takisto anonym a myslím že jeden a ten istý človek
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/pribrali-ludia/
Skús sa viac zamerať na seba. Na sebarozvoj. Popracuj napríklad na gramatike, to bude osožnejšie. Držím palce!
Off topic, mne sa zdá, že pribúdajú ľudia, ktori neovládajú základy gramatiky, ehm tuční ľudia
Obezita je obrovský celosvetový problém, keďže sa k nej pridružujú mnohé iné zdravotné problémy a to číslo ľudí, ktorí ňou trpia naozaj narastá, nedávno som zachytila číslo 25% Slovákov a nevidím nič zlé na tom o tomto probléme hovoriť (aspoň takto som to pochopila, keď hovoríš o "naozaj tučných ľuďoch"... na druhej strane, ja si neobzerám okoloidúcich, takže to priamo nepozorujem, čiže aj na tom, že si sa na to viac zamerala niečo bude ...
Však to nie je ich vina, ako vraví reklama. Ako pozerám, tak si sa musela hneď obhájiť, že ty cvičíš. A keď už tak, tak sú to tuční ľudia, nie tučný ľudia
Asi to bude len tým, že na to zameriavaš pozornosť.
Mozno sa mylim, ale osobne si myslim, ze taketo veci ma potrebu rozoberat clovek, ktory nie je spokojny so svojim vyzorom a takto si skusa zvysovat svoje sebavedomie 🤷 resp. neviem si predstavit iny dovod preco sa nad postavou inych niekto velmi zamysla...mne je to napr. uplne jedno kto ma aku postavu, hlavne ak sa jedna o cudzich ludi.
Helena Růžičková 😀 áno je to tak a ako už aj jedna diskutujúca uviedla, ľudia sa stravujú rýchlo, samé polotovary, pridala sa pohodlnosť, už sa nerobí na poliach ale v kanceláriach, už aj na kratšie vzdialenosti chodia autami, kadejaké robotické vysávače, umývačky riadu, sušičky, veľa vecí urobia stroje. Veľmi sa spohodlnelo.
@barbora0308 vystihla si to
@barbora0308 👍👍👍👍 presne si to vystihla.
Väčšinou sa zaoberajú životom cudzích ľudí nespokojné, nevyrovnané jedince. Autorka sleduje život na ulici kvôli tomu, lebo niečo v jej živote nie je v poriadku.
Ďakujeme anonym, že si sa prišla pochváliť, že pravidelne cvičíš 🤦🏼♀️😂.
Ja si však všímam, že v poslednej dobe je viac ludi, ktorí neovládajú gramatiku (ešte sa aj urazia, kedich človek na to upozorní 😂🤦🏼♀️).
Ja patrím k skupine tučných, pracujem na sebe, ale nikdy by som si nedovolila kritizovať niekoho iného tučného alebo naopak vychudnutého.
Áno obezita je choroba, neobhajujem ju ani neukážem aby boli ľudia tuční. Rovnako ako aj bulímia alebo anorexia ale nepostrehla som, ze by mal niekto potrebu riešiť takýchto chorých ľudí...
Úplne stačí prestať riešiť druhých a okolie 😉✌️
@kacena4 deti s nadvahou je dost. Je to chyba celej spolocnosti, pocnuc od rodiny
Obezne deti,to je ozaj tragedia buducnosti,lebo vacsina ozaj je sposobena nevhodnou stravou,ale obezni ludia mozu mat rozne dovody. Nikdy nevies,ci sa nejaka 80-90kg osoba nestara o nejake chore dieta/rodica/manzela,nema na seba cas,tak hlta co jej pride pod ruku a seba zanedbava. Alebo ma sama zdrav.problemy,pre ktore sa nemoze hybat tolko kolko by potrebovala,atd...Ano,mozno sa len vypapkala a nechce sa jej hybat,ale vyhovuje jej to a je spokojna,ako moja babka,ktora ma nadvahu uz viac ako 50r. a paradoxne sa tesi dobremu zdraviu . Tak nesud od pohladu,lebo nikdy nevies,co je za tym🤷♀️ Teraz ma 60kg,lebo chodis cvicit,ale tiez sa ti moze stat,ze dlhsie zo zdrav. alebo inych dovodov nebudes moct a kila sa zacnu lepit viac ako by si chcela a ini sa budu nad tebou zamyslat tak ako ty teraz.
A ja ti napíšem ešte jednu vec - netreba ľudí škatuľkovať, nie vždy je to tak, že tučný človek =chorý, prežiera sa a pod a štíhly =zdravý, fit strava.
Poznám veľmi veľa žien, ktoré su štíhle vďaka genetike, alebo neviem čomu (necvičia), spoliehajú sa na to, že budú také stále tak fajčia, vínko niekoľkokrát týždenne (nie su alkoholicky, ale tak sú to prázdne kalórie) a jedia samé nezdravé veci (pizza, burger, čipsy, sladké vody...).
Dovolím si tvrdiť, že ja aj napriek svojej tučnote sa stravujem omnoho, omnoho zdravšie. Čiže som určite zdravšia ako oni (minimálne nemám problémy s pleťou, nechtami, vlasmi a pod) 😉✌️
A bude to ešte horšie a horšie... Hlavne v sociálne slabších rodinách. Zdravé potraviny sú stále drahšie a drahšie, ovocie a zelenina deto....
@pragmaticka tak ale je to o prioritách, veď ani tie sladkosti, sladké vody a čipsy nie sú lacná záležitosť. Veď aj sociálne slabšia rodina si môže povedať, že radšej si kúpi kilo jabĺk a banánov ako somariny.
Takto, liečim sa necelý rok na rakovinu prsníka, po kazdej chemo mám min. 1 kg navyše. Celá spuchnuta. Určite neriešim, či sa bude niekto nadomnou pohoršovať, že mám kilá navyše. Popritom, nikdy by si nepovedala, že som chorá (vlasy mi zostali) , len by si povedala, že som vyžratá.
Je to civilizacne ochorenie, ak si vsimnes ako to je v USA uz davno, taka americka tucnota, je to z mixov liekov plus geny a dedicne jedenie, emocionalne.
Zdá sa mi to, či...? V poslednej dobe, ak sa človek spýta na niečo, čo ostatným nejakým spôsobom nevyhovuje, hneď sa do neho obujú a riešia jeho gramatiku, navrhujú pracovať na sebarozvoji, obvinia z "malosti" a pod. Tak toto je asi diskusné fórum, tak snáď môže autor zadat otázku, čo ju zaujíma, či?
no skoro kazdy je prisilne tvrdenie najma u deti, pracujem v skole a teda "tucnych" deti nemame vela