caute maminky chcem sa spytat na vas nazor ohladom tohto bazaru. poviem vam, ze niekedy som b soku, co za ceny si ludia daju za pouzite veci. vid teraz som pozerala tricka a ked niekto pyta 3 e za pouzite tricko s dlhym rukavom. podla mna je to prehnana cena. vedk tomu treba pripocitat postovne. takze 3.8 e???? ved v tescu je nove za taku cenu a vo vypredaji moznoaj lacnejsie a nieto nosene po niekom? chcem sa spytat na vas nazor? to sa tu veci s takymi cenami vobec predavaju?
Ja si to tiež myslím. Hoci nakupujem na bazári veľa, musím teda aj dosť snoriť, aby som vychytala dobrú vec za lacný peniaz. Ja rozmýšľam aj takto: Niekto si kúpi povedzme látkovú plienku za 22€. Po dvoch rokoch používania ju tu chce predať za 16€ - to je tu v bazári úplne bežné. Tak si to porovnajme: pre prvého majiteľa, ak sa mu plienku podarí predať, to bolo extrémne výhodné, veď vec používal dva roky, mal ju úplne novú a dal za ňu len 8€!!! Pričom druhý majiteľ ju kúpi už použitú, tiež ju bude používať dva roky, a dá za ňu 16€!!!!! Kde je potom spravodlivosť? Potom vlastne tí ľudia, čo si kupujú značkové veci v nóbl obchodoch za tieto veci dajú len zlomkové ceny, pričom chudáci, čo si dovolia nakupovať cez bazár, to majú nielen použité, ale aj drahšie ako oni!! Chápete? Suma sumárum, aj ja, čo nemám na nové veci, sa viac oplatí kúpiť tú drahú plienku za 22€ a potom ju predať za 16 - veď ju budem mať novú, a keď ju predám, vyjde ma to vlastne len na 8! Lepšie ako kúpiť použitú za 16! Nie?
ako vidis..predavaju..niekto ponuka , niekto kupi..ak sa ti nepaci ,tak pozries inde..zial, tak to na bazare funguje,s tym neurobis nic..ja kupujem aj na bazariku,ale vyberam si..viem co asi chcem, tak hladam aj dlhsie, aby to bolo vo vybornom stave a aj som sa zmestila do ceny, ktoru som si dala, ze som ochotna utratit..vela veci vsak kupujem aj riadne v obchode, vo vypredaji, ked su velke zlavy...vtedy sa mi na bazarik neoplati ani mrknut..niekedy som kupovala viac, asi skoro kazda prepadne caru bazarika..toto a este toto by sa nam zislo, tak kupim.. 😀 ..teraz uz nie..bazar radsej nepozeram , zas az tolko veci nepotrebujeme..
@evening_star presne tak, hoci pridam na tricku o 2 e viac ale mam nove... ja sa len pytam: chcu sa toho zbavit a nieco ziskat ???? ( aspon euracik ako dat ciganom) alebo ponosit a este pomaly aj zarobit na tom??? ale zase aby som nieco drzala v skrini 5 rokov??????
chodila som sem pred 3 rokmi castejsie a zdali sa mi tu normalnejsie ceny ako teraz. vtedy mam pocit to bolo fakt o bazare ale teraz mampocit ze tu chce vacsina zarobit ako sa niecoho zbavit. jasne ze ked sa mi nepaci tak tu nenakupim, sak to viem, dala som tuto temu , lebo chcem vediet aj vase nazory
@susann80 aj tu funguje zakon ponuky a dopytu - ked sa najde niekto ochotny dat za tricko 3 eur a za pouzite plienky 16 eur, tak to za tolko predaju. ked nie, tak po case cenu znizia az sa postupne dopracuju na cenu, za ktoru to niekto kupi....
najlepsie su tu tie pro shopy - v tescu puzdro na okuliare s Hello kitty nza 5,5 EUr (nie v akcii) a tu ho predavaju za 8 E
a treba skusit aj trosku zjednavat....
aj ked v poslednom case bez ohladu na to aku cenu dam v bazariku, tak kazda zaujemkyna zacina vetou "a za tolko a tolko by sa nedalo ?"..... ked nieco ponukam za 12 eur, tak to chcu za 5 uz aj s postovnym.... keby som to ponukla za 5, tak to budu chciet zadarmo a este aj s donaskou do domu 😖
@evening_star to je super teoria 😀 len skoda, ze keby sme vsetci vsetko chceli kupit nove a mat to takto akoze lacnejsie, tak by to nemal kto kupit...
