Maminky. Ide o to že mám 3 ročného syna, ktorý chce odomna aby som ho kŕmila. Niekedy sa napapal sám inokedy maminka krm má. A veľa toho nezje tak ho nakŕmil teda ja.... a spapa. Dnes som ho ráno kŕmila chlebíkom na obed jedol polievku a po 5 lyžičkách povedal maminka krm má tak som ho kŕmila aby zjedol..... robím dobre ? Druhé masko s ryžou znova maminka krm má ja nervy a s kľudom Angličana som mu povedala keď to spapa dostane gumeného macika. A spájal to. Mám ho takto odmeňovať ? Alebo ho kŕmiť ? Do škôlky ho nezobrali kvôli kapacite. dáme prihlášku o rokĎakujem za vaše rady
@sida456 tak moja obcas tiez mala take tahy. Ale obcas,nie stale. Obcas som jej vyhovela,ale skor ku koncu,ked jej to uz tak neslo nabrat.
Ale osobne ak ta to unavuje,co sa necudujem,je velky,tak by som mu povedala,ze papat sam vie,mozes mu pomoct nieco nakrajat,ale je to na nom,ci bude hladny alebo nie.
V skolke,ak to nebude sukromna,ho krmit nebudu. A je dobre,ak pribor ovlada,hoci tito mali mavaju len lyzicu (moji dostali obaja po 2.roku detsky pribor a ucila som.ich ovladat aj vidlicku a noz).
Napad s odmenovanim,neviem, aby si na to nezvykol. Ja len tym,ze som.zvyknuta vzdy aj na nejaky dezert to robim tak,ze aj zjedia,mozu aj oni,lebo maju este miesto. Ale ak nie,tak nemaju miesto ani na dezert jasne,ze im nemusi chutit jedlo,stane sa. No oni zas sladke zvacsa po jedle ani nechcu,skor az tak francuzsky -15-16cas. 🙂 to len ja musim..
@sida456 ak ťa baví kŕmiť ho ako ročné dieťa, tak ho kŕm. Ak ťa to nebaví, tak ho nekŕm.
Očividne vie jesť sám. A očividne vie, že mama ho nakŕmi keď si on zaumieni, že sa mu nechce dvíhať lyžicu.
v MŠ kŕmia deti v malej triede...ale lepšie bude keď už bude papať aj sám....však to vie....🙂
@sida456 Ja svoje deti nekrmim od roka. Chces, zjedz, nechces, nezjedz, dalsie jedlo o tri hodiny, dovidenia. Tym najmensim som vzdy nakladala viac, aby si vedeli nabrat aj ku koncu, ale to bolo jedine zohladnenie. Plati to doteraz a vsetci su spokojni. Teda tym vsetci myslim najma ja 😀
Prestan sebou nechat kyvat.
Ahoj, ja svoje deti bežne nekŕmim od roku, viedli sme ich k tomu, aby jedli samotné už od prvých príkrmov. Len polievky som riešila dlhšie. Ale keď som ich odstavila od svojho mlieka asi v 15 mesiacoch a prešla na Amilk, pri pití mliečka som ich nejaký čas držala v náručí ako pri kojení a držala som im fľašku. Avšak teraz má dcéra tiež tri roky, skoro 4 a vo väčšine prípadov jedáva sama, doma aj v škôlke, ale niekedy jej to trvá a tiež preberiem príbor ja. Je to skôr na môj popud a nezneužíva to. Keby som však nemala čas alebo nechcela prebrať príbor ja, povedala by som jej, že na nej záleží, ako veľmi sa zasýti a ak to nezje sama, bude hladná. A dodržala by som to. Pochopila by. Rovnako chápu príčinu a dôsledok pri pravidle jedenia pri večerníčku, umývania zubov a prístupu k sladkostiam,...
@sida456 ako ok trojrocny s lyzickou... Ale od roka? Si to neviem predstavit. Teda maly ma 16 mes a aj chce sam, ale vsak to by nic nezjedol. Ved je to vsade len nie v nom.
Záleží od dieťaťa. Starší by sa nechal najradšej kŕmiť aj štvorročný. To som samozrejme zatrhla, ale je zaujímavé ako dlho to bol schopný na mňa skúšať. S jedlom sú problémy doteraz. Pri každom jedle mi tečú nervy. Mladší bol schopný jesť lyžicou od roka. Sám sa láduje kašou aj polievkou. Jasné že sa trochu popolieva, ale ako inak sa to má naučiť? Keby som sa pokúsila kŕmiť mladšieho, spustil by rev. Je to skutočne veľmi individuálne. Ak ti kŕmenie nevyhovuje, tak ho nekŕm, hladom neumrie. Ver mi mám taký exemplár doma. Už má 6 rokov. Ešte žije.
