Mame doma už 2 týždne 10 týždňové šteniatko, kaka po byte. Vonku sa pekne vycika, dostane pochvalu a pamlsku
Ale ešte sa nevykakal. Len doma a to mimo podložku. Dnes sme boli takmer cely deň vonku, prišiel domov a vykakal sa.
Priateľovi dochádza trpezlivosť, chce psa dať preč, deti nechcú.
Ako ho naučiť kakat vonku?
Ďakujeme
@kitycat dosť blby príklad
Nedá sa to vždy vysledovat, navyše byvame na 10.poschodí. Napr dnes ráno sme prišli zvonku a šla piť, potom sa len tak motala a vykakala sa na 3 kôpky na chodbu
Robila som deťom jesť, nemám čas sedieť a pozorovať ju
Podložku má, na tu pekne cika keď nie sme doma, ale kaka kade tade
My máme psa 3 roky a asi 2x mesačne sa stane, že sa vykaka v noci, keď neskôr žerie večer granule.
Len ho nosiť von, keď sa zobudí pochvalu pamlsok...chce to čas veď je to šteniatko.
@luccija chodíme často, priateľ ju zoberie aj hocikedy o polnoci von, ale keby aspoň kakala na podložku na ktorú cika
Bol to správny príklad, šteniatko musí dozrieť a naučiť sa to rovnako ako deti.
Než si vezmete psa je potrebné si zistiť ako ho chovať.
Je to „babo“ este potrva to nejaky ten tyzden kym sa nauci
@simsalabim ja som zle citala citala som ze aj deti ho nechcu opravila som sa🤗
@hennyinnsbruck ale ako tomu učeniu napomôcť?
To potrvá skôr ešte nejaký ten mesiac.
@ckocka už sme psa mali, ten toto nerobil. Dokonca tá istá rasa
No tak teraz máš normálneho psa a nie génia.
veď má len 10 týždňov 🤦♀️ je to bábätko
trpezlivosť a trpezlivosť 🙏
Chodit s nim von po zobudeni ,krmeni ,hre …ked sa rano zobudi zobrat na ruky a utekat dole.vycika sa vykaks a sup zase hore.
Ja som robila tak ze vonku som nechvalila doma nehresila.
Kazdy normalny zdravy pes sa to nauci.jeden skor druhy neskor
Jeden moj bol v 5mes cisty druhy mal az do roka nehody. Zvladne to neboj ale 10t je naozaj malinky Este.
Určite neucte psa na podložku. Pes si musí zafixovat ze v byte sa nejaká ani necika a podložka to odďaľuje, pripadne úplne vylučuje Na začiatku musíte chodiť von každé dve hodiny minimálne. Aj v noci. Plus keď sa zobudí, keď sa dohra. Ak ho prichytite ze kaka cika dnu, tak zakričať fuj, vyrusit, zobrať na ruky a utekať von. A vonku pochváliť, odmeňovať. Toto je sposob ktorý sa mi osvedčil pri každom psovi. Žiadny pes sa mi nikdy nevykakal doma a prvý mesiac sme mali len veľmi málo cikacich nehôd.
@hennyinnsbruck vycika, ale nevykaka. Kaka oo byte, kade tade. Dnes som s ňou bola ja, dlho sme boli vonku, pekne sa vycikala, pochvala sj pamlska. Prídeme domov a urobila 3 kôpky
A prečo ste ju nechali?
@nestastna21 čo ako sme nechali?
@nestastna21 ani náš predchádzajúci, ale tento proste kaka
Zmeni sa to casom neboj👍👍
No prečo ste ho nechali vykakat sa dnu? Keď viem ze pes nekakal tak určite bude, treba ho sledovať a keď vidíte ze ide na to ako som písala zakričať fuj, zobrať na ruky a utekať von. Zafixoval si ze kaka dnu a tento fix mu treba zrušiť.
@nestastna21 prosím prečítaj si môj príspevok ešte raz, potom skús pochopiť že nekaka hodinu, je to 2-3 sekundová záležitosť.
Ja nemôžem sedieť a pozerať na psa. Mam deti, pripravovala som im raňajky. Navyše nekaka v kuchyni, kde robím raňajky, ale kakala na chodbe
@alguno prosím tá, chod sa odbavovať niekam inam.
Fúj, nikdy nebudem pochopiť prečo majú ľudia zvieratá v byte 🤮
veď ho máte len dva týždne! a už strácate trpezlivosť? fakt ho radšej dajte preč kým nie je na Vás naviazaný.
@mondolina ty nevieš citat? Ja sa pýtam na radu ako to psíka odnaučiť.
Chod sa tiež odbavovať niekam inam ak nevieš nič poradiť
@lenka567899 ten predchádzajúci nám toto nikdy neurobil
Žiadny úžasný špeciálny návod, ktorý funguje na 100%, okrem tých ktoré vám ženy napísali vyššie neexistuje. Tým ze mate deti ste už mohla byť natoľko uvedomela, že netreba očakávať od dvoch rôznych psíkov to iste, tak ako pri deťoch. Nuž, mate psíka ktorý si kaka kade chce, treba ho to naučiť, a za jeden deň to nepôjde. A pri čítaní početných komentárov o tom, ako mate deti a nemate cas striehnut na psíka kedy sa vykaka, ma vždy napadlo ze ste si to šteniatko brať proste nemali.
Ja neviem co ste cakali ked ste si brali steniatko. Ze bude dokonale? Tak ked chystas ranajky tak maj spa pri sebe v nejakej ohradke alebo co aby si ho mohla pozorovat. Ocividne kaka v chodbe lebo vie, ze tadial sa chodi von.
Dali ti dobre rady. Neostava ti nez sledovat, ano aj ked robis ranajky, obedy a vecere, zastavit potrebu a utekat s nim von.
A vase deti sa ako rychlo naucili kakat do nocnika miesto do plienky?
Mozno blby priklad ale je to predsa len este steniatko. Treba sledovat kedy si cupne a utekat s nim na noviny alebo von ak stihate. Urcite sa nauci len treba trpezlivost a laskavu ruku ☺️