@fidka79 ja nepozeram na znacku ale na material, to znamena ze cináky neuznavam a v znacke nic moc pre deti nevidim. deti to aj tak dlho neponosia a ked su malinke tak aj tak sa vo vsetkom supnu do pieskoviska. takze pred zanckou uprednostnujem skor nech je to pekne ciste a bavlnene. nevidim zmysel platit za znacku... ale kazdy jeiny niekto si na znacky potrpi...najviac ma fascinuje ked detom kupuju obuv adidas ( co nema nic na klenbu) ale znacka.... a protetika je pritom mozno rovnako draha ale ma spon nieco na klenbu.... tot. moj nazor
@susann80 v tescu rifle pre dieťa od 15 eur ,18-20 eur ,sveter 19 eur ,bundička 40 eur,
áno pre dospelého kupiš lacnejšie,áno su aj výpredaje,no zoženieš všetky veľkosti a veci ktoré sa ti páčia? hm ,topolino,c@a ,kenvelo atd..je cenovo na tom podobne
30 eurové rifle predáš za 5 eur ,ked si ich ani nemala?alebo ich tvoje dieťa malo raz? nie..a nekupiš lacno ani v meste,ja som sa pozrela na ceny v obchodoch,aj v sekáčoch a boli šialené..lacné boli iba veci nepekné ,keby mám chodiť za hranice nakupovať všetko lacnejšie,pretože Slovensko je drahe ,najdrahšie! tak tam možem rovno ostať bývať
dalšia vec všetci chcu značkové,nové,super veci zadarmo 😝 poštovné tiež.. 😝 aj darček k tomu 😝
ja som nikdy cez bazar nenakupovala ci nepredavala. Az teraz som sa rozhodla popredat veci po nasej slecne, kedze cakame chlapceka. A naozaj netusim ani ake ceny na oblecenie hadzat. Zatial som nic nepredala a to sa mi nezda, ze ceny prehanam. Kedze som 53kg oblecenia poslala domov kamoske a naozaj predavam len zopar kuskov co mala ani nestihla obliect nie to vynosit. A tak ako tu pisu baby, ved detske oblecenie je aj v obchodoch predrazene. Ja netusim ako na sk, ale aj tu znackove oblecenie nezozenies za 4-5 libier a ked je naozaj ako nove je cena prehnana?
Áno, niektoré veci sú predražené... neraz sa mi stalo, že som videla v ponuke čokoľvek (tričko, rifle, sveter, dokonca pred pár dňami aj autosedačku), ktoré boli napr. z Kiku, číňana alebo aj z takka (proste obchody, ktoré má človek zmapované a pozná tovar) a tie veci boli rovnako drahé (nosené) alebo dokonca aj drahšie 😅
ALE.... nemôžete čakať, že mamička, ktorá kúpi značkové tričko napr. za 12€ a je skutočne zachovalé, že ho bude predávať za 2€ len preto, lebo v tescu si v trojpaku kúpite nové za 2€ tiež 😅 To predsa nemôžete zrovnávať.... to je ako s kočíkom napr. predsa nebudem predávať kočík Cam, ktorý stojí nový 650€ za 100€ len preto, lebo si mamička môže priplatiť 80€ a má nový... hej, nový, ale poľský 😅
Proste porovnávate neporovnateľné...
Takže áno, súhlasím, že veľakrát sú veci na bazáre predražené, ale neporovnávajte hrušky (čínu) s jablkami (next)... a teraz nemám na mysli značku (mám ich u prdele - značky), ale myslím nákupnú cenu....
🙂
@susann80 áno,predávajú draho, treba sa dobre poobzerať a porovnať ceny s novými vecami vo výpredaji. ako hovoríš,tričká sa ani neoplatí kupovať na bazáre,lebo to sa rýchlo sperie, ja skôr pozerám nejaké vychytávky,šatičky, rifle s aplikáciami,čo viem,že inde nezoženiem. ale vždy mám predstavu o cene a veru väčšinou sa na tých cenách na bazáriku dobre zasmejem.
