Trimestráčky a bábätká. Pridajte sa

barbina182
23. mar 2010

Ahojte tak nova tema založena...možme tu pokračovať z nasej temy 3.trimester vahy pohybay a pocity..este ked sme boli tehulky ale kedže babetka už na svete tak šup do novej temy o nase babetka,,už som si vas vsetky oblubila hlavne renatku,matulienku,katku,titinacik ,janyka,a dalsie ale zabudla som mena s ktorymi som pisala este ako tehulka,,a teraz sa podelime o radosti a starosti s nasimi babetkami,,
😉 🙂

katka22r
23. mar 2010

jejeje ideme do novej temy ale pravdaze aj v tamtej budeme radit inym tehulkam ze babenky? 😉 tak ako mamicky???nasa laura bola tuto noc fantasticka...spinkala od 21.00 do 2.00 a tak az do rana do pol 7 juuuj ako sme sa fajne vsetci vyhajali,uz spinka aj v postielke len nad ranom si ju berieme k nam...lebo sa strasne natahuje a blabota o stosest 😀 barbi to s tym kojenim bude dobre len si daj este kusa namahy a obklady si neskusala???

a ako vy ostatne mamicky kolko vam pribrali vase zlaticka?my ideme dnes s nozkamy mali by sme ist zajtra ale dnes je moj ocino doma tak ideme dnes a robia od 14tej do 17tej takze super cas a nemusime rano vstavat na 7mu aj ked sme uz hore ale mozeme este poblabotat v posteli... 😀

danula.ch
23. mar 2010

Caute, Barbinka super nazov pre novu temu, aj ja som rozmyslala ako to nazvat, ale to tvoje sa mi fakt paci, je to mile 🙂

barbina182
autor
24. mar 2010

danulka a na teba som zabudla,,aj s tebou pisem od zaciatku,,

katka mi sme z nozkami boli,,a ma ich dobre len svaly trosku stiahnute tak treba baliť na široko,,ale inak vraj dobre amame ist až o 3mesiace,,
maly pribral za 2tyzdne 550g,,kolko vyase priberaju tyzdenne?
Ja vazim 60kg pred tehu 52kg..myslite ze sa my to upravi na povodnu vahu,,?po porode som zatial schudla len 6kg,,

Janyka sam simplex mame aj my,,a berieme tiez maly ma problemy s kakanim a ma zelenu stolicu vcera plakal tak ze aaz fialovel bola som sklamana a vystrasena,,
alwe dnes je lepsie,,

katka22r
24. mar 2010

dobre ranko no a ostatne mamicky su kde????

no aj Laura ma klbiky v poriadku a uz nemusime balit na siroko 🙂

barbi nasa pribrala 350g za tyzden a potom 200g za tyzden,my sme chodili castejsie zo zaciatku lebo sestricka u detskej je znama a ja som nevedela ci dobre papka....teraz ideme na poradnu v utorok cize na 2 mesiace tak som zvedava kolko bude vazit za 5 tyzdne pribrala 1kg aj nieco....

a tu svoju vahu das dole neboj to pojde samo ak kojis ja som pred tehu vazila 67kg a teraz mam 65kg ale ja som bola vzdy taka vahovo cudna 😀

stani08
24. mar 2010

ahojte mamulky,

myslim, ze aj zajaciq je uz maminka 😉 baby pisali v marcovach, takze zajko gratulujemeeee a zelame vela zdravicka, stasticka, mliecka a krasny zivot malej rory 😉

my ideme v piatok k dokine na prevazenie ci mi pribera.........kojim v podstate len z jedneho prsnika, na druhom mam zapal, antibiotika a aj malo mliecka sa mi v nom tvori.........tak sa trosku trapime.........ozaj dokina mi povedala, ze az o mesiac mozeme ist von, no to sa mi zda neskoro, ale este asi tyzden vydrzim, lebo vcera sa nam aj spoliky objavili, no sranda, ze sme zapli odsavacku na vysavac a nasu malu to normalne uspava 😀, drzi jak hluchy dvere 😀

