Sušička a páperová bunda

simca06022011
6. feb 2015

Žienky, ktoré máte doma sušičku... na akom programe sušíte páperové bundy? V návode to nemám nikde zaradené a to tu mám dosť podrobný návod a bojím sa to hodiť rovno na "páperový vankúš". Skúsila som zatial iba studený vzduch ale to nie je dobré... bojím sa experimentovať práve s touto bundou 🙂))
Tak poraďte 🙂

gapre
6. feb 2015

tak ju nedavaj do susicky, ja by som ju tam asi tiez nedala.Dcerka ma paperovu a susim ju na radiatore.Alebo skus len nejaky kratky program.no asi som neporadila 😉

ikke
6. feb 2015

@simca06022011 a co je napisane na bunde? ja sice nemam susicku, ale mam novu paperovu bundu a na stitku v bocnom sve ma presne napisane ako sa ma prat aj susit v susicke, okrem ineho sa ma do susicky maju dat tenisove lopty a znacka hovori o suseni na 2 bodkach, susit az kym nie je bunda uplne sucha!

snehovavlockapp
6. feb 2015

nemas program " impregnacia" ? ja som davala "konečná uprava hodvabu " U nasej je to najsetrnejsi program a paperka je oki 🙂

mamulienka30
6. feb 2015

Ja davam, len treba dat dnu tenisove lopticky, nech rozbiju perie po suseni... aspon tri...

saska.t
6. feb 2015

@simca06022011 na vsetkych paperkach mam znak,nedavat do susicky,tak nedavam,ved su za par hodin suche aj bez susicky,potpm len ponatriasam a su ako nove 😉

malinovka333
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jana_eyre
6. feb 2015

ja by som sama od seba paperovu bundu do susicky nedala, ale kamaratka doma oprala muzovi velmi drahu paperovu vestu.. ked ju vytiahla vyzerala velmi hrozne, doniesla mi ju, nech to skusime dat do susicky - dala som na 1hodinu /ale neviem akou teplotou to susi, lebo to tam nevypise a neviem kde mame navod/ a vybrali sme opat krasnu "naboptnanu" vestu.. takze podla mna daj co na najkratsi program a uvidis..

tajka1986
6. feb 2015

Ja mam tiez znak neprat v pracke a nesusit v susicke,pracku sice porusim no komu sa to chce prat rucne 😀 ald do susicky sa bojim dat neprezila by som ksby sa jej nieco staloo 😵

simca06022011
autor
6. feb 2015

@saska.t no v nasa paperka nie, praveze sa musi ususit vzduchom, inak to perie ostane zlepene a smrdi...
@ikke na stitku to moze byt, ked kazda susicka ma milion programov ;) Nie je to ako pracka, ze si nastavis teplotu, farbu a ides... preto to nie je jednoznacne :P
@snehovavlockapp mám oba programy, tak skusim... ja som skusila zatial ten studeny vzduch, to nic... a potom este jeden.. teraz ma nenapadne a je to citelne mokre... asi spustim ten program na paperove vankuse :P Uz aj tak nepokazim nic.. asi... latke sa nic nestane, ale to perie ostane v guciach ked sa to operie..

@mamulienka30 ja mam pri susicke napisane ze nesmiem davat dnu nic... :/ takze ja ani len lopticky doma nemam 🙂))

phillippa
6. feb 2015

davam na perie a v pohode je

simca06022011
autor
6. feb 2015

@malinovka333 to nie, paperoova bunda ako vsetko z peria sa musi susit vzduchom, to je uplne jasne... za to to nosim do cistiarne.. ale ked uz sme tento rok vysolili palku za pracku a este aj susicku, tak to idem risknut
Bundu uz mala aj tak vela nosit nebude :P no ale skoda jej ak by sa jej malo daco stat... nestala 50EUR :P

mariankas
6. feb 2015

Ja mám napísané sušiť v sušičke so 6 tenisovými loptičkami na 2 bodky, tak som si vybrala taký program a v pohode.

simca06022011
autor
6. feb 2015

No pjdem skusit to perie... 🙂 A uvidime...
mozno bude problem v tom, ze ta bunda je mala do velkej susicky... a z vonku uplne sucha... a kedze mne to detekuje vlhkost, prestane susit (?)... alebo to zle prefuka.. no neviem...

mamulienka30
6. feb 2015

@simca06022011 - tak ano nejaku tehlu by som do pracky nedala, ale tenisove lopticky ju nemaju ako poskodit 😀 Ja by som to riskla, v cistiarni s tym robia to iste a ceny su riadne...

simca06022011
autor
6. feb 2015

@mariankas a co su dve bodky? Ja mam Miele susicku, nic take ako bodky nemame...

