Ahojte ako ste prekonali strach zo soferovania?mam vodicak ,jazdila som ,potom som prestala a doteraz sa bojim.Pomohli vam jazdy s instruktorom?velmi chcem jazdit ale ten strach je silnejsi.
@ketrinka347 ja som zacala jazdit pi 20 rokoch. Kondicne jazdy mi velmi pomohli.
Podla mna by ti to pomohlo. Tych jazd si mozes zakupit niekolko, tak si myslim, ze odvahu by ti to dodalo. Predsa len instruktor ma inu trpezlivost, nez keby ides takto jazdit s niekym znamym.
mna velmi osmelila automaticka prevodovka, uz by som ine auto ani nechcela
odburalo mi to akusi obavu, ze auto mi urcite nezdochne 😂😂😂
ale tak ja som v autoskole jazdila na naftovom aute, potom doma sme mali benzinove auto a tam bola ta spojka omnoho viac citliva
Mne pomohli kondičné jazdy, automatická prevodovka a to, že nemám inú možnosť a musím šoférovať.
@ketrinka347 ja som zacala jazdit po 15 rokoch,cez koronu,kondicne mi nepomohli,jazdil so mnou muz,vzdy ked bola mala premavka,v nedelu o 12 tej,v pracovny den o 20 tej,aby ked zazmatkujem nebolo vela aut a jazdit a jazdit aspon 2xdo tyzdna
@ketrinka347 ja sa soferovat nebojim,ale ked som zacinala,zacinala som vzdy v noci sama po meste ked nebolo vela aut a pozerala som znacky a parkovala na roznych miestach aby som vedela kde co ako ked sa odhodlam..potom som sla podvecer ked boli uz dake auta ale nie tak vela a postupne😊netreba sa nikam ponahlat vzdy mi ocino vravi dolezite su auta pred tebou nie za tebou😊
a este mi aj pomohlo, ked som isla po nejakej trasu, ktoru uz poznam .....ked som chodila kazdy den do roboty a z roboty po viacmenej tej istej trase.....tak vobec som nebola v strese, vedela som, kde zaparkujem, aj ked sa bolo treba preradit a pod.
ked ideme na nejake nezname miesto, vacsinou soferuje muz
ale tak do skoly, zo skoly, do prace a do obchodu trasy poznam
@ketrinka347 mne nič nepomohlo, nejazdim. Vodičský na parádu.
@ketrinka347 u mňa bolo pohodlie a lenivosť silnejšie ako strach. Ako už bolo spomenuté, automat, to je úplne parádne šoférovanie. Ja síce mám manuál a na muzovom automate chodím málokedy, on má veľké auto a mne sa to zle šoféruje, bojím sa. Lepšie mi je na mojom malom, ale tiež by som radšej mala automat. Skús jazdy s inštruktorom a potom už len prekonať strach. Ja chodím len tam kde to poznám. Škola, rodičia a susedné mesto. Radšej zaparkujem ďalej, nepcham sa medzi milión áut a potom stresovať.
@mimikarol presne, ja mam uplne tu istu strategiu ako ste napisali vyssie, chodim autom trasy, ktore poznam atd....
a ked parkujem, tak vacsinou obdalec na parkovisku, mne nevadi prejst sa par krokov navyse po parkovisku
alebo istota bola este, ze hladam parkovacie miesto, kde su 2miesta vedla seba volne, pre istotu, aby som nikoho nesuchla 😂
Ono ako sa hovori, ze prax robi majstra a ozaj je to tak. Ja som nejazdila hned ako som si vodicak urobila a potom som sa moc do toho dokopat nechcela. Ale ked som si uvedomila kolko mi to veci ulahci tak som sa presvedcila a najskor take kratsie trasy a potom uz mi bolo jedno 😀
Dostala som vodičák, chvíľu jazdila, ale potom som prestala a trvalo to 10 rokov. Práca ma prinútila opäť sadnúť za volant, mala som obrovský strach, zaplatila som si jazdy s inštruktorom a bolo to najlepšie rozhodnutie. Tá sebestačnosť, sama si všetko vybavíš, nemusíš nikoho otravovať, je to super.