barbi mne povedala dokina, ze dojcena deti nemusia mat aj 21 dni stolicu, aby som sa neplasila.........nasa anet ma skoro v kazdej plienke, ale vcera mala tiez dvakra zelenu, no potom uz bola prazenica 😉

stani08
24. mar 2010

joj a moja vaha? ja som ratala, ze pojdem z porodnice s minimalne 7 kg ubytkom a hovby hovby zlata rybka, mala som len minus 4 kg, ale doma za tyzden isli dolu dalsie 2, tak sa tesim, lebo sa vobec neobmedzujem v jedeni

matulienka.d
24. mar 2010

Ahojte moje krásne.
No tak super barbinka, že si založila témičku.
Moja Sofia teraz našťastie spinká, tak rýchlo som sa pripla na net, lebo fakt neeeevieeeem kedy budem mať zasa chvíľku čas. 😀 Je strašne živá, stále musí niečo robiť s rukami a nohami.... 😵 😵 😵
S tým kojením máme aj my problémy, no ale tak trápime sa. Včera som bola opäť na prechádzke, bolo nádherne vonku a tak som si dala malé pivko na terase s babami a snáď nam to pomôže s tým mliečkom. Predtým som ho mala strašne veľa a teraz sa mi akosi začalo strácať, netuším prečo, ale Sofia je stále hladná a potom nervná.

Na klbiky ideme v utorok a v stredu na poradňu. Tak som zvedavá. Barbinka, ako balíš malého naširoko????? dávaš pampersku, látkovú plienku a poštolky, alebo nejak inak ti kázali????????

Stani, prečo tak neskoro môžeš ísť von????? Veď keď je vonku krásne, tak môžeš kľudne po 12 dňoch po narodení a niekedy aj skôr. Ja som malú zobrala von, keď mala 12 dní a mala trošku aj soplík zo suchého vzduchu u nás doma, lebo sa ešte kúrilo, no a pomohlo jej to aj s tým soplíkom.......Nechápem, prečo by si mala ísť von až o mesiac. To je somarina. Aj tebe dobre padne sa vyvetrať s kočíkom, teda mne to fest pomohlo. Už som mala depresie z toho, že som tu zavretá medzi 4-mi stenami a bez mm. ☹ ☹ ☹

matulienka.d
24. mar 2010

No tak s tou mojou váhou. Ja som veľa pribrala počas tehu. Pribrala som 19kg. a týždeň po pôrode som mala 12 kg dole a teraz sa to stále drží na tejto váhe. Ale tak dúfam, že aj tých zvyšných 7kg pôjde čoskoro dole. Stačí viac pohybu na vzduchu s malou a pôjde to.... 😉 😉 😉

katka22r
24. mar 2010

kocky my sme isli vonku po 11 dnoch a sme tu a klopi klop zatial nas este ziadne sopliky nestretli....chodime v kazdom pocasi aj ked bol maly mrazik...noo pod -5 sme neisli ale to ani nebolo....takze take otuzile babo mame....

renatkas
24. mar 2010

Ahojte babulky, takze aj ja som uz v novej teme 😀

Dnes som bola na kontrole na hematologii, za pol hodinku si mam volat pre vysledky tak drzte palce aby som si uz nemusela pichat injekcie.

Varim obedik, pstruha, tak som zvedava ako sa to podari, nestiham sem ani pisat, len odbieham od truby k malemu, od maleho k trube...

Ja som mala pred tehu vahu 48, pribrala som na 58 a teraz mam 50 ale neni vidno ze by som rodila, iba brusko mam trosku maksie a pupok taky divny roztiahnuty. A na bruchu mam stale tu tmavu ciaru, neviete kedy to zmizne?

babulky pisala som si s laktacnou poradkynou a idem prejst na plne kojenie, tak nam drzte palce. Maly je zurivy na prsniku lebo mam slaby tok mliecka tak skusime dokrmovanie cievkou tak ze bude prisaty na prsnik, uz len tu cievku musim zohnat. A ze musim kojit 12x denne aby sa mi to mliecko rozbehlo. A odsavat kazdu hodinu, takze prve tyzdne nebudem robit nic ine len krmit a odsavat, krmit a odsavat....