teda mne sa v bazáriku nezdajú vobec drahé veci nakolko som novorodenecku súpravičku v klasickom obchode kupila za 20 EUR....bazárik sa mi zdá ako raj z tohto uhla pohladu a nezaujíma ma či natom chce mamina zarobiť ked mne sa cena pozdáva.zatial som mala len vynikajúce obchodíky tu🙂
veru často tu vidím cenu prispôsobenú k značke a nie stavu veci. to sa nepáči ani mne.... a to, že je značkové ešte vôbec nezaručuje aj kvalitu...môj názor a osobná skúsenosť 🙂
k tým tričkám...v tescu sa dajú kúpiť v cene 4 eur za kus /nie v akcii, je to bežná cena/ a máte novú, neobnosenú vec
som tu asi dajaké dva roky registrovaná, ale v poslednom čase už aj ja musím veľa hľadať, aby som kúpila nositeľné oblečenie za prijateľnú cenu 🙂
podľa mňa je veľa vecí v bazári predražených, akonáhle niečo predávam použité, resp. bez záruky, nie je to z obchodu, ale bazár, tak podľa mńa cena musí byť menej ako polovica, ja sama sa tak snažím kúpiť, vždy si ceny overujem v obchodoch a na nete a niekedy predávajúce naozaj pýtajú nehorázne sumy, napr. za sukńu čo som kúpila v HM za 3,- v akcii tu niekto chcel 5,-, ak ju aj kúpil novú za 6,-, tak mal predávať max. za polovicu, ja nechápem ako môže niekto predávať také drahé veci, a ešte sú tu predávajúce, čo majú cenu vrátane poštovného a ak si objednáte viac vecí, tak vám neponúknu zľavu, naozaj si treba vyberať
ja to robim ako @traktor .. nakupujem v obchode ked je vypredaj, vtedy kupim lacnejsie veci a mam nove, kupujem trebars v letnom vypredaji veci na dalsiu sezonu dopredu a potom uz len dokupim ak nieco chyba.. tu chodim len ak hladam nieco znackove a tym padom pre mna drahsie, tak sa to tu snazim vysnorit a vacsinou uspesne a hlavne preskakujem inzeraty, kde je malo informacii a fotografii o ponukanej veci.. zatial som nakupila vzdy dobre.. inak sa mi tu neoplati kupovat obnosene veci.. najlepsie som zatial vzdy nakupila od mamiciek z BA alebo vzdy z nejakeho vacsieho mesta, pretoze to byvaju kvalitne veci a malo nosene 😀 😀 😀 a este by som dodala ze skor sa oplati tu kupovat babatkovske veci, lebo tych byva viac a aj baliky za rozumne ceny.. raz som tu vysnorila pre sesternicu vecicky a ta u jednej maminy nakupila 15ks oblecenia za 11€ !!! potom mi pisala ze vecicky uplne ako nove, takze niekedy sa fakt da, ale na vacsie deti asi uz ani moc nie.. ja uz tu kupujem len nejake vychytavky a tak
@susann80 to sa vobec neda predsa hodit do jedneho vreca, su tu veci lepsie aj horsie, drahsie aj lacnejsie, treba si vybrat podla seba, takze toto je zbytocne riesit. Vo vyhladavani si usporiadaj veci od najlacnejsich, a tie najdrahsie budes mat az na konci v zozname, najprv pluskove a potom ostatne. Alebo si zadaj nenosene a budes mat nove. Ja si tu viem vybrat pekne veci za dobru cenu. A ked vidim, ze predavajuca ma vela dobrych hodnoteni, viem, ze sa pravdepodobne mozem spolahnut.
no...kvalitne tricko sa nesperie.
niektore znacky vydrzia aj viac uzivatelov, zatial co ine sa skutocne speru po tretom oprati 😝
takze potom tricko z bazaru za 3 eura moze byt podstatne lepsou kupou nez cely balik zlacnenych triciek z tesca...
ked sa ti nepaci cena, chod dalej. vyber je dostatocne velky.