@marci77 druh paliva a spojka nemajú absolútne žiaden súvis....🙂
@marci77 pripajam sa automaticka aj mna zachranila mam vodicak 12 rokov a minuly rok som si kupila male auto s automatom a jazdim ako drak. 😀 je to veľká ulava mat automat a nemať starosti s radenim a skapinanim
@jankalukasova neviem ci to ma suvis ale mne sa lepsie soferuje na nafte ako na benzine pokial ide o manual. nafta mi nikdy neskapala a benzinu som bola šedivá.
@ketrinka347 V prvom rade treba auto s automatickou prevodovkou. Zacni jazdit male trasy, niekde do najblizsieho obchodu, alebo len okololite ulice. Hlavne sa naucit parkovat. K tomu mas kopec videi na youtube. Ked sa naucis parkovat, potom mozes ist pomalicky aj niekde mimo mesto. Po meste az nakoniec. Hlavne jazdi pomaly, neber ohlady na auta za tebou a nestresuj. Ked je niekto za tebou, no tak pocka.
@ketrinka347 mne pomohlo to, ze som si na kondicnych jazdach cvicila hlavne tu trasu, ktoru chodim do prace, a hlavne som si jazdy davala cez den, ked bola husta premavka, aby som si na to zvykla.
@sashenocka007 rovnako nemá....
Ja som začala jazdiť po 24 rokoch od získania vodičského.Kúpili sme druhé auto a začala som.Sama bez doprovodu.Tým,že som mala nové malé auto cítila som sa bezpečne.Dnes po 8 rokoch jazdím denne do roboty25 km tam aj späť.Je to ohromné,cestou nakúpim,vybavím atď
@ketrinka347 vodičák som urobila v 18, a viac som za volant nesadla, neskutočny strach má opantal už len pri pohľade na auto... Po cca 13 rokoch mi v novej práci dali kľúče a ukázali auto.. skoro som skolabovala ( na pohovore o aute reč nebola), poprosila som manžela nech ide so mnou, no strašná hádka, vyhrážky rozvodom 🙂 manžel je typ človeka ktorý všetko robí perfektne ( samozrejme... Haha). Zaplatila som si kondičné, nebolo to jednoduché a viacmenej som robila vodičák na novo... Kúpila si auto a jazdím, nie som ešte vodič, len polovodič 🙂 uvedomujem si zodpovednosť za seba a aj ostatných a auto považujem za zbraň, ale snažím sa, Z nalepené na zadnom skle, chodím kde to poznám a snažím sa, zatiaľ v pohode, strach tam stále je ale už nie taký aby ma paralyzoval.
Mne kondičné pomohli, treba to skúsiť....
@marci77 🤦
@marci77 napadlo Ti, že bude rozdiel v tej spojke? Že to, kde spojka zaberá súvisí s tým v akom je stave a nie od paliva, na ktoré auto jazdí?
Ja som vyliezla z autoškoly a mali sme benzínové auto (autoškola samozrejme diesel). Nebol tam absolútne žiadne problém.... To spolu proste nemá absolútne nič spoločné.
Trošku si treba naštudovať ako auto technicky funguje.. a nie, že "podľa mňa".... 🤦
Tak benzin diesel je podla mna o zvyku, chce to len jazdit a ziadny problem nebude. To, ze sa niekto boji je vnutorny pocit a musi sa sam odhodlat k tomu, aby hlavne chcel znova jazdit
@jankalukasova tak som si to koli tebe nastudovala... rozdiel tam robí vyssi krútiaci moment diesloveho motora. takze je menej nachylny na spojku a nasledne zdochnutie. vies sa na male otacky rozbejnut len spojkou bez pouzitia plynu... takze rozdiel tam je...
@marci77
@ketrinka347 priateľovi pomohli... Ako spravil vodičak nejazdil, čo bolo 5 rokov, zaplatil si kondičné jazdy a teraz v pohode, šoféruje už sam