stani ja tiez nechapem preco tak neskoro mozte ist von. mne lekarka povedala ze ked je pekne tak sa da aj po tyzdni, zakazala len za hmly a ked je silny vietor. ved skus jeden den dat na balkon, na druhy chodte na pol hodinku, na treti na hodinku a potom uz mozte byt vonku cely den.

my ideme na klbiky az 30.3., ale maleho nebalim do postoliek uz asi 2 tyzdne, v UK nebalia do postoliek vobec, ze je to zbytocne. Tak som zvedava co nam lekar povie.

katka22r
24. mar 2010

renatka ja mam stale tu ciaru aj ja by som chcela aby mi zmizla....ja mam troska este ovisnute brusko ale tak ja som bola vzdy pri sebe 😀

ja som tiez nebalila do postoliek len na pampers som dala bavlnenu plienku

barbina182
autor
24. mar 2010

Tak baby dufam ze tie kilecka pojdu dole kolko krat a den jete..?
Ja si davam ranajky casto det.krupicu s tej mi nabehne hned rano mliecko,obed a veceru uz nic len caj medzi tym na podporu dojcenia,a mliecko prevarene na den aj liter a vodu Lucku,,myslite že tymto tempom schudnem akojete vy napiste my nech porovnam 😀 😀 😀

Matuelienkaja som s malym este nebola na prechadzke iba ked idem s nim k doktorke ale uz by som aj dnes isla len je nepokojny,, 😒 a Balim pampersku latkovu plienku a postolky,,ale dnes som uz davala aj iba latkovu plienku a postolky, 😕zakakal ju tak davam prať maleho vecicky,, 😵a vy ostatne ako balite?

Katka ti si ako balila malu..?a ake znacky plienok pouzivate..?

Renatka tu ciaru mam aj ja a to je dobre ze si tak schudla co robis.?daj recept 😀

Stani aj my sme mali prazenicovu stolicu ale teraz ma hnacky a zelenu stolicu somnestasna ☹ ale dufam ze sa to uptavy mame kvapky tak uvidime,,no ja idem k malemu tak zatial sa majte

barbina182
autor
24. mar 2010

upsss kati som si nevsimla tvoju odpoved ze nedavas postolky..

stani08
24. mar 2010

joj babulky neviem preco povedala dokina, ze az o mesiac von, ale iste to nevydrzim 😉 .......pockam kym bude mat dva tyzdne a ked bude pekne aspon na terasku vybehneme
nam kazali v nemocke davat len postolky na pampersku a o tri tyzdne mame ist na klbiky, tak potom sa uvidi, ci bude treba davat aj bavlnenu plienku este k tomu

barbi tak detska krupica spusta mlieko 😕, no veceru mam istuuuu 😉 a okrem ineho ja zboznujem krupicu, tak si dobre pochutim 😉

katka22r
24. mar 2010

ja neznasam krupicu 😒

barbi mi mame huggies a v utorok poradna som zvedava kolko laura vazi a co ako s nou to vyzera...uz sa jej ukazala reakcia co nju ockovali v porodnici tak snad to bude dobre....ale uz mi je tazka ked ju nosim na rukach tak ju nenosim len ked strasne place

zajtra nam pridu menit okna ach to bude bordel ale snad bude pekne a kmotricka s nou vyjde na prechadzku 🙂

nikush
24. mar 2010

nepatrim sice do tejto temy, len tak som si vas kukla...no ja som rodila skoro pred 5timi mesiacmi a 13kil sa ma drzi este jedna radost...10 je uz dole 😀 , ale baby nerieste to...ked to nepojde teraz pojde to neskor...ved nie ste slonice, a svet na vahe nestoji 🙂
ja mam oktobroveho drobca a vonku som s nim chodila za kazdeho pocasia, len ked bolo sychravo tak nie...ked sme mali brutalne sopliky, tak just vonku, lebo ten vzduch robi lepsie ako to sucho v byte 😉
barbina, to vazne uz nevecerias???? nato by som si davala pozor, kvoli dojceniu...

