Ahojte žienky a maminy, mám 20 rokov priateľa a malého mesačného synčeka, mám taký menší problém s priateľom sa snažím komunikovať ale akonahle sa bavíme na nejake vážnejšie témy ostanem laknuta v bloku a v strachu že ak niečo poviem bude to zlé, veľa krát sa stalo že priateľ ešte počas tehotenstva sa ma spýtal jednoduchú otázku a mne nabehla do hlavy odpoveď, mala som ju aj na jazyku ale nedokázala som nič povedať, hrozne mi to ubližuje lebo vidím že ten vzťah potom upadá, sme spolu dva roky a na začiatku to bolo iné lebo sme neboli partnermi ale teraz je to už iné a hrozne sa bojím že práve toto zabije náš vzťah :( prosím pomôžte mi
@romcix213 nie si hlúpa ale mladá. Ver tomu že v dnešnej dobe navštevujú psychológov aj mladší ľudia ako si ty a s väčšími banalitami, niektorý sa tam chodia jednoducho len vykecat. Takýmto strachom človek niečo podvedome skrýva/tají a boji sa že sa dako preriekne. Ak nič pred svojim partnerom neskryvas tak zázvor oči a odpovedz na otázku. Mne to pomohlo a teraz nemám žiadny problém.
@romcix213 a predtým si mala vzťah? Nejaký vážny?
Preco mas strach mu nieco povedat? Je prchky,neprijemny? Komunikacia je zaklad kazdeho vztahu,ale to uz vies.
@petruska19 mala ale v bývalom vzťahu to bolo hrozne zlé
@romcix213 v čom zlé? Aj s bývalým si mala blok riešiť niečo vážne? Nevznikol ten blok z toho vzťahu?
@petruska19 napíšem ti správu ak môžem
@romcix213 ok
Komunikácia je potrebná, na tom stojí aj padá celý vzťah. Kedysi som sa aj bála, že čo poviem, či to bude fajn, či to bude drahý akceptovať. Ale potom som si povedala, že kašlem na to. Mám proste nejaký názor, nejaké predstavy a budem o tom hovoriť, šak čo 🙂
Myslim, ze tu sa jedna o strach z toho, ze sa odpoved nebude pacit. Je to tak?
Ak sa mu nebude pacit tvoj nazor, tak nebude. Predpokladam, ze ani ty s nim nie vzdy suhlasis. Lepsie vsak ukazat svoju pravu tvar teraz, ako zistit o xy rokov, ze vlastne ani nevies, s kym byvas. Ten strach mas navyse len vo svojej hlave. Mozno by tvoje odpovede koniec koncov vobec neprijal az tak zle, ako si myslis.
Prosim, inak nabuduce nezabudni na ciarky. Hned z uvodu to vyzeralo, ze toho priatela mas uz 20 rokov a nie len 2.
Hlúpi ľudia nechodia k psychológovi pretože sú hlúpi a trápia sa s niečím čo sa dá vyriešiť. Toť tvoja odpoveď na pomoc odborníka. Psycholog ti položí rovnaké otázky ako diskutujúci tu a spolu dokážete odhaliť podstatu problému-nizke sebavedomia? Obavy zo straty partnera? Detstvo? Atď. Je milión možných príčin. Držím palce, základ je že to chces riesit už len zvoliť správny spôsob 🙂
@romcix213 vola sa to neuróza, ktorá môže byt spustená čímkoľvek a najlepšie ti pomôže odborník. Keď si chorá, máš teplotu, tiež ideš ku lekárovi, aký je v tomto rozdiel, ze teraz nejdes? Inak si prečítaj aj o obsedantnej poruche správania. Len tu svoju neurozu máš už pekne rozvinutú..., keď sa ti už takéto veci deju...
@katkami123 nie nie, neuroza to nie je, o tom som čítala, pred nejakým časom som o tom čítala ale neurozu určite nemám, nie som psychológ ale jedine čo mám je strach ale nepotia sa mi dlane nebije mi srdce, neodpadavam ani nie som agresívna len namiesto odpovede som ticho aj napriek tomu že nechcem
@romcix213 sú rôzne druhy neurózy 🙂
@romcix213 A ako ti mame konkrétne pomoct? Vyhľadaj psychológa.