simca06022011
autor
6. feb 2015

@mamulienka30 no mne sa v susicke ma co pokazit ;) Neriskla by som to ked stala cely majetok :/

snehovavlockapp
6. feb 2015

@simca06022011 bodky nám tam zabudli domalovať 🙂

simca06022011
autor
6. feb 2015

@snehovavlockapp ja by som si domalovala, keby som vedela kam :P ked ja mam tu susicku taku ze si natukam ake pradlo tam je.. a nie bodky :/

ervenka
6. feb 2015

@simca06022011 zalezi naozaj, co je na stitku. Ja mam bielu zimnu paperku. Napisane je- prat setrne, a susit LEN V SUSICKE. Dam do susicky, cca na hod a pol a potom je ako nova, ziadne zhluky peria. Nemusim ani lopticky pouzivat. Inak, ja mam starodavnu susicku, da sa nastavit cas (tocenim gombika) a program s "ochranou" alebo len obycajny program, nic ine 😉. Bunda draha- 140e a to este so zlavou, ale mam ju uz par rokov, drzi sa dobre. 😉

snehovavlockapp
6. feb 2015

@ervenka hlavná vec, že fungíruje jak ma )))) co tam ci je nova ci aká

ikke
6. feb 2015

dve bodky znamena normalny susiaci program
pozri napr. tu http://www.miele.sk/domacnost/symboly-osetrovan...

ervenka
6. feb 2015

@snehovavlockapp tu v NL je problem kupit normalnu zimnu bundu- dhsiu ako po pas, ina farba ako ciarna a tmave odtiene cervenej, modrej atd... Po cca 2 mesiacoch hladania som nasla tuto... to bolo radosti.. 😀

prasiatko30
6. feb 2015

Ja paperku zasadne davam do susicky - doteraz vsetky paperky co sme mali doma mali v pokynoch susit v susicke s3--4 tenisovymi loptickami - ja ich davam na zaciatku na ten program co vzdy - delicado. Ked uz susicka kalkuluje ze je to suche ale vidim ze ta paperka je este stale ako kus handry bez toho zeby sa ta napln bola riadne vysusila tak este pridavam 20min teply vzduch pokial nevidim ze je bunda znovu nadychana - tak ako pred opranim. Na jednej som dokonca citala aj 2-3 h susenie takze moc by som sa toho nebala to perie treba dobre vysusit lebo inak sa zbije dokopy a ostava ta bunda ako keby v nej nic nebolo. Medzi jednotlivymi cyklami este bundu vytiahnem a ponatriasam

prasiatko30
6. feb 2015

@simca06022011 normalne daj teply vzduch - ja mam tiez dost drahu paperku a jednu sezonu som sa ju nenormalne bala dat do susicky a teraz uz do pohody vydrzi aj susicka aj paperka. Pokial mas miele mala by tam mat program 20min teply vzduch pouzivaj ten a nemusis ani lopticky hadzat

simca06022011
autor
6. feb 2015

@prasiatko30 ok dakujem pekne.. ak to nepomoze tak jedine ak tam dam este nejaku bundu s tym 🙂)) najhorise je ze tuto bundu som ani nekupovala ja, cize je pod drobnohladom :P Kupil ju ocko malej v ITa za dobrych 300EUR v zlave :P Nemala som problem ju dvakrat do roka dat do cistiarne, ale teraz bola kazdu chvilu od blata... tak som ju supla do pracky, tiez Miele. Program perie... a hodim ju na ten teply vzduch teda
Ak nepomoze pojde na ten paplonovy program, ved uz nemma co pokazit :P Uz aj teraz na nu pozeram, ze ako keby ani perie v sebe namala vyzera.. iba zopar hrciek ... no som zvedava

snehovavlockapp
6. feb 2015

@ervenka si sa zle prestahovala 🙂))))) ja mam v tomto pri malom trošku problem.. stale len tmave farby pre chlapcov maju. Ked vyguglim nejaku oranzovu, cervenu - juj , uz sa sype z penazenky ...:o) :o)

snehovavlockapp
6. feb 2015

@simca06022011 že 300 eur ... pozdravujeme pána manžela 🙂)))

prasiatko30
6. feb 2015

@simca06022011 tie paperky vZdy po vyprani ostanu len ako keby si mala v rukach latku a zhluk peria v rohoch - preto to treba hodit do tej susicky na zaciatku daj norm program a ked ti uz bude vypinat susicku lebo nebude detektovat vlhkost tak este ten program co je na cas pokial to uplne neususi a neostane nadychana

ervenka
6. feb 2015

@snehovavlockapp hihi, oranzova je NL narodna farba. Takze oranzova, tehlova farba, cervena pre chlapcov- pohoda a nie je ani drahe... Alebo kikiriki zelena. 😉

mariankas
6. feb 2015

@simca06022011 Ja mám značky vysvetlené v návode /mám sušičku Candy z Rakúska/ a dve bodky znamenajú sušenie pri nižšej teplote, takže som si vybrala taký program, kde si viem nastaviť nižšiu teplotu.