barbina182
autor
25. mar 2010

ahojte..
stani ja davam len 2x denne plienku a postolky a inak cez cely den len pampsersu,,neviem ci to staci,,a asponmne krupica mliecko spusta,,musim zaklopať posledne dni mam mliecko sost nie vela ale tak akurat pre maleho Boriska 😲

Katka..my pouzivame pampers...a uz som zacala davat tie 3-6kg ked som nenasla vecsie balenia 2-5kg...ti si pisala ze davas stale tie 2-5kg a su aj velke balenia huggies take ze 80ks v baleni..?
a rozmyslam ze hugies su asi lepsie aj cenovo lacnejsie o 5eur...mojmaly mal uz aj tesco plienky a nic tak sufam ze mu zmena neurobi nic nijaku alergiu abo coo.. 😒 😕

Nikush...ja si ta pametam ti si sem tam ties chodila do nasej temy...kludne sa pridaj aspon nam poradis ked mas uz starsie babo,,a neveceriam iba niekedy,,napr.vcea len mliecko a cerealie bebe tie mozme jest.?že,

Borisko sa ma zatial ok ale ta zelena stolica nas stale trapí... ☹ v noci sabudil len 2x..a vcera ked tak pocitam tak pokakal aj 12plienok neviem ci je to dobre lebo mi bude chudnut ked tolko kaka,,kolko kakaju na den vase babetka..?
tak som volala doktorke a zobrala vyter este minule a dnes nesiem moc,,tak nech mi ho vysetri,,dufam ze vsetko bude dobre... 😢

katka22r
25. mar 2010

dobre ranko idem sem teraz lebo potom u nas budu robotnici tak musim s malou vonku aby nepocuvala ten buchot 😉

barbi noo my sme uz presli na huggies od 4-9kg a v baliku su po 58ks

nikush ahojko i ty tu???vitaj 😀

a barbi ty ked dojcis by si mala papat viac a ziadna dieta nieje povolena este je to skoro lebo budes stracat mliecko 😒a moja mala prvy mesiac mala kazdu plienku pokakanu a vobec mi neschudla....

nikush
25. mar 2010

no caute...samozrejme, ze mozete jest aj cerealie...vsetko mozete jest, pokial vase babo s tym nema problem...Simon mi zatial vydrzal vsetko, od strukovin, cez kapustu az po citrusy 😀 ... este som nejedla cerstve jahody, ta ked bude sezona, dam si jednu dva, pre istotu sa budem krotit....
moj maly doteraz kakal do kazdej jednej plienky v enormnom mnozstve, zato je dlhy jak tyzden pred vyplatou, pribera krasne, tucko nie je, aspon sa da este sem tam ponosit na rukach...
ja osobne nemusim huggies, mi vadia tie slabe lepky...ja pouzivam DMkovske a som spokojna, z pampers mal len ritu zaparenu....
katka a ty kde byvas? ja ked chodim vonku tak vsade po 2 mamky stretavam s kociarmi, len ja ako degen sama ☹ ...nepoznam na sekcove nikoho, nakolko som z trojky 😒

katka22r
25. mar 2010

ja som uz tiez vsetko jedla okrem citrusov dokonca aj halusky s kapustou a sme tu 😉 podla mna zalezi od babenka 🙂

nikush poslem ip

matulienka.d
25. mar 2010

Ahojte kočky.
Tak ako ste sa vyspinkali???? Ja ako tako.... 😉 Sofia sa zobudila o pol jednej a potom až o pol 5...... 😉

Barbi a prečo si nezájdeš niekam sa vyvetrať s malým??? Veď je vonku krásne. Možno preto aj plačká. Moja tiež bola doma strašne nervná a teraz keď chodíme na prechádzky, tak sa to zlepšilo. Alebo aspoň otvor okno a šup ho do kočíka. Uvidíš, čo to bude s ním robiť..... 😉 😉 😉