Zienky, kazda robime podla svojho uvazenia, ked peniazky nevychadzaju kupim malemu aj lacnejsie znacky mam vytipovane obchody kde vzdy nakupim za super ceny / napriklad teplakova supravicka za 5e NOVA / ked peniazkov je viacej dovolim si malemu kupit aj nieco lepsie. A kupovala som aj tu na bazariku, ale aj mne sa zda ze v poslednej dobe to prehanaju a uz som sa par krat aj sklamala, ze cena nezodpovedala stavu, a ked som namietala nedostalo sa mi peknej odpovede ,a ze co by som chcela 🙂 takze clovek sa potom mierne zamysli nad tym, ci este kupi nieco obnosene, alebo si priplati. Ale samozrejme, ze vacsinou som bola spokojna a vacsina mamiciek je serioznych. 🙂
a niekedy ma fakt napadne, ze nieco by som potrebovala sikovne zohnat, v obchode nic a tu najdem aj za dobru cenu ked niekto nevie co by pytal, tak take nekupim, nech si necha,nie? 😉
teraz potrebujem vložky do podprsenky, muž mi kúpil v DM za 2€ 30ks, tu sa predávajú od 1€ vyššie, ak pripočítam poštovné, tak môžem kúpiť v DM a ešte dostanem body, naozaj treba vyberať čo sa oplatí a čo nie, a tiež je tu veľa takých, čo rozpredávajú veci, čo dostali, napr. v tom boxe čo dávajú v pôrodnici zadarmo, reklamné DVD so videla za 2€, no ale chyba tých, čo si to kúpia
tazka tema na diskusiu, ja sama predavam po malom veci no a kedze vsetky su znackove a pouzivam len a len to co nenosil resp. nosil jeden krat tak je tazke dat spravnu cenu. Napriklad idem predat kocik (mame dva) ten co sme nepouzivali je z casti este uplne zabaleny, sportova cast ktora sa pouziva najdlhsie je uplne nova, nepouzita, vanicka pouzita min. 2 mesiace a vajcie cca 4 novy stal 1000 euro, teraz je vlastne pouzity 2 mesiace a dala som cenu 600 euro s tym ze je to top stav, vlastne ako novy a mamicka mi napise ze no tak ako za 200 euro ho zoberie. Sorry ale treba sa tiez pozamysliet.
dalej som predavala oblecko calvin klein supravu pre novorodenca ktora bola za 10 euro nenosena ale mna stala 18
ono sa to tazko hodnoti ze ci je draho ci lacno lebo zalezi od kvality, znacky atd a podla mna tesco veci sa po par praniach uplne vytahaju takze kupis 3 za 12 ale teda nevydrzi to dlho
Ešte... ja som tu na bazáre napr. pred pár dňami kúpila zavinovačku do autosedačky Emitex 😉 za 5€ plus pošta... Prišla ako nová.... (mala som šťastie, že som natrafila na mamičku, ktorá sa asi len potrebuje zbaviť veci, nezáleží jej na návratnosti peňazí...)... ale chápem aj mamičky, ktoré tú istú zavinovačku predávajú napr. za 13€, pretože nová stojí 25€ a ak ju napr. vôbec nevyužívali....
Jednoducho ťažko hodnotiť.... dosť často sa pozastavím nad cenou, aj sa zasmejem 😅 Ale platí jedno... ak mi cena nevyhovuje, tak proste nekúpim, no nie? A hľadám ďalej 🙂 Toť vše...
@siska2027 k tomu ti poviem skusenost z druhej strany, predala som uplne novu letnu supravu este bola zabalena a ja som ju ani neotvorila ani nerozbalila. bola za 6 euro postovne 1.tr v cene a pani mi napisala ze teda na snurke od nohavic je zlty flak ale taky maly no ze ci by som jej nemohla dat zlavu ( bolo to z vyroby) a pochybujem ze miniflak na snurke az tak moze vadit. Takze niektore mamicky by chceli predavajucu zodrat z koze
Niekolkokrat som uz mala stastie na maminy co predali pekne veci za rozumne ceny, ked mi cena nevyhovuje tak nekupim,ale musim sa priznat, ze sme pred casom kupovali kocik sportak do auta a napadlo ma ze pozrem bazarik, no baby uprimne nech sa na mna nikto nehneva, ale zmpovodnej ceny 180 € po tristvrte roku pouzivania pytat 160 €??? Tak som si povedala, ze to si honradsej kupim sama a este ho budem mat taj v zaruke... tolko moja skusenost...
@cawes alebo napíšu,že kočík,ktorý si ty kupovala za tisíc ,oni videli niekde v Košiciach,v Bratislave v akcii,takže žiadaju zľavu a kedže píšu prvé,aj poštovné ,vlastne nebola by si taká láskava a nezaniesla ho ? 😀 a po dvoch mesiacoch používania su schopné napísať,že kočík posielaju naspať,pretože sa nepáči,má inu farbu,vlastne bol zlý a budu sa vyhrážať obchodnou inšpekciou a nezabudnite na balíček baby napísať mgr.ing,všetko ,pretože už nenakupia 😀