@bosoriak kruté....
@deti95060810 To fakt v nejakych skolkach inych ako specialnych krmia 3r. deti? V nasej urcite nie. Jedno z ich hesiel je podporovat vyvin a samostatnost
@bluka2 my sme mensie deti v skolke vzdy dokrmili, ale len prve tyzdne,potom sme ich samozrejme viedli k samostatnosti, ale videli ostatne deti a nemali problem. Lenze bolo presne vidno ktore dieta je ako naucene z domu. Ktore v zivote ani pribor nevideli, ktorym dokonca doma este mixuju!!!!
@sida456 urcite nerobis dobre, lenze teraz v obdobi vzdoru bude tazke ho oducit, skolka by mu isto pomohla. Ja som dost prisna na tieto veci, moje deti nastupovali dvojrocne do skolky a jedli uz s priborom, normalne pouzivali aj nozik. Vsetko sa da, len netreba z dietata robit neschopaka.
@deti95060810 To je v poriadku, kazdy nech si robi ako uzna za vhodne. Mne pride krute nenechat dieta naucit sa jest same, len aby nebolo spinave na zemi alebo aby sa najedlo rychlo. Rovnako mi pride krute nedoverovat deckam, ze veci zvladnu. Vec pohladu.
@bluka2 v bežnej Mš v najmladšej skupinke kŕmili detičky - nie všetky. len tie čo napr. odmietali...Pani učiteĺka skúsila a teraz za maminku a ešte aj ocinkovi spravíme radosť....nič nevidím na tom zlé....
moja najmenšia má 3,5 roka, občas mi povie nakŕm ma, ked sa mi chce a mám čas tak to spravím ,keď sami jednoducho nechce alebo nestíham , poviem jej spapaj sama. Žiadne revy , žiadne scény , naje sa aj sama. Ešte si to občas užívam , lebo keď sa mi narodí najmenší , toto definitívne skončí .
Maminky ďakujem Vám za názory. On vie papať sám len je lenivý a pohodlný. Mali ste pravdu, že ho netreba kŕmiť. Dnes som to tak robila papaj sám aj ja papam sama..... Jaj to bolo fnukanie že on nevie sám a bla bla bla vravím Ok. Nemusíš papať v pohode. Ty budeš hladný.... potom dal ešte 5 lyžičiek a povedal, že stačí. Vravím Ok. A gumeného macika tiež Neni dobrý nápad.... dnes mi po večeri povedal maminka prosím si gumeného macika spájal som všetko sám. Som skoro odpadla skladom som mu vysvetlila že nedám, lebo sa pokazia zúbky keď ich často bude papať..... pochopil..... uvidím čo zajtra. 😀 Ďakujem moc velmi
@nelinka2009 Neboj,zjedol,ved mu daj lyzicku,bude sa krmit aj ona a aj ty mu budes davat.. Ja som tak robila.
@siska53 to ano... Teda ale ze by som tie jeho lyzicky nazyvala jedenim... Vcera jeho lyzicky do mohej pusy... Moje do jeho...😁😂😁😂 nakladam mu 2 krat tolko 😂
@nelinka2009 tak ale inak sa nenauci.. Cim.skor ziska zrucnost,tym.lepsie. Aspon u nas sa to osvedcilo. Pomahat sme pomahali,ale velmi ryxhlo sa krmili sami. Je lzpsie im dat doveru. Samozrejme nie pri nebezpecnych veciach,ale ro jedenie nie je.
@nelinka2009 Ono je to jednoduchsie s viacerymi detmi, lebo od seba odkukavaju. 🙂 Ak mas len jedno, je dolezite, aby ste jedavali spolu, aby videl, ako sa to robi. A neriesit zaprasenu dlazku a stol okolo. Moja rok a pol stara dcera uz je uplne sama a po par tyzdnoch uz staci len poutierat stol a trochu zem papierovou servitkou. A samozrejme, dva podbradniky, jeden na krk, jeden na kolena ak nechcem prezliekat po kazdom jedle 😀 Kazdopadne uz vie jest lyzickou aj vidlickou.
@sida456 to je na tebe či to budeš robiť, kľudne aj do 30 rokov ho kŕm. Ja by som to nerobila. Trojročné zdravé dieťa je schopné najesť sa samé a ja ako dospelá osoba už mám nárok jedlo si normálne vychutnať, nie pol hodiny kŕmiť jeho výsosť a ja si potom budem zohrievať a jesť narýchlo. A odmenu za zjedenie by som nedávala, keď bude hladný, naje sa aj sám. Svoje dieťa milujem, ale nie som jeho otrokom. Ty si urob ako tebe vyhovuje. Každopádne v škôlke ho nikto kŕmiť nebude, ale možno ho dovtedy tieto maniere prejdú aj samé.