Ja tiež pomaly začnem skúšať všetko....Ešte moc nechcem riskovať, keď má len 2 týždne, ale už čoskoro vyskúšame niečo ťažšie... 😎
My používame zatiaľ pampers 3-6kg a zatiaľ v pohodke. Ale určite vyskúšam aj tie z DM-ka....Sú lacnejšie a ak budú vyhovovať, budeme kupovať tie. Moja Sofia má nádielku v skoro každej plienke. Niekedy maličko a niekedy totalka.... 😵 😵
Aspoň že ju bruško nebolí, no nie??? xixi

katka22r
25. mar 2010

matka my sme spali celkom fajn 🙂
dnes tu uz asi nenakuknem lebo prave dorobili plastove okna cakam do 13tej na krstnu malej a idu vonku a ja idem upratovat a vecer fajny kupel a konecne tutu mutu s manzelom,ale iba ak budem vladat 😀

krasny slnecny dnik

katka22r
25. mar 2010

kocky som mrtva ale este vam napisem ze mam poupratovane uz len zajtra mm pomaluje okolo okna umyje ho a mame vsetko a sme pripraveny na velku noc...teraz ho este pockam kym pride s prace a idem do vane,nakojim malu a ideme hajat hoci laura mi to nedovoli ale tak mm ju bude musiet zabavit a uspat krasny vecer

danula.ch
25. mar 2010

Barbinka pohoda, ved je nas tolkoooo 😉

my ideme na klbiky az v polovici aprila, vraj vtedy staci a nasiroko vraj dovtedy balit nemame
no a zatial este 5kg je na mne navyse a tie nie a nie zhodit, no ale dietovat odmietam

Stani, ved mne doktorka povedala ze mozem chodit von po tyzdni a to bola vacsia zima ako je teraz. tak asi kazda doktorka ma na to iny nazor......

Renatka, strasne drzim palce s tym kojenim nech vam to vyjde, nie je nic lepsie pre malinkeho aj pre tvoje kila ako dojcenie 😉

dnes ma Davidko hrozny den, neviem co mu je, asi kolika ale cely den place, uz som zufala. kupili sme kvapky Infacol co poradila Renatka, tak dufam ze zaberu a zajtra uz bude ok

barbina182
autor
26. mar 2010

dobre ranko,,
moju Boriskoj je uz lepsie stolica konecne prazenicova,,myslim ze pomohol cajik a kvapky za 10e s zivymi kulturami fakt dobre,,,

danulka a tvoj avidko ma aku stolicu?

matuleinka ja sa chystam von ale bol nachladeny a stale spoteny tak nedelu ked bude pekne,,

dnes sa chystam s mm odbehnut daco pokupit maly ostava s babkou tak dufam ze nebude plackať,, 😔

nikush
26. mar 2010

v nedelu ma byt vraj skaredo, a dojcene dieta nepotrebuje cajik. isto mu nebolo zle od tvojho mliecka. ak je to mozne, nedavaj mu ho, zbytocne ho naucis na flasu a zacne odmietat prsnik.

katka22r
26. mar 2010

dobre ranko...uf fajna noc za nami 😀 taka v pohode az sa lepsie spalo ked je poupratovane 😀

neviem ja si myslim ze prechadzka s babom nemoze uskodit,,,no nasej len pomaha 🙂

boze kocky co dnes varite?ja som zufala nemam sajnu

katka22r
26. mar 2010

inak ako su natom vasi drobci s cumlikmy?nasa ho ma v puse len ked zaspava alebo ked sme vonku no ked zaspi hned ho vypluje inak cez den ho nechce vtedy jej viac chuti rucicka 🙂

tintiniacik
26. mar 2010

Tak vy si tu vypisujete 🙂 No baby konecne mi je dobre ja som taka blba som uz davno mohla ist k doktorovi ked ma priatel posielal uz zaciatkom tyzdna a nie takto trpiet tabletky zacali ucinkovat a ja si po 11dnoch mozem sadnut a konecne nieco urobit

katka22r
26. mar 2010

tini no super a uz sa mozes naplno venovat priatelovi